Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 462 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä ravintola paljasti reseptin, joka on Engelissä työskennelleen Otto Kontiovirran käsialaa vuosien takaa.

Helsinkiläisravintolan keittiömestari Antero Kasurinen vinkkaa, että pihveihin saa lisää ytyä tabascoa lisäämällä. Hänen mukaansa laadukas italialainen parmesaanijuusto tuo pihveihin parhaan maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
tl
suolaa)
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (11)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mitä riisiä suosittelet? tai mikä toimii parhaiten...

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

...ja vielä kysyn, onko punajuuret raakoja vai niitä sokeriliemessä olevia?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistäsi. Puuroutuva riisi sitoo massaa enemmän kuin irtonainen, mutta pihvit onnistuvat kummallakin. Pihveihin käytetään raakoja punajuuria.

?

Korppujauhot pinnalle vai taikinan sekaan?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ohjeessa on korppujauhoja kahdessa kohdassa, sekä pihvimassassa että pinnalla. Desi menee siis itse pihveihin, mutta lisäksi niitä tarvitaan pihvien muotoiluun.

O tempora o mores

Kuva valmiista pihveistä olisi ollut kiva. Nyt on kuva koiran oksennuksesta, pihvistä ei saa selkoa. Harmi, sillä punajuuri on yksi lempijuureksistani.

Vierailija

Olen saanut maistaa näitä pihvejä lisukkeineen, olivat todella hyviä. Eikä niitä lisukkeita oltu päällekkäin lätkäisty . Kuva on huono Suosittelen

Janet

Erittäin hyviä, hyvä resepti!

Se reseptin toivoja

Parasta näissä on se, että toimivat itse tehtyinä aivan yhtä hyvin kuin Engelissäkin.

Vierailija

Kuinka monta desiä valmiiksi kypsennettyä riisiä tarvitaan? Tämähän olisi hyvä tehdä edellisen aterian riisinjämistä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hyvä idea! Arviolta 3–4 dl keitettyä riisiä on sopivasti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tunnetko maltankas­tikkeen? Hollandaisen appelsiinilla maustettu serkku on täydellinen valinta parsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsat ja maltankastike

Ainekset

500
g
valkoista tai vihreää parsaa
Maltankastike
100
g
voita
2
tl
appelsiininkuorta raastettuna
1
rkl
appelsiinimehua
2
kananmunankeltuaista
2
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
sitruunanmehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise niistä puumai­set tyvet. Kuori parsojen varret, ohutvartisia vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä par­sat suolalla maustetussa vedessä (½ tl suo­laa/1 l vettä). Valkoisten parsojen keittoaika on 7–10 minuuttia, vihreiden 2–5 minuuttia.
  3. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista 1 rkl mehua.
  4. Erottele keltuaiset teräs- tai lasikulhoon. Laita kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle niin, että kulhon pohja ei osu veteen. Lisää 2 rkl kuumaa vettä keltuaisten jouk­koon ja vispaa seosta noin 2–3 minuuttia tai kunnes se on kuohkeaa.
  5. Lisää voi pieninä nokareina kastikkee­seen koko ajan vatkaten. Lisää sitruunanmehu ja mausta kastike suolalla, pippurilla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Tarjoa heti.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pinaattikeitto saa upean sävyn karhunlaukasta. Voit kokeilla sopassa myös luonnosta löytyvää, hennommin valkosipulista litulaukkaa ja pinaatin sijaan nokkosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukka-pinaattikeitto

Ainekset

1
rs (100 g)
karhunlaukkaa
1
sipuli
1
sellerinvarsi
½
fenkoli
2
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
150
g
tuoretta pinaattia
5
dl
maitoa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rs (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna karhunlaukat.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuutioi sellerinvarsi ja fenkoli. Kuumen­na öljy kattilassa. Kuullota sipu­lia, selleriä ja fenkolia 2–3 mi­nuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatit ja laukka lie­meen. Keitä 2−3 minuuttia. So­seuta keitto. Lisää maito ja maus­teet joukkoon. Kuumenna kiehu­vaksi ja hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita lopuksi ranskankerma keittoon. Älä keitä keittoa enää.

