Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Miedosti tulinen, keltainen lohi-currykeitto on saanut inspiraationsa Thaimaasta. Lohi kypsyy kookosliemessä silkkisen pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silkkinen lohi-currykeitto

Ainekset

1
chili
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
korianteria
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
400
g
lohifileetä
2
porkkanaa
2
cm:n pala
inkivääriä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
keltaista currytahnaa
½–1
l
vettä
400
ml
kookosmaitoa
1
kalaliemikuutio
150
g
riisinuudeleita
2
limettiä
Koristeluun
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
retiisiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa chilistä kanta. Puolita se ja poista siemenet veitsen kärjellä. Hienonna chili. Hienonna puolet yrteistä, säästä loput koristeeksi. Sekoita kulhossa chili, yrtit, öljy ja suola. Leikkaa kalasta nahka ja siivuta filee ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyöräytä kalapalat mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa porkkanat ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Siivuta retiisit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry. Paista sitä minuutti ja lisää sitten kasvikset. Kuullota niitä curryssa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku.
  4. Lisää riisinuudelit ja keitä kolme minuuttia. Jaa lohi lautasille ja nostele kiehuvan kuuma keitto päälle. Koristele yrteillä, retiisisiivuilla ja seesaminsiemenillä. Purista päälle limetin mehua.

Vinkki! Voit käyttää lohen sijasta myös tofua.

Kommentit (5)

Vierailija

Tällä ohjeella nestettä on aivan liian vähän. Annoksesta tulee pastamainen eikä muistuta keittoa lainkaan.  200g riisinuudeleita on liian paljon. Litra vettä tai noin 150g nuudeleita on lähempänä totuutta.

Vierailija

Sama kommentti kuin yllä, harmi etten lukenut sitä ennen kokkaamista. Laitoin 125 g nuudeleita ja ohjeen määrän vettä, silti nestettä oli aivan liian vähän. Suosittelen 1 l vettä ja 125 g nuudeleita niin saa keiton.

Vierailija

Ja mihin se lime muuten tulee?

martti

oonnistuuko, jos vaihtaa kalan? esim kuha tai hauki

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Jos lohen vaihtaa kuhaan tai haukeen, paloiteltu kala kannattaa lisätä liemeen kiehumaan muutamaksi minuutiksi, eli samaan aikaan nuudeleiden kanssa. 

Kommenttienne perusteella muutan liemen määrään vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat kokatessaan seurailla tätä asiaa. Vähennän myös nuudeleiden osuutta. Limetin mehun voi puristaa lopuksi keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perinteinen britti-aamiainen, pavut tomaattikastikkeessa, tarjoillaankin nyt tuudittavana iltapalana rapean kauraleivän ja feta-ripotteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattivoikkari iltapalaksi

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
papusekoitusta
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
palaa paksukuorista leipää
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele papusekoitus. Kaada tomaattimurskan kanssa pannulle ja keitä hämmennellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta.

  2. Paista leipäpalat nopeasti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla.

  3. Nosta päälle papu-tomaattikastiketta ja murustele fetaa.

Kommentit (1)

Reseptikokkaja

Kasvispiirakka oli pettymys, hyviä ja kalliita raaka-aineita meni vähän hukkaan. Tavallisesti kasvikset esikypsennetään, erityisesti sipuli. Siten maut tulevat esille.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Dashiliemessä kypsennetyt kurpitsakuutiot ovat suosittu lisuke Japanissa. Liemeen tarvittavaa dashijauhetta myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsat dashiliemessä

Ainekset

n. 1
kg
myski- tai hokkaidokurpitsaa
7
dl
dashilientä
2
rkl
sokeria
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sakea eli riisiviinaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Leikkaa viipaleet isoiksi kuutioiksi. Myskikurpitsan voit kypsentää kuorineen, mutta poista kuori muista kurpitsalajikkeista.

  2. Kuumenna dashiliemi kattilassa ja lisää kurpitsat. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa hieman pehmenee. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana.

  3. Lisää sokeri, soija, sake ja suola kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 10–20 minuuttia.

  4. Anna kurpitsan jäähtyä liemessään huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäähtyneenä tai uudelleen kuumennettuna esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot herkkunuudelit valmistuvat tattarista tehdyistä sobanuudeleista. Valmista tulee vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonin ja lehtikaalin kanssa paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
sobanuudeleita
1
pkt (170 g)
pekonia
½
purjo (vihreä osa)
100
g
lehtikaalia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.

  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja purjo ohuiksi renkaiksi. Huuhdo purjorenkaat siivilässä. Revi lehtikaali suupaloiksi. Paista pekonia paistinpannussa noin 3 minuuttia. Lisää purjo ja lehtikaali ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää kypsät nuudelit, soijakastike, etikka ja mausteet pannuun, ja anna nuudeleiden kuumentua kunnolla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tofusta ja kasviksista saa ihanan vegaanisen pannun, joka muistuttaa rakenteeltaan munakokkelia! Maukas tofukokkeli toimii niin viikonloppuaamiaisella kuin iltaruokanakin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofukokkeli

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
kiinteää tofua
½
punasipuli
½
(suippo)paprika
100
g
lehtikaalia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl + ¼ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
½
tl
suolaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
kurkumaa
noin 3
rkl
vettä
Lisäksi
maalaisperunoita ja/tai tomaattisalsaa

Työvaiheet

  1. Kääri tofu liinaan ja laita painon alle vartiksi.

  2. Kuori ja suikaloi punasipuli ohueksi, hienonna paprika ja lehtikaali.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kasviksia 5 minuuttia. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria.

  4. Lisää lehtikaali ja lisää suolaa ja pippuria, pyöräytä tasaiseksi. Laita kansi päälle ja anna hautua 2 minuuttia.

  5. Murustele tofu haarukan avulla ja lisää pannulle kasvisten joukkoon. Pyöräytä tasaiseksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että kastike on juoksevaa. Kaada kastike pannulle. Jatka paistamista, kunnes kokkeli on rapeaa.

  6. Tarjoa maalaisperunoiden ja tomaattisalsan kanssa.

Kommentit (0)