
Salvian ja vaniljan maustama ranskalaishenkinen omenapiirakka on kahvipöydän hienohelma. Pohja on murea kauramurotaikina.
Omena-salviapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (noin 25 x 25 cm) voilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Mittaa mascarpone, kerma, kananmuna ja sokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon. Hienonna salvia ja lisää täytteeseen. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.
- Poista omenista siemenkodat ja puolita omenat. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet shakkiruutumuodostelmaan täytteen päälle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
- Tee halutessasi piirakan päälle kiille. Kuumenna aprikoosihillo kattilassa ja levitä pullasudilla kypsän piirakan pinnalle.
VINKKI Voit leipoa piirakan yhtä hyvin pyöreään (Ø 30 cm) vuokaan.
Ei ollu hyvä! Ei meidän makuun...
Olisko sokerimäärässä korjattavaa? Pahanmakuinen!
Ei hyytynyt kunnolla ?