Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 216 keittokirjaan.
OHJE Samuli Wirgentius KUVA Tuomas Kolehmainen

Ravintola Postresin klassikkojälkiruoka tarte Tatin syntyy helposti kotonakin – vain viidestä raaka-aineesta.

Postresin tarte Tatinin ohjeen antoi meille keittiömestari Samuli Wirgentius.

- Täydellinen Tatin on monen asian summa: hapokkaan ja makean, pehmeän ja makean, kuuman ja kylmän, Wirgentius kertoo.

Michelin-ravintola Postres sulki juuri ovensa, ja nyt ravintolan tiloissa, Helsingin Etelä-Esplanadilla toimii samaan omistukseen kuuluva ravintola Pompier ESPA. Pompier säilytti Postresin tarte Tatinin listallaan, sillä annos on todellinen hitti.

Postresin aito ja alkuperäinen tarte Tatin kypsennetään pienessä kattilassa yhdelle hengelle kerrallaan, jolloin tortusta tulee kaunis, linnunpesän muotoinen. Tämä resepti tehdään isoon pannuun, josta riittää neljälle herkuttelijalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravintola Postresin aito & alkuperäinen tarte Tatin

Ainekset

2
pientä voitaikinalevyä (n. 50 g)
1/2
dl
vehnäjauhoja
5
hapanta omenaa (esim. Pink Lady)
75
g
voita
1
dl
sokeria
Lisäksi
3
rkl
tomusokeria
kinuskikastiketta
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 210 asteeseen tai kiertoilmauuni 190 asteeseen. Kuori ja lohko omenat.
  2. Laita voi paksupohjaiseen teräksiseen tai muuhun uuninkestävään paistinpannuun (läpimitta noin 30 cm) ja laita pannu uuniin hetkeksi, niin että voi pehmenee hieman; älä kuumenna voita. Ota pannu uunista ja levitä voi pannuun. Ripottele sokeri tasaisesti pannuun. Asettele omenalohkot viuhkamaiseen asentoon pannuun.
  3. Muotoile taikinasta pyöreä pallo ja kaulitse siitä jauhotetulla alustalla pyöreä levy, joka on tarpeeksi iso peittääkseen omenat. Asettele taikinalevy omenoiden päälle tiiviisti.
  4. Nosta pannu liedelle ja kuumenna täydellä teholla 6-8 minuuttia. Tarkkaile karamellin muodostumista. Kun sokeri alkaa paahtua, malta hetki, että se ruskistuu, ennen kuin nostat kattilan liedeltä. Kypsyessään taikina alkaa kohoilla. Voit varovasti painella sitä kyljistä lastalla, jotta ilma pääsee tortun sisältä pois.
  5. Nosta pannu liedeltä ja laita uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes taikina on kauniin ruskistunut. Valmista halutessasi kinuskikastike.
  6. Ota pannu uunista ja anna sen jäähtyä muutama minuutti. Irrottele torttu lastalla pannun reunoilta ja kaapaise varovasti myös pohjaa, niin saat omenat irtoamaan. Laita jälkiruokavati tai iso lautanen pannun päälle ja kumoa torttu vadille nopealla liikkeellä.
  7. Koristele torttu tomusokerilla. Tarjoa kinuskikastikkeen ja jäätelön kanssa.

Lämmin kinuskikastike

Ainekset

2
dl
sokeria
2
dl
kermaa

Työvaiheet

  1. Paahda sokeria teräskattilassa täydellä teholla, kunnes se sulaa ja ruskistuu.
  2. Lisää kerma varovasti joukkoon ja sekoita. Anna poreilla matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Anna kinuskin jäähtyä hieman. 

Kommentit (2)

Hilluhellu
Seuraa 
Liittynyt13.6.2014

Hmmm - mahtaisiko tämä onnistua blinipannuissa, vai ovatko liian matalia?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Ehkä miniversiona :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.