Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 301 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Juha Salminen

Klassikko uusiksi. Mokkapalat saa uudet vaatteet, kun se päällystetään ihanalla kermatoffeekuorrutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Omar-palat

Ainekset

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
3
tl
leivinjauhetta
3
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
200
g
sulatettua voita
Kuorrute
3
dl
kermaa
375
g
Omar-karkkeja (1 ½ pussillista)
Koristeluun
Omar-karkkeja ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  3. Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.
  4. Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.

Kommentit (16)

Vierailija

Ser goda ut. Dom ska jag göra nån dag

JanJan

EI tuohon välttämättä edes tarvitse Omar-makeisia, kevyesti paahdettu sokeri, vaalea siirappi ja kerma yhdistetään. Annetaan kiehua kokoon ja huolehditaan siitä, että kermatoffee ei pääse paahtumaan tummemmaksi. Toffee sakeutuu todella nopeasti loppuvaiheessa, joten tässä kohtaa tarkkana. Lopuksi toffee pois liedeltä ja laitetaan kylmälle levylle/alustalle. Nokare voita sekoitetaan joukkoon ja toffee muuttuu kiiltäväksi ja hieman murenevaksi. Sitten kuorrutetaan leivokset, jos toffee jäähtyi liiaksi, niin sen saa taas sopivaksi hieman lämmittämällä ja sekoitamalla samaan aikaan.

Vierailija

Ihan siis kamalata kurraa koko härdelli

Vierailija

Säilyttääköhän tämä ominaisuutensa pakastimessa?

Vierailija

Kermaa on liikaa koska ei omar&kerma seos jähmettynyt ollenkaan vaikka kuinka jäähdytti..

Vierailija

Kuorrute oli täys susi! Ei jähmettynyt ja lopputuloksesta tuli kauhean näköinen :(

Vierailija

Pohja onnistui loistavasti, mutta kuorrutteen ohje täysin viallinen! Oli yli 2h jääkaapissa jäähtymässä, kaikki kuorrute valui pöydälle ja kamalan näköinen lopputulos! Kieltämättä pettymys tää ohje :( hyvän makuista on kyllä, siitä plussa.

Kokki92

Kermaa vähemmän kyllä kuorrute ei jähmettynyt ja meillä tuli kamalan näköinen myös vaikka tehtiin ohjeen mukaan

Vierailija

Liian palio kermaa kuorrutteessa, ei jähmety vaa valluu.. piti suurustaa tomusokerilla

Vierailija

Pohja onnistui täydellisesti, tosin sen ohjeen muistaa jo ulkoa kun tehnyt satoja kertoja mutta kuorrute epäonnistui täydellisesti. Tein ohjeen mukaan mutta ei jähmettynyt vaikka oli kuinka kauan jääkaapissa. Lopputulos aivan kamala.

Vierailija

Kuorrutteen ohje aivan susi. Älkää hyvät ihmiset haaskatko omar-karkkeja tähän ohjeeseen. Lopputulos kamala ja ohje pettymys. Harmi, etten lukenut näitä kommentteja ennen leipomista!

Miltsu

Minulla kuorrute kyllä onnistui täysin! Hyvää oli.

Vierailija

Voiskohan ton kuorrutteen tehä vähän niinku porkkanakakussa mutta sekottaa toffee kastiketta siihen sekaan??? Siis tuorejuusto,voi, tomusokeri ja toffeekastike sitä mitä jäätelön päälle laitetaan?

Mirvan Menomatkat

Keittäkää kuorrutetta niin kauan että paksuuntuu. Kokeilkaa pienellä määrällä pohjan päälle. Mulla meni noin 20min.

Pettynyt

Kuten sanottu aiemmissa kommenteissa, kuorrutteen ohje on susi, sitä tulee aivan liikaa ja se oli vielä ylimakeaa. Pohja onnistui  ihan hyvin, mutta kaakaojauhon jättäisin itse pois. Koska kuorrutetta oli liikaa ja se oli liian notkeaa,se kasteli koko pohjan lopulta aika lailla kelvottomaksi.  Tein seuraavana päivänä uudestaan eri ohjeella (Fazerin) ja onnistui mielestäni todella hyvin ja siihen ei mene kuin 1 pussi Omareita.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.