Vinkki Voit käyttää keittoon lau­kan sijaan ruohosipulia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen parsa kestää tuhditkin mausteet. Mausta siis sitruunainen parsapasta rohkeasti chilillä ja valkosipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-fetaspagetti

Ainekset

400
g
valkoista parsaa
2
valkosipulinkynttä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sormisuolaa
2
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
400
g
spagettia
1
sitruuna
15
g
isoa basilikanlehteä
150
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo parsat, katkaise puumaiset tyvet ja kuori varret. Leikkaan parsat kolmeen osaan ja laita kul­hoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kulhoon. Lisää chilihiutaleet, suo­la ja 2 rkl öljyä. Kääntele niin, että mausteet levittyvät parsoille. Levitä parsat leivinpape­rille pellille ja kypsennä uunissa noin 10 mi­nuuttia. Kypsennä sillä aikaa pasta.
  2. Kuumenna pastan keitinvesi ja mausta se suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Pese ja raas­ta sitruunan kuori ja lisää se keitinveteen. Purista 2 rkl sitruunan mehua pieneen kul­hoon, jätä odottamaan. Keitä pasta kypsäk­si pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä, kaada takaisin kattilaan ja lisää sitruunamehu ja ½ dl oliiviöljyä joukkoon.
  3. Ota parsat uunista ja kääntele basilikan­lehdet kuumien parsojen joukkoon. Lusikoi seos kattilaan pastan joukkoon. Viimeistele ruoka murennetulla fetalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2495 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lasagnen tapaan kerrosteltu kukkakaali-parsakaalivuoka on kaikkien juhlien ja sielukkaiden hetkien herkkuruoka, joka vie kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 t + kastikkeen maustuminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-parsakaalivuoka

Ainekset

Kasvisjauhiskastike
2
ruukkua korianteria
4
valkosipulinkynttä
2
isoa sipulia
2
lehtisellerin vartta
1
pieni vihreä paprika
1
pieni porkkana
4
rkl
oliiviöljyä
500
g
kasvisjauhista
2
tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
rkl
berbere-mausteseosta
2
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
kanelia
1
tl
fenkolinsiememeniä
¼
tl
mustapippuria
2
kasvisliemikuutiota
2
kevätsipulia
Juustokastike
1
prk (250 g)
mascarponea
2
dl
kuohukermaa
3
luomukananmunaa
1
ps (150 g)
emmental-juustoraastetta
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
tl
hunajaa
Lisäksi
1
(400 g)
parsakaali
1
(500 g)
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (125 g)
mozzarellaa
100
g
parmesaanijuustoa
2
ps (à 150 g)
emmental-juustoraastetta
1
ruukku basilikaa
1
ruukku korianteria
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kasviskastike kypsennystä edeltävänä päivänä. Soseuta yksi ruukku korianteria valkosipulin kanssa sileäksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi lehtiselleri ja paprika. Raasta porkkana.

  2. Laita porkkanaraaste, puolet korianteritahnasta ja öljy pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna, lisää kasvisjauhis ja paista sekoittaen.

  3. Lisää sipulit, lehtiselleri ja paprika. Kypsennä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, noin 10 minuuttia.

  4. Kuutioi tomaatit ja laita ne kattilaan tomaattipyreen kanssa, kypsennä noin 10 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, mausteet, liemikuutiot ja loppu korianteritahna.

  5. Peitä kannella ja anna hautua 30 minuuttia. Hienonna toinen ruukku korianteria ja kevätsipuli ja lisää ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 10 minuuttia. Siirrä kastike viileään yön ajaksi.

  6. Seuraavana päivänä sekoita juustokastikkeen aineet kulhossa.

  7. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kaalit isoiksi paloiksi, hienonna myös varret. Levitä kaalit isoon uunivuokaan, pirskottele 2 rkl öljyä päälle.

  8. Viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani. Kasaa vuokaan vuorotellen kasviskastiketta, juustokastiketta ja juustoraasteita. Revi kerrosten väleihin basilikaa ja korianteria. Tee ylin kerros mozzarellaviipaleista, lopuista yrteistä ja juustoraasteista. Rouhi mustapippuria pinnalle.

  9. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele halutessasi yrteillä ja chilillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Jonkinlainen kevytversio tästä reseptistä olisi kyllä paikallaan! Tarvitaan suorastaan hengästyttävä määrä aineosia, ja erilaisten juustojen ja kananmunien määrä takaa sen, että ruoka on varsinainen kalori- tai ainakin kolesterolipommi, niin houkuttelevalta kuin ruoka nimensä perusteella kuulostikin. - Ei mene kokeiluun!