
Valkoviiniliemessä haudutetut sinisimpukat kuuluvat kirjailija Kati Tervon lempipikaruokiin. Kauniissa padassa tarjottuna ne sopivat vaikka vierasruuaksi.
Sinisimpukat punaisessa padassa
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa simpukat juuresharjalla puhtaiksi juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy kiinni, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
- Laita pata kuumenemaan. Lisää öljyä niin, että pohja peittyy. Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia. Kaada viini joukkoon ja anna sen kiehahtaa.
- Laita simpukat pataan ja nosta kansi päälle. Käännä simpukoita reikäkauhalla kerran pari siten, että pohjalla olevat simpukat nousevat päällimmäiseksi. Kypsennä simpukoita noin 6 minuuttia eli kunnes kuoret avautuvat.
- Hienonna persilja ja ripottele se simpukoiden päälle. Tarjoa simpukat patongin ja aiolin kanssa.
Tulipa vesi kielelle!
ihana ja helppo ohje. viikonloppu tulossa ja tässä on meidän herkuttelu illallinen. nam!!!
Suola puuttuu
Kiitos huomiosta, tähän ohjeeseen ei tarvita lisättyä suolaa, koska simpukoissa on sitä jo riittävästi itsessään ja valkosipulista tulee reilusti makua. Jos suolaa haluaa silti lisätä, sitä voi laittaa viinin kanssa ½ tl.
Ja tähän kun vielä oma maustelämäys, levain-leipää ja hyvä viini ja seura...hmmm