Koverra bataattiin kolo täytteelle. Bataattiveneistä saat mahtavan kasvisaterian, jonka voit syödä kuorineen päivineen.
Vuohenjuustobataatit
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa bataatit puhtaiksi. Halkaise ne ja nosta pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Sivele bataatit öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa koosta riippuen 40–60 minuuttia, kunnes bataattien sisus kypsyy napakan pehmeäksi.
- Koverra kolot bataattien sisuksiin. Anna jäähtyä hetki.
- Leikkaa vuohenjuusto puolikuun muotoisiksi viipaleiksi tai pienemmiksi paloiksi. Rouhi pähkinät ja viipaloi aprikoosit. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Lusikoi täyte bataattien kuoriin. Ripottele päälle saksanpähkinöitä.
- Kuorruta bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Puolita vuohenjuustotanko? Siis käytetäänkö siitä vain puolet vai mitä?
Kiitos kommentistasi, hyvä huomio! Kokonaan käytetään, mutta vuohenjuuston voi lisätä siis puolikuun muotoisina paloina, jolloin palat mahtuvat paremmin bataatin kyytiin. Korjaan tuon lauseen.
Oli niin hyvää, ettei sanotuksi saa, mutta sanon kumminkin, että hyvää on, nami, jätin timjamin pois, koska emme tykkää sen mausta!