Me Naiset on lisännyt 1032 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Miedosti tulinen, keltainen lohi-currykeitto on saanut inspiraationsa Thaimaasta. Lohi kypsyy kookosliemessä silkkisen pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silkkinen lohi-currykeitto

Ainekset

1
chili
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
korianteria
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
400
g
lohifileetä
2
porkkanaa
2
cm:n pala
inkivääriä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
keltaista currytahnaa
½
l
vettä
400
ml
kookosmaitoa
1
kalaliemikuutio
200
g
riisinuudeleita
2
limettiä
Koristeluun
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
retiisiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa chilistä kanta. Puolita se ja poista siemenet veitsen kärjellä. Hienonna chili. Hienonna puolet yrteistä, säästä loput koristeeksi. Sekoita kulhossa chili, yrtit, öljy ja suola. Leikkaa kalasta nahka ja siivuta filee ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyöräytä kalapalat mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa porkkanat ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Siivuta retiisit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry. Paista sitä minuutti ja lisää sitten kasvikset. Kuullota niitä curryssa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Kiehuta 15 minuuttia.
  4. Lisää riisinuudelit ja keitä kolme minuuttia. Jaa lohi lautasille ja nostele kiehuvan kuuma keitto päälle. Koristele yrteillä, retiisisiivuilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää lohen sijasta myös tofua.

Kommentit (3)

Vierailija

Tällä ohjeella nestettä on aivan liian vähän. Annoksesta tulee pastamainen eikä muistuta keittoa lainkaan.  200g riisinuudeleita on liian paljon. Litra vettä tai noin 150g nuudeleita on lähempänä totuutta.

Vierailija

Sama kommentti kuin yllä, harmi etten lukenut sitä ennen kokkaamista. Laitoin 125 g nuudeleita ja ohjeen määrän vettä, silti nestettä oli aivan liian vähän. Suosittelen 1 l vettä ja 125 g nuudeleita niin saa keiton.

Vierailija

Ja mihin se lime muuten tulee?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 660 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Rakastetut uuniperunat maistuvat herkuilta katkaraputäytteen ja tomaattisalsan kanssa. Pellillisellä uuniperunoita ruokit helposti isonkin porukan ja täytteiden määrä on helppo tuplata tai triplata. 

Huom! Perunoita ei tarvitse eikä kannatakaan kääriä folioon, sillä ilman sitä kuori kypsyy ihanan rapeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja katkaraputäyte

Ainekset

8
(à 150 g)
Rosamunda-perunaa
Katkaraputäyte
1
ps (180 g)
kuorittuja isoja katkarapuja (MSC)
100
g
piparjuurituorejuustoa
200
g
turkkilaista jugurttia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Tomaattisalsa
3
tomaattia
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi. Pistele kuoreen reikiä haarukalla. Nosta perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä perunoita 200asteisessa uunissa noin tunti. Tarkista kypsyys haarukalla. Voit sammuttaa uunin ja jättää perunat jälkilämmölle odottamaan tarjoilua.
  2. Valmista katkaraputäyte ja tomaattisalsa. Sulata katkaravut. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  3. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli. Sekoita salsan ainekset.
  4. Tarjoa täytteet uuniperunoiden kanssa.

Vinkki! Täytteeksi sopii myös avokadodippi, jonka ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena sopii täydellisesti harissalla ja tahinilla maustettuun munakoisopannuun. Tarjoa pannu salaattina tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-munakoisopannu

Ainekset

1
granaattiomena
1
dl
+ 2 rkl öliiviöljyä
1
rkl
tahinia
1
rkl
hunajaa
½
rkl
harissatahnaa
1
tl
suolaa
1
munakoiso
1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Irrota granaattiomenasta siemenet. Lusikoi puolet siemenistä suljettavaan pussiin ja kauli pussin yli niin, että niistä irtoaa mehu. Siivilöi mehu kulhoon. Lisää 1 dl öljyä, tahini, hunaja, harissa ja suola.
  2. Leikkaa munakoisot suupaloiksi. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 1 minuutti ja laita sivuun. Lisää pannuun 2 rkl öljyä ja paista munakoisot ruskeiksi ja pehmeiksi, 5–10 minuuttia.
  3. Hienonna persilja. Sekoita munakoisot, persilja ja pähkinät granaattiomenaseokseen. Tarjoa esimerkiksi paahdetun pitaleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2099 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Roseeksi paistetut riistamaksapihvit ovat todellista herkkua karamellisoidun sipulin kanssa. Kuumassa öljyssä poksautetut kaprikset ja friteeratut salvianlehdet viimeistelevät annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Riistamaksapihvit

Ainekset

600
g
hirven-peuran- tai naudanmaksaa
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Karamellisoitu sipuli
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
2
tl
sokeria
1
tl
vaaleaa balsamicoa
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (55 g)
pieniä kapriksia
1
ruukku
salviaa
1
dl
rypsiöljyä
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin perunamuusi (ks. ohje alla).
  2. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä voissa pannussa muutama minuutti. Lisää sokeri ja balsamico, anna hautua noin 5 minuuttia ja jatka sitten paistamista sekoitellen miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  3. Valuta ja kuivaa kaprikset huolellisesti. Irrota salvianlehdet. Kuumenna 1 dl öljyä pienessä kattilassa. Laske kaprikset ja salvianlehdet kuumaan öljyyn noin 20 sekunniksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperille ja ripottele ½ tl sormisuola päälle.
  4. Viipaloi maksat noin sentin paksuisiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista viipaleet molemmilta puolilta kauniin värisiksi, 1–2 minuuttia/puoli, jolloin ne jäävät sisältä roseeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti muusin, sipulin, salvian ja kapristen kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa saman annoksen yhtä hyvin naudanmaksasta.

Ranskankerma-perunamuusi

Ainekset

1
kg
perunoita (jauhoinen lajike)
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
ruohosipulia tai oreganoa
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
rkl
voita
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja valkosipulit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Ota hieman keitinvettä talteen, kun valutat perunat.
  2. Hienonna yrtit ja raasta parmesaani.
  3. Murskaa perunat sähkövatkaimella. Lisää ranskankerma, voi, sitruunamehu, yrtit ja parmesaani. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.

Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(noin 500 g)
bataatti
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  4. Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Kommentit (0)