Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Silakkapihvit ja kaalit paahtuvat käryttömästi samalla pellillä. Kun ropsautat molempien pinnalle kunnolla pähkinöitä ja siemeniä, ne saavat ihanan rapean pinnan.

Silakkapihvien periaate on yksinkertainen. Silakkafileet levitetään auki, maustetaan, täytetään esimerkiksi tillisilpulla ja nostetaan lihapuolet vastakkain. Ennen kypsentämistä pihvit voi leivittää.

Moni haluaa silakkapihvinsä pannulla paistettuina, mutta astetta terveellisempi uunikypsennys on kokeilun arvoinen. Silloin pinnan voi rapeuttaa korppujauho-pähkinämurulla ennen kypsentämistä. Samalla pellillä kypsyvät lisukkeeksi sopivat kaalit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit

Ainekset

500
g
silakkafileitä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Väliin
½–1
rku
tilliä
½–1
rku
ruohosipulia
1–2
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
Pähkinäleivitys
½
dl
saksanpähkinöitä
½
dl
cashewpähkinöitä
½
dl
korppujauhoja
Paahdetut kaalit
1
pieni (200 g)
parsakaali
1
pieni (200 g)
kukkakaali
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
siemensekoitusta
½
dl
sitruunamehua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tai pyyhkäise silakkafileet kevyesti talouspaperilla. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille nahka alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Päällystä puolet silakkafileistä yrttiseoksella. Nosta täyttämättömät fileet kansiksi. Siirrä silakkapihvit pellin toiselle laidalle vieri viereen.
  3. Valmista leivitys. Rouhi saksanpähkinät ja siemenet karkeasti veitsellä. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.
  4. Huuhdo ja leikkaa kaalit puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne pellille silakkapihvien viereen. Sivele kaalit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  5. Paahda silakkapihvejä ja kaaleja 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (6)

Vierailija

Miksi kaikkeen pitää nykyään sotkea pähkinöitä? Eivätkö kotimaiset raaka-aineet riitä?

Vierailija

Pitäisi antaa vaihtoehto sitruunalle, meitä sitrus allergisia on Suomessa noin 11 prosenttia.348

Vierailija

Millä voisi korvata pähkinät, kun lapsella pähkinäallergia? Muuten hyvä resepti.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Pähkinät voi hyvin korvata samoilla siemenillä, joita on kaalien päällä. Siemensekoituksista kannattaa etsiä pähkinätön vaihtoehto. Tämä ohje oli jutussa, jossa puhuttiin pähkinöiden ja muutenkin hyvien rasvojen vaikutuksista terveyteen. Mutta saman ihanan rapeuden (+ ne hyvät rasvat) saa myös siemenillä.

Sitruunasta: allerginen voi jättää sitruunan hyvin pois, sillä se on tarkoitettu vain raikastamaan makua. Toki voi pirskotella kaalit halutessaan kevyesti vaikka vaalealla balsamicolla ennen tarjoilua.

Vierailija

Kuvan silakkapihvit näyttävät siltä kuin ne olisivat vasta menossa uuniin. Tai sitten, jos nuo ovat kypsiä silakkapihvejä, ei todellakaan houkuttele kokeilemaan reseptiä...

Vierailija

Miten hiivatissa on nykyään niin paljon erilaisia allergioita? Sitrusallergiasta en ole kuullutkaan. Epäilen onko nuo vain pään sisäisiä juttuja. Pähkinäallergian toki ymmärrän, mutta sitrus? Ja kyllä, kuvan annos on vasta menossa uuniin, eihän se rouhe pysyisi tuon näköisenä jos olisi jo ollut uunissa. Huoh. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähteeksi jääneet keitinperunat pyöräytetään raikkaan makuisessa jogurttikastikkeessa, jossa on maukasta luonnonkalasäilykettä, kokojyväsinappia ja sitruunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävikkiperuna-villikalasalaatti

Ainekset

noin 800
g
keitettyjä perunoita
1
purjo
1
prk (150 g)
luonnonkala/villikalasäilykettä öljymarinadissa
2
dl
maustamatonta rasvatonta ja laktoositonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
kokojyväsinappia
1
rkl
pieniä kapriksia
1
kerä rapeaa salaattia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi.

  2. Sekoita kulhossa kalasäilyke marinadeineen, jogurtti, sitruunanmehu, sinappi ja kaprikset. Lisää perunat ja sekoita. Nostele perunasalaattia huuhdottujen, rapeiden salaatinlehtien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.