Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 252 keittokirjaan.
OHJE Essi Viertola ja Sonja Valkeala KUVA Panu Pälviä

Paras kasvisruoka on lämmittävää, lohduttavaa ja koukuttavaa. Kuten rapeat ja makean tuliset bang bang -kukkakaalit.

Hyvä kasvisruoka talvella on jotain ihan muuta kuin kylmää raastetta. Tamperelaisessa ravintola Muusassa tiedetään, mikä lämmittää paukkupakkasilla: kunnon lohtuvege. Täydellinen esimerkki mahtavasta kasvisnaposteltavasta ovat ravintolan Bang Bang -kukkakaalit. Kukkakaalit paloitellaan ronskisti, leivitetään ja uppopaistetaan. Huolimatta friteerauksesta lopputulos ei ole tunkkainen rasvainen, vaan päinvastoin: rapea ja koukuttava. Kukkakaalit tarjotaan makean tulisen bang bang -kastikkeen kanssa, joka on Muusan versiossa vegaaninen. Sama ohje sopii hyvin myös parsakaalifritterien valmistukseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bang Bang -kukkakaalit

Ainekset

2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
vettä
2
dl
perunajauhoa
dl
pankojauhoa
1
kukkakaali
5
dl
rypsiöljyä uppopaistamiseen
Bang bang -kastike
1
dl
soijamaitoa
3
dl
rypsiöljyä
1
dl
makeaa chilikastiketta
3/4
dl
sriracha-kastiketta
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
½
tl
suolaa
1
ruukku korianteria
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Lisää chilikastike, sriracha, sitruunamehu, etikka, seesaminsiemenet ja suola. Soseuta tasaiseksi. Hienonna joukkoon korianteri ja kevätsipuli.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja vesi kulhossa. Mittaa perunajauho ja pankojauho erillisiin kulhoihin.
  3. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Pyöräytä kukinnot perunajauhossa, sitten vehnäjauho-vesiseoksessa ja lopuksi pankojauhossa. Paista kattilassa 180-asteisessa öljyssä rapeaksi. Valuta ylimääräinen öljy pois. Sekoita kukkakaalit bang bang -kastikkeeseen.

Kommentit (3)

Vierailija

Käykö tavallinen maito? Pitääkö lisätä makeutta?

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Kiitos kysymyksestä. Tavallinen maito käy mainiosti, jos ruuan ei tarvitse olla vegaaninen. Makeutta ei tarvitse lisätä. 

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Lisäys edelliseen: kastike jää todennäköisesti ohuemmaksi tavallisella maidolla, mutta kannattaa kokeilla.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Oishii! Marinoi lohi ponzulla ja kasvikset mirinillä. Wasabimajoneesi kruunaa salaattiannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2–4 h
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen lohisalaatti

Ainekset

700
g
ruodotonta nahatonta lohifileetä
2
avokadoa
4
dl
vuonankaalia tai muuta salaattia
1–2
dl
mirinkasviksia (ohje alla)
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
1–2
tl
wasabitahnaa
Ponzumarinadi
1
dl
sitruunamehua (2–3 sitruunaa)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista sitruunamehu ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita lohi vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  2. Valmista sillä aikaa mirinkasvikset.

  3. Pyyhi marinadi lohen pinnalta. Kuumenna grillin parilataso tai paistinpannu ja paahda fileeseen pintaväri, noin 15–20 sekuntia molemmin puolin. Voit paahtaa kalan pinnan myös kaasupolttimella. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Paahtamisen jälkeen kalasta leikkautuu hieman repaleisia paloja. Jos haluat viipaleista siistimpiä, viipaloi kala ensin ja paahda sitten kevyesti polttimella.

  4. Kuori ja viipaloi avokadot. Laita ne ja lohet tarjoiluastiaan. Lisää salaatti ja mieleisesi määrä mirinkasviksia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

  5. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Mirinkasvikset

Ainekset

600
g
kasviksia (esim. porkkanaa, retiisiä ja kurkkua)
2
tl
suolaa
1
dl
miriniä
1
dl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Ripottele niille suola ja sekoita hyvin.

  2. Lisää mirin ja etikka joukkoon. Anna kasvisten maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  3. Tarjoa mirinkasviksia salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevä, tuorejuustokuorrutuksella viimeistelty kesäkurpitsakakku on sukua porkkanakakulle. Taikinaan uppoaa yksi kokonainen kesäkurpitsa. Leivo loppukesän ihanin kakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsakakku

Ainekset

1
noin 300 g
kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
dl
sokeria
3
kananmunaa (M-koko)
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
1
dl
rouhittuja pekaanipähkinöitä
Kuorrutus
150
g
pehmeää voita
150
g
maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
2–3
rkl
sitruunamehua
1–2
tl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa öljy ja sokeri sähkövatkaimella keskenään. Lisää kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Hienonna pähkinät. Kääntele kaikki vuorotellen taikinaan.

  4. Voitele ja korppujauhota noin 1,75 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka. (Voit paistaa kakun myös halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Kiinnitä tällöin leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele ja korppujauhota reunat.) 

  5. Kypsennä kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50–55 minuuttia. Jos pinta uhkaa tummua, levitä kakun päälle leivinpaperi paistamisen loppuvaiheessa. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia, kakku on valmis. Anna kakun vetäytyä noin vartti, ennen kuin irrotat tai kumoat sen vuoasta vadille.

  6. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)