Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 814 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kana-sitruunapasta on hieman kevyempi versio klassikkoruoka pollo limonellosta. Samettisen pehmeä pasta mehevöitetään kreikkalaisella jogurtilla ja siinä maistuu inkiväärin ja sitruunan ihana liitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-sitruunapasta

Ainekset

400
g
broilerinrintafileetä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl
öljyä
½
rkl
kurkumaa
ripaus
cayennepippuria
2
tl
raastettua inkivääriä
1
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
hunajaa
1
dl
ruokakermaa (10 % rasvaa)
1
dl
vettä
1
kanafondikuutio
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6 % rasvaa)
Lisäksi
200
g
täysjyväspagettia
tuoreita yrttejä kuten salviaa, basilikaa tai timjamia

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet 5–6 osaan. Hienonna sipulit. Paista broileripaloja öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle sipulit, kurkuma ja cayennenpippuri ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Lisää muut raaka-aineet pannulle jogurttia lukuun ottamatta. Anna kastikkeen porista pastan kypsymisen ajan eli noin 10 minuuttia. Lisää jogurtti ja kuumenna vielä kertaalleen.
  4. Yhdistä valutettu kypsä pasta ja kana-sitruunakastike. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kommentit (5)

Vierailija

Aika pieni määrä pastaa neljälle?

Vierailija

Itse varaan pastaa 80-90 g/hlö.

Vierailija

Suuri määrä broileria neljälle hengelle, kun kysymys pastakastikkeesta. Eihän tarkoitus ole, että pastat kelluvat kastikkeessa. Kuivapastaa varaan puolestani 80 gr per henkilö.

Vierailija

Me vaimon kanssa syömme aina puoliksi noin 400 g kuivapastaa.

Tuohon ohjeeseen kun lisäsin reilusti pastaa, niin syötiin puoliksi.

Yleisesti ottaen en ymmärrä miten vähän ihmiset syövät?! Jossain resepteissä lukee 6 hengelle ja se syödään puoliksi. Ja ollaan ihan normaalin kokoisia ja painoisia

Resepti kyllä on tosi hyvä!

Vierailija

Annoskoko on noin 400 grammaa valmista ruokaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumalohi lehtikaalipedillä

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
ruukku
tilliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lehtikaalipaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
20–30
g
inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi pa­laksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
  2. Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

  3. Poista lehtikaalista keskiranka ja hie­nonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi val­kosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehti­kaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  4. Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja soke­ri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehah­taa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapa­lat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.

Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat

Ainekset

400
g
kesäkurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
panko- tai korppujauhoja
200
g
fetaa
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
pikkukapriksia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun
sitruunaista kermakastiketta (ohje alla)
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.

  2. Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.

  3. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.

  4. Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Sitruunainen kermakastike

Ainekset

50
g
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(kuohu)kermaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.

  2. Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)