Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 301 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Juha Salminen

Klassikko uusiksi. Mokkapalat saa uudet vaatteet, kun se päällystetään ihanalla kermatoffeekuorrutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Omar-palat

Ainekset

3
kananmunaa
3
dl
sokeria
5
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
3
tl
leivinjauhetta
3
rkl
kaakaojauhetta
2
dl
maitoa
200
g
sulatettua voita
Kuorrute
3
dl
kermaa
375
g
Omar-karkkeja (1 ½ pussillista)
Koristeluun
Omar-karkkeja ja nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan maito ja sula voi.
  2. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  3. Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä ensin miedolla lämmöllä sekoitellen niin, että toffeet sulavat ja seoksesta tulee tasaista. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä, ettei seos pala pohjaan. Kuorrute on valmista, kun se jähmettyy jääkaapissa nopeasti. Voit testata jähmettymistä lusikallisella.
  4. Levitä jäähtynyt kuorrute haalean kakkupohjan päälle. Koristele.

Kommentit (16)

Vierailija

Ser goda ut. Dom ska jag göra nån dag

JanJan

EI tuohon välttämättä edes tarvitse Omar-makeisia, kevyesti paahdettu sokeri, vaalea siirappi ja kerma yhdistetään. Annetaan kiehua kokoon ja huolehditaan siitä, että kermatoffee ei pääse paahtumaan tummemmaksi. Toffee sakeutuu todella nopeasti loppuvaiheessa, joten tässä kohtaa tarkkana. Lopuksi toffee pois liedeltä ja laitetaan kylmälle levylle/alustalle. Nokare voita sekoitetaan joukkoon ja toffee muuttuu kiiltäväksi ja hieman murenevaksi. Sitten kuorrutetaan leivokset, jos toffee jäähtyi liiaksi, niin sen saa taas sopivaksi hieman lämmittämällä ja sekoitamalla samaan aikaan.

Vierailija

Ihan siis kamalata kurraa koko härdelli

Vierailija

Säilyttääköhän tämä ominaisuutensa pakastimessa?

Vierailija

Kermaa on liikaa koska ei omar&kerma seos jähmettynyt ollenkaan vaikka kuinka jäähdytti..

Vierailija

Kuorrute oli täys susi! Ei jähmettynyt ja lopputuloksesta tuli kauhean näköinen :(

Vierailija

Pohja onnistui loistavasti, mutta kuorrutteen ohje täysin viallinen! Oli yli 2h jääkaapissa jäähtymässä, kaikki kuorrute valui pöydälle ja kamalan näköinen lopputulos! Kieltämättä pettymys tää ohje :( hyvän makuista on kyllä, siitä plussa.

Kokki92

Kermaa vähemmän kyllä kuorrute ei jähmettynyt ja meillä tuli kamalan näköinen myös vaikka tehtiin ohjeen mukaan

Vierailija

Liian palio kermaa kuorrutteessa, ei jähmety vaa valluu.. piti suurustaa tomusokerilla

Vierailija

Pohja onnistui täydellisesti, tosin sen ohjeen muistaa jo ulkoa kun tehnyt satoja kertoja mutta kuorrute epäonnistui täydellisesti. Tein ohjeen mukaan mutta ei jähmettynyt vaikka oli kuinka kauan jääkaapissa. Lopputulos aivan kamala.

Vierailija

Kuorrutteen ohje aivan susi. Älkää hyvät ihmiset haaskatko omar-karkkeja tähän ohjeeseen. Lopputulos kamala ja ohje pettymys. Harmi, etten lukenut näitä kommentteja ennen leipomista!

Miltsu

Minulla kuorrute kyllä onnistui täysin! Hyvää oli.

Vierailija

Voiskohan ton kuorrutteen tehä vähän niinku porkkanakakussa mutta sekottaa toffee kastiketta siihen sekaan??? Siis tuorejuusto,voi, tomusokeri ja toffeekastike sitä mitä jäätelön päälle laitetaan?

Mirvan Menomatkat

Keittäkää kuorrutetta niin kauan että paksuuntuu. Kokeilkaa pienellä määrällä pohjan päälle. Mulla meni noin 20min.

Pettynyt

Kuten sanottu aiemmissa kommenteissa, kuorrutteen ohje on susi, sitä tulee aivan liikaa ja se oli vielä ylimakeaa. Pohja onnistui  ihan hyvin, mutta kaakaojauhon jättäisin itse pois. Koska kuorrutetta oli liikaa ja se oli liian notkeaa,se kasteli koko pohjan lopulta aika lailla kelvottomaksi.  Tein seuraavana päivänä uudestaan eri ohjeella (Fazerin) ja onnistui mielestäni todella hyvin ja siihen ei mene kuin 1 pussi Omareita.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.