
Raejuustosta, kurpitsansiemenistä ja rukolasta valmistuu ihanan mehevä pesto. Surauta soosi valmiiksi pastan kypsyessä, sekoita se valutetun pastan joukkoon ja luottoruoka on valmis!
Raejuustopestopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon.
- Hienonna joukkoon valkosipulit, lisää rukolat, basilikat ja raejuusto. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä.
- Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1–2 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
- Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.
Kun laittaa hernekeittopurkin jääkaappiin kunnes purkki on kylmä. avaa sen molemmista päistä, lykkää klöntin ulos ja siivuaa terävällä veitsellä, niin vips: aito suomalainen pizza! Ei tuherrusta uunin kanssa, muutenkin vähätöinen kuitupitoinen ja ties mitä! Tähän malliinhan suomessa ja lehtien palstoilla oikeat reseptit "parannetaan" ja oiotaan. Tämä pestoresepti kuuluu samaan kastiin.
pieni vertailu:
Parmesaani 100 g >< raejuusto 100 g
proteiini 32 g >< 16,4 g
kalsium 853 mg >< 84 mg
hiilihydraatti 0 g >< 2,4 g
maku 100% >< 0 %
Kuvan pasta kokonaisine basilikan oksineen on niin kuivan näköistä, etten todellakaan haluaisi syödä sitä. Enkä varsinkaan jos se on pilattu mauttomalla raejuustolla.
Tosi hyvää, nami! Lisäksi helppo ja nopea tehdä.
Pastan keitinveteen teelusikka suolaa? Jos keittää 300g pastaa niin laitetaan 3 litraa vettä ja 3 ruokalusikallista suolaa. Pastan keitinvesi kuuluu olla yhtä suolaista kuin välimeren vesi.