Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 467 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä ravintola paljasti reseptin, joka on Engelissä työskennelleen Otto Kontiovirran käsialaa vuosien takaa.

Helsinkiläisravintolan keittiömestari Antero Kasurinen vinkkaa, että pihveihin saa lisää ytyä tabascoa lisäämällä. Hänen mukaansa laadukas italialainen parmesaanijuusto tuo pihveihin parhaan maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
tl
suolaa)
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (11)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mitä riisiä suosittelet? tai mikä toimii parhaiten...

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

...ja vielä kysyn, onko punajuuret raakoja vai niitä sokeriliemessä olevia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistäsi. Puuroutuva riisi sitoo massaa enemmän kuin irtonainen, mutta pihvit onnistuvat kummallakin. Pihveihin käytetään raakoja punajuuria.

?

Korppujauhot pinnalle vai taikinan sekaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ohjeessa on korppujauhoja kahdessa kohdassa, sekä pihvimassassa että pinnalla. Desi menee siis itse pihveihin, mutta lisäksi niitä tarvitaan pihvien muotoiluun.

O tempora o mores

Kuva valmiista pihveistä olisi ollut kiva. Nyt on kuva koiran oksennuksesta, pihvistä ei saa selkoa. Harmi, sillä punajuuri on yksi lempijuureksistani.

Vierailija

Olen saanut maistaa näitä pihvejä lisukkeineen, olivat todella hyviä. Eikä niitä lisukkeita oltu päällekkäin lätkäisty . Kuva on huono Suosittelen

Janet

Erittäin hyviä, hyvä resepti!

Se reseptin toivoja

Parasta näissä on se, että toimivat itse tehtyinä aivan yhtä hyvin kuin Engelissäkin.

Vierailija

Kuinka monta desiä valmiiksi kypsennettyä riisiä tarvitaan? Tämähän olisi hyvä tehdä edellisen aterian riisinjämistä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hyvä idea! Arviolta 3–4 dl keitettyä riisiä on sopivasti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pikkuisten pizzojen pohjina toimivat munakoisoviipaleet. Tarjoa herkut vastapaistettuina, ne ovat silloin parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
1 h 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-minipizzat

Ainekset

1
pitkä kapea munakoiso
suolaa
2
kananmunaa
Jauholeivitys
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
Juustoleivitys
1
dl
(panko)korppujauhoja
¾
dl
raastettua parmesaania
Paistamiseen
öljyä
Päälle
1
pieni sipuli
½
vihreä paprika
½
dl
mustia oliivirenkaita
1
dl
kaupan valmista pastakastiketta
4
rkl
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin sentin paksuiksi kiekoiksi vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille. Hiero pintaan suolaa ja anna ”itkeä” noin 20 minuuttia. Huuhtele ylimääräinen suola pois viileällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko kananmunat yhdelle lautaselle ja vatkaa haarukalla tasaiseksi. Yhdistä jauholeivityksen ainekset toiselle lautaselle ja juustoleivityksen ainekset kolmannelle. Kasta munakoisoviipaleet ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi juustokorppujauhoseokseen.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista erissä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes kiekot ovat kullanruskeita. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia.

  4. Kuori ja suikaloi sillä aikaa sipuli ja paloittele paprika pieneksi.

  5. Ota munakoisokiekot uunista ja lusikoi päälle pastakastiketta. Nosta kiekoille kasviksia ja ripottele päälle parmesaania ja basilikan lehtiä. Laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (2)

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Ei ole grilliä, mutta tallensin erinomaisen kastikkeen takia.
Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Meilläkään ei ole grilliä mutta hyvää tulee uunissa paahdettunakin. Nyt kun kesäkurpitsa on parhaimmillaan sitä kannattaa todella käyttää kaikenlaiseen "raakapastasta" leivontaan. Se kun sisältää paljon kuituja ja muuta terveellistä ja vai
17 kcal/100 g.

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä klassikko ei petä! Kun kukkakaali kuorrutetaan juustolla ladatulla kastikkeella, lopputulos ei voi olla muuta kuin herkullinen. 

Gratinointikastike pysyy paremmin kaalin pinnalla, kun se on viileää. Voit keittää kukkakaalin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Juustoksi gratiiniin sopivat täysrasvaiset, hyvin sulavat juustot, kuten gruyère, kermajuustot tai pitkään kypsytetyt vuoristojuustot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisäkkeenä
Valmistusaika
50 min + kastikkeen jäähtyminen noin 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratinoitu kukkakaali

Ainekset

1
(n. 800 g)
kukkakaali
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Juustokastike
25
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
maitoa
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
muskottipähkinää
2
dl
maukasta juustoraastetta
Pinnalle
½
dl
maukasta juustoraastetta
6
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa irti suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne gratiiniin. Koverra kuorimaveitsellä kaalin kova kanta irti.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kukkakaali. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmentynyt. Nosta kaali reikäkauhan avulla lautaselle jäähtymään. 
  3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike sinapilla ja muskottipähkinällä. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa. 
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laita kukkakaali ja suojalehdet vuokaan. Valuta päälle kastike ja lisää loput juustoraasteesta. Gratinoi uunissa noin 25 minuuttia.
  6. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se kukkakaalin pinnalle. Tarjoa kukkakaali lisäkkeenä.

Kommentit (6)

Vierailija

Kuinka tehdään / ohje gluteenittomalle versiolle??

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Entäs vegekermakorviketta, kuinka paljon jauhetta laitetaan ?
On kätevää käyttää, kun ei tänne saareen voi roudata maitopurkkeja, kun ei ole sähköä.
Vegekermakorvikepulveria on nykyään jo monta merkkiä ihan Prismassakin.

Supersaukko

Hyvä ohje. Aion ehdottomasti tehdä. Tuo vain ihmetyttää, että miksi kastike pitää ensin jäähdyttää ja sitten kaataa kukkakaalin päälle, kun se menee 200 asteiseen uuniin?

Supersaukko

Käyttäjä11413:lle

Kannattaa ostaa UHT-maitoa. Se on kaupassakin lämpimässä ja säilyy avaamattomana huoneenlämmössä vähintään purkin päiväykseen asti. Niitä on ainakin 2dl, 5dl ja litran purkeissa.

Vierailija

Supersaukolle
Ohjeessa kerrotaan, että kastike pysyy paremmin kaalin päällä kun se on viileä.

Vierailija

Mitäpä jos tekisi sen kastikkeen ihan ensimmäiseksi. Kaiken muun tekemiseen plus uunin lämpenemiseen menee kyllä oma aikansa. Kastike jäähtyy kyllä sopivasti;))