
Uusi ote klassikkoon! Manteli-omenapiiras syntyy helposti. Vaahdota voi ja sokeri, ja sekoita mantelijauho ja muut aineet taikinaan. Sitten vain omenalohkot pinnalle ja piirakka uuniin. Kastikkeen teet parissa minuutissa kolmesta raaka-aineesta: jogurtista, kardemummasta ja tomusokerista.
Manteli-omenapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita jauhot keskenään. Lisää puolet jauhoista voivaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet taikinaan. Lisää kananmunat yksitellen välillä sekoittaen. Lisää loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
- Pese ja lohko omenat siemenettömiksi paloiksi. Viipaloi ne.
- Vuoraa piirakkavuoka (n. Ø 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Asettele omenat tasaisesti taikinan päälle ja painele ne kevyesti taikinaan. Ripottele päälle hieman sokeria.
- Paista uunin alimmalla ritilätasolla 25–30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin. Paistoaikaan vaikuttaa mm. vuoan materiaali: metallisessa vuoassa piirakka paistuu nopeammin kuin keraamisessa tai lasisessa.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
- Voit koristella kakun tomusokerilla ja tuoreilla omenasiivuilla. Tarjoa kardemummajogurtin kanssa (ks. ohje alla).
Kardemummajogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja murskaa kardemummansiemenet huhmareessa.
- Sekoita jogurtti, kardemumma ja tomusokeri.
- Tarjoa jälkiruokakastikkeena.
(2 dl, 5 min)
voisiko tuon 200 gr:n voikimpaleen korvata jollain muulla, kevyemmällä tuotteella?
Hei, resepti vaatii tuon määrän rasvaa, mutta halutessasi voit korvata voin leivontamargariinilla. Näin piirakasta ei tule varsinaisesti kevyempää, mutta siinä on terveellisemmät rasvat. Yst. terveisin, Soppa365-toimitus
Saamamme palautteen perusteella piirakkaohje on kokeiltu uudelleen. Nyt paistolämpötila on hiven korkeampi ja piirakkavuoka laakeampi. Kannattaa myös napata kaupasta hienojakoinen mantelijauho, niin piirakka onnistuu varmasti. Ihanan mantelinen herkku!
Eikö tässä ole leivinjauhetta tms kohottajaa?
Kiitos kysymyksestäsi, ei ole leivinjauhetta. Jos haluat kuohkeamman lopputuloksen, voit lisätä ½ tl jauhojen joukkoon sekoitettuna.