Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Silakkapihvit ja kaalit paahtuvat käryttömästi samalla pellillä. Kun ropsautat molempien pinnalle kunnolla pähkinöitä ja siemeniä, ne saavat ihanan rapean pinnan.

Silakkapihvien periaate on yksinkertainen. Silakkafileet levitetään auki, maustetaan, täytetään esimerkiksi tillisilpulla ja nostetaan lihapuolet vastakkain. Ennen kypsentämistä pihvit voi leivittää.

Moni haluaa silakkapihvinsä pannulla paistettuina, mutta astetta terveellisempi uunikypsennys on kokeilun arvoinen. Silloin pinnan voi rapeuttaa korppujauho-pähkinämurulla ennen kypsentämistä. Samalla pellillä kypsyvät lisukkeeksi sopivat kaalit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäiset silakkapihvit ja paahdetut kaalit

Ainekset

500
g
silakkafileitä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Väliin
½–1
rku
tilliä
½–1
rku
ruohosipulia
1–2
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
Pähkinäleivitys
½
dl
saksanpähkinöitä
½
dl
cashewpähkinöitä
½
dl
korppujauhoja
Paahdetut kaalit
1
pieni (200 g)
parsakaali
1
pieni (200 g)
kukkakaali
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
siemensekoitusta
½
dl
sitruunamehua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tai pyyhkäise silakkafileet kevyesti talouspaperilla. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille nahka alaspäin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita yrtit ja sitruunankuoriraaste keskenään. Päällystä puolet silakkafileistä yrttiseoksella. Nosta täyttämättömät fileet kansiksi. Siirrä silakkapihvit pellin toiselle laidalle vieri viereen.
  3. Valmista leivitys. Rouhi saksanpähkinät ja siemenet karkeasti veitsellä. Sekoita joukkoon korppujauhot. Ripottele seos silakkapihvien pinnalle.
  4. Huuhdo ja leikkaa kaalit puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi. Levitä ne pellille silakkapihvien viereen. Sivele kaalit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle siemensekoitusta.
  5. Paahda silakkapihvejä ja kaaleja 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pirskota päälle sitruunamehua ennen tarjoilua. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (5)

Vierailija

Miksi kaikkeen pitää nykyään sotkea pähkinöitä? Eivätkö kotimaiset raaka-aineet riitä?

Vierailija

Pitäisi antaa vaihtoehto sitruunalle, meitä sitrus allergisia on Suomessa noin 11 prosenttia.348

Vierailija

Millä voisi korvata pähkinät, kun lapsella pähkinäallergia? Muuten hyvä resepti.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Pähkinät voi hyvin korvata samoilla siemenillä, joita on kaalien päällä. Siemensekoituksista kannattaa etsiä pähkinätön vaihtoehto. Tämä ohje oli jutussa, jossa puhuttiin pähkinöiden ja muutenkin hyvien rasvojen vaikutuksista terveyteen. Mutta saman ihanan rapeuden (+ ne hyvät rasvat) saa myös siemenillä.

Sitruunasta: allerginen voi jättää sitruunan hyvin pois, sillä se on tarkoitettu vain raikastamaan makua. Toki voi pirskotella kaalit halutessaan kevyesti vaikka vaalealla balsamicolla ennen tarjoilua.

Vierailija

Kuvan silakkapihvit näyttävät siltä kuin ne olisivat vasta menossa uuniin. Tai sitten, jos nuo ovat kypsiä silakkapihvejä, ei todellakaan houkuttele kokeilemaan reseptiä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Joulun helpoin ja täydellisin uuniruoka on tässä. Kermainen mascarpone, aromikas maa-artisokka ja hienostunut tryffeliöljy antavat uunilohelle uskomattoman hienon maun. Valmiin lohen pinnalle ripoteltu sitruunatimjami antaa raikkaan säväyksen, mutta sen voi korvata myös tavallisella timjamilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä
1
tl
suolaa
200
g
mascarponejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
250
g
maa-artisokkaa
½
tl
suolaa
1–2
rkl
tryffeliöljyä
Lisäksi
2–3
rkl
sitruunatimjamia hienonnettuna
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Pyyhi lohifileen pinta. Nosta lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.

  2. Sekoita mascarpone ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä seos lohifileen päälle.

  3. Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pinta on mullasta täysin puhdas. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle puolet tryffeliöljyn määrästä.

  4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.

  5. Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile lisäksi paahdettuja perunoita tai joulun kasvislaatikoita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Mitä saadaan, kun yhdistetään graavisiika ja ceviche? Herkullisen raikas kala joulupöytään. Raaka kala kypsyy pikaisesti greippi- tai limettikylvyssä ja saa makuparit mintusta ja pistaasista.

