Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 256 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Uusi ote klassikkoon! Manteli-omenapiiras syntyy helposti. Vaahdota voi ja sokeri, ja sekoita mantelijauho ja muut aineet taikinaan. Sitten vain omenalohkot pinnalle ja piirakka uuniin. Kastikkeen teet parissa minuutissa kolmesta raaka-aineesta: jogurtista, kardemummasta ja tomusokerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-12 palaa
Valmistusaika
20 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-omenapiirakka

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2 1/3
dl
sokeria
4
dl
mantelijauhoa (Risenta)
2
rkl
vehnäjauhoja
1
vaniljatanko
4
kananmunaa (M-koko)
6
pientä (500 g)
hapokasta omenaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita jauhot keskenään. Lisää puolet jauhoista voivaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet taikinaan. Lisää kananmunat yksitellen välillä sekoittaen. Lisää loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
  3. Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi ne.
  4. Vuoraa piirakkavuoka (n. Ø 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Asettele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne kevyesti taikinaan. Ripottele päälle hieman sokeria.
  5. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin. Paistoaikaan vaikuttaa mm. vuoan materiaali: metallisessa vuoassa piirakka paistuu nopeammin kuin keraamisessa tai lasisessa.
  6. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  7. Voit koristella kakun tomusokerilla ja tuoreilla omenasiivuilla. Tarjoa kardemummajogurtin kanssa (ks. ohje alla).

Kardemummajogurtti

Ainekset

1/2
tl
kardemummansiemeniä (2-3 kokonaista vihreää kardemummaa)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa kardemummansiemenet huhmareessa.
  2. Sekoita jogurtti, kardemumma ja tomusokeri.
  3. Tarjoa jälkiruokakastikkeena.

(2 dl, 5 min)

Kommentit (5)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

voisiko tuon 200 gr:n voikimpaleen korvata jollain muulla, kevyemmällä tuotteella?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, resepti vaatii tuon määrän rasvaa, mutta halutessasi voit korvata voin leivontamargariinilla. Näin piirakasta ei tule varsinaisesti kevyempää, mutta siinä on terveellisemmät rasvat. Yst. terveisin, Soppa365-toimitus

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Saamamme palautteen perusteella piirakkaohje on kokeiltu uudelleen. Nyt paistolämpötila on hiven korkeampi ja piirakkavuoka laakeampi. Kannattaa myös napata kaupasta hienojakoinen mantelijauho, niin piirakka onnistuu varmasti. Ihanan mantelinen herkku!

Taru-olento

Eikö tässä ole leivinjauhetta tms kohottajaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, ei ole leivinjauhetta. Jos haluat kuohkeamman lopputuloksen, voit lisätä ½ tl jauhojen joukkoon sekoitettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.