
Salvian ja vaniljan maustama ranskalaishenkinen omenapiirakka on kahvipöydän hienohelma. Pohja on murea kauramurotaikina.
Omena-salviapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (noin 25 x 25 cm) voilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Mittaa mascarpone, kerma, kananmuna ja sokeri kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Raaputa vaniljatangon siemenet joukkoon. Hienonna salvia ja lisää täytteeseen. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan.
- Poista omenista siemenkodat ja puolita omenat. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet shakkiruutumuodostelmaan täytteen päälle. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
- Tee halutessasi piirakan päälle kiille. Kuumenna aprikoosihillo kattilassa ja levitä pullasudilla kypsän piirakan pinnalle.
VINKKI Voit leipoa piirakan yhtä hyvin pyöreään (Ø 30 cm) vuokaan.
Â
Ei ollu hyvä! Ei meidän makuun...
Olisko sokerimäärässä korjattavaa? Pahanmakuinen!
Ei hyytynyt kunnolla ?