Viinisuositus: Herkän siian, avokadon ja pistaasien kanssa toimii hapokas albariño, kuten Pulpo Albariño 2019. Viini on kuiva ja kukkainen. Sen jännittävä aromikkuus ja mineraalisuus toimivat hienosti sitrusmehun ja avokadon yhdistelmän kanssa, jolloin kokonaisuudesta tulee raikas ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 pientä annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruksinen siikacrudo

Ainekset

400
g
(kasvatettua) siikafileetä
4
rkl
greippi- tai limettimehua
1
salottisipuli
½
tl + ½ tl
sormisuolaa
¼
tl + ¼ tl
mustapippuria myllystä
1
avokado
4
mintunoksaa
2
rkl
pistaaseja
4
rkl
versoja
2
rkl
oliivi- tai avokadoöljyä
(greippiä tai limettiä)

Työvaiheet

  1. Poista siikafileestä ruodot. Jos käytät villisiikaa, pakasta sitä –20 asteessa vähintään 24 tuntia. Kasvatettua siikaa ei tarvitse jäädyttää, mutta pidä sitäkin pakastimessa 15 minuuttia, jotta se on helpompi leikata.

  2. Purista mehu greipistä tai limetistä, mittaa 2 rkl mehua kulhoon ja säästä loppu ruuan viimeistelyyn. Kuori sipuli, leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi ja laita mehuun kulhoon. Lisää ½ tl suolaa ja ¼ tl pippuria ja anna sipulin maustua 5 minuuttia.

  3. Halkaise avokado, poista kuori ja kivi. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi ja lisää sipulien joukkoon.

  4. Leikkaa kalasta ohuita, nahattomia viipaleita. Laita ne lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele 2 rkl sitruksen mehua ja ripottele suolaa ja pippuria päälle. Anna maustua 5 minuuttia.

  5. Irrottele mintunlehdet ja rouhi pistaasit. Lisää sipuli-avokadoseos, mintunlehdet, versot ja pistaasit kalalle. Viimeistele öljyllä ja koristele halutessasi limetillä ja greipillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Ihanan raikas suolaisen piirakan täyte syntyy katkaravuista, sitruunasta ja tillistä. Valmistaikinan ansiosta piirakka on nopeasti valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-katkarapupiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa
1
pieni purjo
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
1
sitruuna
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Ota taikina ja katkaravut huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pannussa ilman rasvaa 3 minuuttia koko ajan käännellen.

  4. Valuta sulaneet ravut. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä, sitruunankuori, mehu ja mausteet ranskankerman joukkoon.

  5. Levitä purjo, ravut, kermaseos ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  6. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu tilli piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kiinankaali sopii mainiosti paahdettavaksi. Tämän kaalia, kuhaa ja fenko­lia yhdistävän annoksen esikuvana on Tukholman Fotografiskan ravinto­lassa tarjottu annos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhafileet ja paahdettu kiinankaali

Ainekset

600
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
700
g
(punaista) kiinankaalia
2
tomaattia
2
rkl
kapriksia
½
dl
rypsiöljyä
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Valmista höylätty fenkoli ja sinappikastike etukäteen (ohjeet alla).

  2. Leikkaa kalafilee ensin ruodottomaksi ja sitten neljäksi annospalaksi. Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua huoneenläm­mössä 30 minuuttia.

  3. Lohko iso kiinankaali 8 osaan tai halkaise pienet. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioksi. Kuivaa kaprikset talouspaperilla.

  4. Paahda kaaleja leikkauspinta alaspäin kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia tai kunnes pinta on hieman paahtunut. Ota kaalit pannusta odottamaan.

  5. Kuumenna öljyä ja voita pannussa, kun­nes voin kiehuminen loppuu. Paista kaloja nahkapuolelta 3–4 minuuttia. Kun nahka on ruskistunut, käännä fileet ja paista toiselta puolelta 2 minuuttia. Ota kalat pannusta ja paista kapriksia 1–2 minuuttia.

  6. Lisää kaalit pannuun ja lusikoi kuumaa öljy-voiseosta päälle. Anna kaalien lämmetä 1–2 minuuttia.

  7. Jaa kaalit ja kalat lautasille, lusikoi kap­riksia ja öljy-voiseosta päälle. Ripottele to­maattikuutiot pinnalle. Viimeistele annokset höylätyllä fenkolilla ja sinappikastikkeella. Koristele halutessasi retiisinsiivuilla.

Höylätty fenkoli

Ainekset

1
iso fenkoli
1
makea sipuli
1
omena
1
sitruunan mehu
½
ruukkua tilliä
½
tl
aniksensiemeniä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi esimer­kiksi vihannesmandoliinilla tai terävällä kuo­rimaveitsellä. Laita suikaleet kylmään veteen jääkaappiin tunniksi rapeutumaan.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruuna kulhoon, laita sipulit ja omenat mehuun ja anna maustua jääkaapissa tunti.

  3. Valuta ja kuivaa fenkoli. Valuta sipulit ja omenat siivilässä kulhon päällä, ota sitruu­nanmehu talteen sinappikastiketta varten (ohje alla).

  4. Hienonna tilli ja jauha anis.

  5. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Tarjoa si­nappikastikkeella maustettuna.

Sinappi-sitruunakastike

Ainekset

1
sitruunan mehu
4
rkl
oliiviöljyä
4
tl
vahvaa sinappia (esim. dijon)
3
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista sitruuna pieneen kulhoon.

  2. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi kastikkeeksi.

Kommentit (0)