Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Klassisessa kantarellipiirakassa on murea pohja ja mehevän juustoinen täyte. Piirakka on ihanimmillaan hetken jäähtyneenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
kylmää voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl (40 g)
parmesaania raastettuna
2
rkl
vettä
Täyte
1
l
kantarelleja
1–2
rkl
tuoretta rosmariinia tai timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
150
g
juustoraastetta (esim. gruyère)
2
rkl
voita
3
munaa
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Murenna voi ja jauhot hiekkamaiseksi muruksi. Raasta parmesaani ja lisää se jauhoseoksen joukkoon. Mittaa joukkoon vesi. Sekoita taikina nopeasti, älä vaivaa.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm:n) pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjaista piirasvuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina sen päälle. Rypistä toinen leivinpaperi, avaa se ja paina kevyesti taikinan päälle vuokaan. Laita pohja jääkaappiin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pistele pohja leivinpaperin läpi haarukalla, jätä leivinpaperi pohjan päälle ja esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  4. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Hienonna yrtit. Raasta juusto.
  5. Paista sieniä voissa kuumalla pannulla 5 minuuttia. Sekoita munat, kerma, juustoraaste ja mausteet keskenään. Sekoita joukkoon kantarellit.
  6. Kaada täyte esipaistetun piiraspohjan päälle.
  7. Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.

Kommentit (4)

Cheeselover

Parmesan-raasteen voi aivan hyvin korvata mustaleima Emmental -raasteella.

Piksula

Itse tein eilen vastaavan piirakan, ilman pohjan esipaistoa, hyvää tuli!

RexDurio

Ne sienethän voisi esikypsentää ennen piirakkaan laittamista, silloin niiden kosteus puolittuisi ja tulisi vieläkin makoisampaa. 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sienten kypsentämisestä: kohdassa 5 kehotetaan paistamaan sienet ja sipuli pannulla. Kannattaa tosiaan tehdä tämä, jotta enin kosteus haihtuu eikä täytteestä tule vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Erityisen ihanilta ne maistuvat vastapaistettuina glögin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 t 30 min kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuusto-pähkinäkierteet

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
kauraleseitä tai -hiutaleita
3
rkl
rypsiöljyä
6
dl
vehnäjauhoja
½
dl
pähkinäsekoitusta
Kaulimiseen
1
dl
vehnäjauhoja
Täyte
1
dl
pähkinäsekoitusta rouhittuna
100
g
sinihomejuustomurua (esim. Aura)
Pinnalle
50
g
sinihomejuustomurua
pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 cm x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
  4. Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
  5. Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pizzan helppous ja piirakan herkullisuus! Mehevän pizzapiiraan täytteenä on riistamakkaraa, syyskasviksia ja mozzarellaa. Niiden ansiosta makua riittää joka palaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzapiiras riistamakkarasta

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsa (noin 500 g)
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
valmista pasta- tai pizzakastiketta
400
g
(riista)raakamakkaraa
2–3
dl
suppilovahveroita
2
dl
parmesaania raastettuna
200
g
terttukirsikkatomaatteja
125
g
mozzarellaa
tuoreita yrttejä
(chiliöljyä)

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja kuutioitu voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele kurpitsa ja laita leivinpaperille pellille. Valuta öljy päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  3. Paloittele makkarat. Puhdista sienet ja raasta juusto.
  4. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina hieman suuremmaksi levyksi ja laita vuokaan. Peitä leivinpaperilla ja laita painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista leivinpaperi painoineen. Levitä tomaattikastike esipaistetulle pohjalle. Asettele makkarat, sienet, kurpitsat ja tomaatit päälle. Ripottele parmesaani pinnalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja ja makkarat ovat kypsiä. Revi mozzarella päälle. Viimeistele yrteillä ja halutessasi öljyllä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jäikö muusia yli? Leivo niistä pehmoiset sämpylät. Taikinaan raastettu cheddarjuustokimpale takaa herkullisen maun.

Sämpylät onnistuvat mainiosti myös jauheesta tehdystä pikamuusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 30 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-cheddarsämpylät

Ainekset

2
dl
maitoa
reilu ½
palaa (30 g)
hiivaa
2
dl
cheddarjuustoa raasteena
3
dl
perunamuusia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
grahamjauhoja
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
siirappia
½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maitoon. Raasta juusto. Yhdistä kaikki taikinan aineet ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa halutessasi terävällä veitsellä sämpylöiden pintaan pienet ruudukot. Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylät seoksella. Kypsennä uunissa 12–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tässä se on, täydellinen suolainen makupala glögin rinnalle! Flammkuchen eli liekkipiiras on parhaimmillaan vastapaistettuna, hetken jäähtyneenä.

Vinkki! Voit valmistaa taikinan edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa tiiviissä pussissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 minuuttia + 40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-flammkuchen

Ainekset

6–8
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
munaa
2
dl
vettä
4
rkl
oliiviöljyä
Täyte
200
g
ranskankermaa
150
g
sinihome- tai vuohenjuustoa
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
pinjansiemeniä
tuoretta timjamia
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Taputtele taikina palloksi. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa 20 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Jaa taikina kuuteen palaan. Painele tai kauli paloista ohuita pohjia jauhotetulla pöydällä.
  3. Nosta pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
  4. Levitä notkistettua ranskankermaa pinnalle. Murustele päälle juustoa. Paista piiraita 8–10 minuuttia.
  5. Paahda pähkinät ja pinjansiemenet kevyesti pannulla. Ripottele pähkinät paistettujen piiraiden päälle. Viimeistele tuoreella timjamilla, lorauksella oliiviöljyä ja rouhitulla mustapippurilla.

Kommentit (0)