Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Silakkapihvit ja kaalit paahtuvat käryttömästi samalla pellillä. Kun ropsautat molempien pinnalle kunnolla pähkinöitä ja siemeniä, ne saavat ihanan rapean pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit

Ainekset

500
g
silakkafileitä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Väliin
½–1
rku
tilliä
½–1
rku
ruohosipulia
1–2
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
Pähkinäleivitys
½
dl
saksanpähkinöitä
½
dl
cashewpähkinöitä
½
dl
korppujauhoja
Paahdetut kaalit
1
pieni (200 g)
parsakaali
1
pieni (200 g)
kukkakaali
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
siemensekoitusta
½
dl
sitruunamehua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tai pyyhkäise silakkafileet kevyesti talouspaperilla. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille nahka alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Päällystä puolet silakkafileistä yrttiseoksella. Nosta täyttämättömät fileet kansiksi. Siirrä silakkapihvit pellin toiselle laidalle vieri viereen.
  3. Valmista leivitys. Rouhi saksanpähkinät ja siemenet karkeasti veitsellä. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.
  4. Huuhdo ja leikkaa kaalit puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne pellille silakkapihvien viereen. Sivele kaalit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  5. Paahda silakkapihvejä ja kaaleja 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (4)

Vierailija

Miksi kaikkeen pitää nykyään sotkea pähkinöitä? Eivätkö kotimaiset raaka-aineet riitä?

Vierailija

Pitäisi antaa vaihtoehto sitruunalle, meitä sitrus allergisia on Suomessa noin 11 prosenttia.348

Vierailija

Millä voisi korvata pähkinät, kun lapsella pähkinäallergia? Muuten hyvä resepti.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Pähkinät voi hyvin korvata samoilla siemenillä, joita on kaalien päällä. Siemensekoituksista kannattaa etsiä pähkinätön vaihtoehto. Tämä ohje oli jutussa, jossa puhuttiin pähkinöiden ja muutenkin hyvien rasvojen vaikutuksista terveyteen. Mutta saman ihanan rapeuden (+ ne hyvät rasvat) saa myös siemenillä.

Sitruunasta: allerginen voi jättää sitruunan hyvin pois, sillä se on tarkoitettu vain raikastamaan makua. Toki voi pirskotella kaalit halutessaan kevyesti vaikka vaalealla balsamicolla ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kuohkeista haukikvenelleistä syntyy taivaallinen kalasoppa! Kun keität haukipyörykät eri liemessä ja lisäät ne keittoon vasta lopuksi, keiton liemi pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirkas haukipullakeitto

Ainekset

Haukikvenellit
800
g
jauhettua haukea
1
ruukku
tilliä
1
kananmuna
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua valkopippuria
4
dl
kuohukermaa
Keitto
600
g
kiinteitä perunoita
4
porkkanaa
2
l
kalalientä (fondista tai kuutiosta)
(suolaa)
1-2
dl
herneenversoja
2
kevätsipulinvartta
(150 g smetanaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin haukimureketaikina kvenellejä varten. Hienonna tilli. Laita jauhettu hauki, tilli, kananmuna, suola ja valkopippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita aineet koneen leikkuuterällä. Lisää jääkaappikylmä kerma ohuena nauhana kalaseokseen ja käytä konetta vain sen verran, että kerma sekoittuu. Laita seos jääkaappiin vetäytymään.
  2. Pese (ja kuori) perunat. Puolita ne tai paloittele neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta kalaliemi ja mausta se tarvittaessa suolalla. Keitä perunoita ja porkkanoita liemessä noin 12 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Kuumenna kvenellejä varten keitinvettä keskikokoisessa kattilassa ja mausta vesi suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Ota ruokalusikkaan noin pingispallon kokoinen määrä haukiseosta. Kostuta toinen lusikka kylmään veteen ja pyörittele seoksesta kahdella lusikalla soikea kvenelli. Tipauta se lusikasta kiehuvaan suolaveteen. Kypsennä 3–4 kvenelliä kerrallaan, noin 2 minuuttia, ja nosta reikäkauhalla pois liemestä.
  4. Lisää kypsät kvenellit keittoon juuri ennen tarjoamista. Jaa annokset kulhoihin ja lisää niihin herneenversoja ja hienonnettua kevätsipulinvartta. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.

Vinkki! Haukipullat voi pakastaa, joten keitä niitä samalla seuraavaan soppaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kati Tervon ihanan yksinkertainen kasvis-katkarapuwokki maustetaan curryjauheella ja valkosipulilla. Pannussa kasvisten maut puhkeavat parhaimmilleen, joten tämä ruoka kannattaa syödä heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 10 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Wokatut currykasvikset ja jättikatkaravut

Ainekset

3
lehtikaalin lehteä
2
keskikokoista porkkanaa
1
fenkoli
2
valkosipulinkynttä
500
g
jättikatkaravunpyrstöjä sulatettuna
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
2–3
tl
curryjauhetta
½
tl
suolaa
kourallinen mungpavun ituja

Työvaiheet

  1. Revi lehtikaalista kovat rangat pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta ravunpyrstöt.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä ja 1 tl curryjauhetta wokkipannussa. Paista rapuja noin 3 minuuttia. Nosta ravut sivuun ja mausta ripauksella suolaa.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä wokissa ja ripottele joukkoon 1–2 tl curryjauhetta. Kun curry kuplii, lisää kasvikset, valkosipuli ja suola. Kypsennä kasviksia sekoitellen noin 6 minuuttia.
  4. Lisää viimeiseksi idut ja kypsät jättikatkaravut. Wokkaa vielä pari minuuttia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Valkoviiniliemessä haudutetut sinisimpukat kuuluvat kirjailija Kati Tervon lempipikaruokiin. Kauniissa padassa tarjottuna ne sopivat vaikka vierasruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinisimpukat punaisessa padassa

Ainekset

2
kg
sinisimpukoita
rypsi- tai oliiviöljyä
10
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
dl
kuivaa valkoviiniä
½
ruukkua
persiljaa
Lisäksi
maalaispatonkia paahdettuna
aiolia

Työvaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  3. Laita pata kuumenemaan. Lisää öljyä niin, että pohja peittyy. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada viini joukkoon ja anna sen kiehahtaa.
  4. Laita simpukat pataan ja nosta kansi päälle. Käännä simpukoita reikäkauhalla kerran pari siten, että pohjalla olevat simpukat nousevat päällimmäiseksi. Kypsennä simpukoita noin 6 minuuttia eli kunnes kuoret avautuvat.
  5. Hienonna persilja ja ripottele se simpukoiden päälle. Tarjoa simpukat patongin ja aiolin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Tulipa vesi kielelle!

AS

ihana ja helppo ohje. viikonloppu tulossa ja tässä on meidän herkuttelu illallinen. nam!!!

Vierailija

Suola puuttuu

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, tähän ohjeeseen ei tarvita lisättyä suolaa, koska simpukoissa on sitä jo riittävästi itsessään ja valkosipulista tulee reilusti makua. Jos suolaa haluaa silti lisätä, sitä voi laittaa viinin kanssa ½ tl.