Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Perinteinen pannari saa uuden muodon piirakkavuoassa. Taikina saa lisämakua ja kuitua kaurajauhoista ja -hiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-pannarikakku

Ainekset

5
dl
maitoa
2
munaa
2
dl
kaurajauhoja (gluteeniton)
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
3-4
(250 g)
raparperin vartta
Lisäksi
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250
g
mansikoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa maito ja kananmunat sekaisin. Lisää joukkoon kaurajauhot, kaurahiutaleet, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  2. Pese raparperin varret ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi pyöreään uunivuokaan tai piirakkavuokaan (ø 26 cm). Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle raparperiviipaleita.
  4. Paista pannarikakkua uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes kakku on paistunut kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä hetki. Nosta pannarikakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa annospaloiksi.
  5. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Tarjoile pannarikakun kanssa vaniljavaahtoa ja mansikoita.

Kommentit (3)

Maliisa

Montakohan munaa tuohon raparperi-pannukakkuun kuuluisi laittaa. Ohje ei kerro mitään??

Time38

Montako k-munaa reseptiin kuuluu.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Kiitos tarkkasilmäisyydestä! Päivitin ohjeen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 281 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Roosa Ahlqvist KUVA Anna Huovinen

Paahteinen, suolaisen makea pistaasitahna mehevän croissantin välissä on täydellinen syy aloittaa aamu pienellä herkuttelulla.

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä tehosekoitinta, voit murskata pistaasit myös veitsellä tai morttelissa. Lisäksi, jos käytät kaupan valmista pistaasirouhetta, lisää pistaasitahnaan hyppysellinen suolaa pyöristämään sen makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + paistoaika 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasicroissantit

Ainekset

4
paistettua croissantia
dl (150 g)
kuorittuja pistaaseja (tai valmista pistaasirouhetta)
½
dl
sokeria
50
g
pehmeää voita
1
kananmuna
Päälle
rouhittuja pistaaseja, pakastekuivattua vadelma- tai mansikkarouhetta

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Kuori kokonaiset pistaasit tai käytä valmista rouhetta. Laita kuoritut pistaasit tehosekoittimeen. Rouhi pistaasit tehosekoittimella tasaiseksi rouheeksi. Huom! Ota muutama ruokalusikallinen rouhetta sivuun koristelua varten.
  3. Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa noin 5–10 sekuntia, älä sulata.
  4. Siirrä pistaasirouhe puhtaaseen kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, kananmuna ja pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa croissantit sivusta taskuksi. Levitä reilu ruokalusikallinen pistaasimassaa croissantien väliin. Paina croissantit kiinni ja levitä vielä toinen lusikallinen massaa croissantin päälle. Ripottele pinnalle pistaasirouhe ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Nosta valmiit croissantit jäähtymään ja ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle pakastekuivattua mansikka- tai vadelmarouhetta. Marjarouhe tarttuu croissanttien pintaan parhaiten kun ne ovat lämpimiä. Kun croissantit ovat jäähtyneet, viimeistele ne tomusokerilla.

 

 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeassa suklaamoussessa maistuu tuhti tumma suklaa ja vivahdus merisuolaa. Täyteläinen ja tyylikäs jälkiruoka tekee yksinkertaisestakin ateriasta juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen suklaamousse

Ainekset

200
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 75 %)
4
kananmunaa
30
g
voita
1
dl
kuohukermaa
½
dl
tomusokeria
ripaus
merisuolahiutaleita
Tarjoiluun
1
dl
kuohukermaa (+ sokeria)
tummaa kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita

Työvaiheet

  1. Murskaa suklaa omassa paketissaan pöytää vasten. Kaada suklaamurska lämmön kestävään metalli- tai lasikulhoon.
  2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
  3. Valmistele vesihaude. Lisää pienen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laske sitten lämpöä pienemmälle ja aseta suklaakulho päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Sekoita suklaata muutaman kerran sulamisen aikana. Sekoita paloiteltu huoneenlämpöinen voi joukkoon. Nosta kulho pois vesihauteesta.
  4. Lämmitä 1 dl kermaa pienessä kasarissa tai mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada suklaa-voiseokseen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Mausta pienellä ripauksella merisuolahiutaleita. Tarkista, että seos on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää mutta ei kuumaa. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Sekoita.
  5. Ota esiin puhdas ja kuiva kulho valkuaisia varten. Vatkaa valkuaisia kulhossa, kunnes ne ovat vaahtoutuneet. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon kolmessa erässä kevyesti kääntäen samalla kulhoa pyöritellen. Älä sekoita, ettei kuohkeus kärsi.
  6. Jaa massa kulhoihin, laseihin tai kuppeihin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  7. Nosta annokset kylmästä juuri ennen tarjoilua. Sirottele pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja pieni ripaus merisuolahiutaleita ja nosta päälle lusikallinen löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Mannan luottoresepti pavlovaan on peräisin hänen kummitädiltään. Jouluna marenkikakku viimeistellään sitrushedelmillä. Joulupavlovan värit ovat niin kauniit, että se sopii minkä tahansa juhlapöydän keskelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Joulupavlova

Ainekset

Marenki
4
kananmunaa (M-koko)
¼
tl
suolaa
dl
erikoishienoa sokeria (Siro-sokeria)
muutama tippa appelsiininkukkavettä
Täyte
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
pieni granaattiomena
2–3
rkl
kuorettomia, suolattomia pistaaseja
2
dl
kermaa
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

  2. Erottele valkuaiset metalli- tai lasikulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

  3. Vatkaa vaahtoon suola ja ruokalusikallinen sokeria. Lisää sokeria pienissä erissä ja vatkaa huolellisesti lisäysten välillä. Lisää appelsiininkukkavesi. Valmis marenki on kiiltävää ja sileää.

  4. Levitä marenki leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi. Tee lusikalla syvennys keskelle.

  5. Paista marenkia uunissa 1½ tuntia. Sammuta uuni ja jätä marenki uuniin jäähtymään, uunin luukku hiukan auki.

  6. Leikkaa verigreipit ja appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet ja rouhi pistaasit veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaavi vaniljatangosta siemenet vaahdon joukkoon.

  7. Levitä kerma jäähtyneen marenkipohjan päälle. Lisää sitrusviipaleet ja granaattiomenan siemenet. Ripottele pistaasit päälle.

Vinkki Korvaa kevättalvella verigreippi veriappelsiinilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)