
Silakkapihvit ja kaalit paahtuvat käryttömästi samalla pellillä. Kun ropsautat molempien pinnalle kunnolla pähkinöitä ja siemeniä, ne saavat ihanan rapean pinnan.
Silakkapihvien periaate on yksinkertainen. Silakkafileet levitetään auki, maustetaan, täytetään esimerkiksi tillisilpulla ja nostetaan lihapuolet vastakkain. Ennen kypsentämistä pihvit voi leivittää.
Moni haluaa silakkapihvinsä pannulla paistettuina, mutta astetta terveellisempi uunikypsennys on kokeilun arvoinen. Silloin pinnan voi rapeuttaa korppujauho-pähkinämurulla ennen kypsentämistä. Samalla pellillä kypsyvät lisukkeeksi sopivat kaalit.
Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtaise tai pyyhkäise silakkafileet kevyesti talouspaperilla. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille nahka alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
- Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Päällystä puolet silakkafileistä yrttiseoksella. Nosta täyttämättömät fileet kansiksi. Siirrä silakkapihvit pellin toiselle laidalle vieri viereen.
- Valmista leivitys. Rouhi saksanpähkinät ja siemenet karkeasti veitsellä. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.
- Huuhdo ja leikkaa kaalit puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne pellille silakkapihvien viereen. Sivele kaalit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta.
- Paahda silakkapihvejä ja kaaleja 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.
Miksi kaikkeen pitää nykyään sotkea pähkinöitä? Eivätkö kotimaiset raaka-aineet riitä?
Pitäisi antaa vaihtoehto sitruunalle, meitä sitrus allergisia on Suomessa noin 11 prosenttia.348
Millä voisi korvata pähkinät, kun lapsella pähkinäallergia? Muuten hyvä resepti.
Kiitos kommenteista! Pähkinät voi hyvin korvata samoilla siemenillä, joita on kaalien päällä. Siemensekoituksista kannattaa etsiä pähkinätön vaihtoehto. Tämä ohje oli jutussa, jossa puhuttiin pähkinöiden ja muutenkin hyvien rasvojen vaikutuksista terveyteen. Mutta saman ihanan rapeuden (+ ne hyvät rasvat) saa myös siemenillä.
Sitruunasta: allerginen voi jättää sitruunan hyvin pois, sillä se on tarkoitettu vain raikastamaan makua. Toki voi pirskotella kaalit halutessaan kevyesti vaikka vaalealla balsamicolla ennen tarjoilua.
Kuvan silakkapihvit näyttävät siltä kuin ne olisivat vasta menossa uuniin. Tai sitten, jos nuo ovat kypsiä silakkapihvejä, ei todellakaan houkuttele kokeilemaan reseptiä...
Miten hiivatissa on nykyään niin paljon erilaisia allergioita? Sitrusallergiasta en ole kuullutkaan. Epäilen onko nuo vain pään sisäisiä juttuja. Pähkinäallergian toki ymmärrän, mutta sitrus? Ja kyllä, kuvan annos on vasta menossa uuniin, eihän se rouhe pysyisi tuon näköisenä jos olisi jo ollut uunissa. Huoh.Â