
Mehevän uunipastan salaisuus? Iso nippu lehtikaalia, kermainen liemi sekä pekonipeitto, jonka alla pasta saa muhia rauhassa kypsäksi.
Pekoni-lehtikaalipasta uunissa
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lehtikaalista kovat ruodit ja paloittele lehdet. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtti. Sekoita vihannekset, yrttisilppu ja pasta korkeareunaisessa uunivuoassa ja mausta suolalla ja pippurilla. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee liemi vedestä ja liemikuutiosta. Sekoita kerma joukkoon ja kaada liemi kuumana pastan ja vihannesten päälle. Levitä pekonit pinnalle ja valuta öljy päälle. Paista pastavuokaa uunissa 30–45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
Pakko oli tulla katsomaan tää helppo ohje. Epäilen, että kypsyy puolessa tunnissa. Ja riittääköhän tuo nesteen määrä?
Mutta ideana hyvä : eli kaikki aineet pataan ja uuniin! Silleen äiti opetti mut tekeen ruokaa. Katsottiin, mitä kaapista ja jääkaapista löytyi, aineet pataan, munamaito päälle ja korppujauhoa tai juustoraastetta päälle ja uuniin tunniksi tai kahdeksi riippuen siitä, oliko kypsää tavaraa vai ei. Hyvää tuli aina.
Itse ajattelin kyllä käyttää broileripekonia tuohon ohjeen ruokaan ja laittaa pekonin silppuna. Ja meidän pikkukaupassa ei lehtikaalia ole, mutta laitetaan muita kasviksia. Jos ei jaksa kuoria, niin pakastealtaasta löytyy hyviä vaihtoehtoja.
Ei riittänyt 30min, 45 minuuttiakin oli siinä ja siinä. Reseptistä poiketen lisäsin vähän fetaa. Hyvää tuli!
Kiitos huomiosta, tässä ruuassa on tosiaan ihan hyvä tarkkailla kypsymisaikaa, koska esim. pastalaatu ja vuoan materiaali ja laakeus voivat vaikuttaa siihen. Lisään ohjeeseen vaihteluvälin, jotta muutkin osaavat varautua, että aikaa voi kulua hieman kauemmin.
Lehtikaalia 100g ja yksi paprika matkaan mukaan. Suositeltava variaatio...