
Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.
Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen haukiruoka, josta on lähes mahdotonta tunnistaa annoksen sisältävän haukea.
Olen tehnyt tämän reseptin mukaan kesämökin järvestä saamiani haukia. Hauen perkaamiseen kannattaa perehtyä hyvin, jotta syödessä ei tarvitse poistaa ruotoja. Hauen perkominen on perehtymisen jälkeen yllättävän helppoa.
Hiiligrillaus antaa hauelle hienon maun ja upean paistopinnan.
Annoksen maku on varmasti positiivinen yllätys.
Libanonilainen grillihauki
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.
Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.
Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).
Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.
Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.
Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.
Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.
Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM
Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?
Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.
Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.