Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (7)

Katri80

Voisiko maapähkinävoin korvata pähkinäsuklaalevitteellä?

Vierailija

Miksi koristellut keksit eivät sovi lapsille? Tätä en ymmärrä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Maapähkinävoin voi varmasti hyvinkin korvata pähkinäsuklaalevitteellä. 

Koristelun sopivuudesta lapsille: vinkissä puhutaan aivan pienistä lapsista. Varmaankin sillä tarkoitetaan, että banaanilastut saattavat olla vielä sormiruokailua opettelevalle vaikeaa natusteltavaa, eikä ruokavalio siinä vaiheessa kaipaa ylimääräistä sokerilisäystä toffeekastikkeen muodossa.

Vierailija

Mietin miten nämä kannattaisi säilyttää? Hyvin onnistui ja lisäsin mustikoita ekaan satsiin sekä kaakaojauhetta toiseen. Nämä hyviä välipalana!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Keksit ovat varmaankin parhaimmillaan vastavalmistettuina, mutta jos jää ylimääräisiä, ne säilyvät todennäköisesti parhaiten koristelemattomina tiiviissä rasiassa.

Vierailija

Sopiiko tavalliset kaurahiutaleet, jos ei ole pikapuuroa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Uskoisin, että tavalliset kaurahiutaleet sopivat yhtä hyvin tähän tarkoitukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heather on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Fresh from the oven!
Fresh from the oven!
Ready to eat!
Ready to eat!

Quick and easy, no kneading, no rolling! Quickly mix your ingredients, pop the dough in the fridge overnight and bake in the morning for scrumptious bread rolls for breakfast.

Originally added by Kodin Kuvalehti, link in the comments.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 mins mixing + 12 hours proving + 30 minutes baking
Vaikeustaso
Helppo

Easy Peasy Breakfast buns

Ainekset

3
dl
Oat or rye flakes
3
dl
Wheat flour
2
dl
'Hiiva' or 'Sämpylä' flour
0.5
dl
Seedmix
1
pk
Dried yeast
1.25
tsp
salt
4
dl
Cold water
0.5
dl
Oil

Työvaiheet

1) Mix dry ingredients together in large bowl.
2) Add water and oil, mix to get a thick porridge like dough / batter.
3) Cover bowl with cling wrap (elmu kelmu!) and place in refrigerator overnight
4) Heat oven to 225 deg C
5) Cover baking tray with baking paper.
6) Scoop dough onto tray using two spoons.
7) Garnish with seeds, flakes or flour as desired.
8) Bake in the bottom of the oven around 30 minutes.

* Feel free to substitute other flours and seeds. I've used spelt flour and sunflower seeds in the pictures above.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookoksen ystävä rakastuu appelsiinilla maustettuihin ruotsalaisiin kookoshuippuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan vetäytyminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookoshuiput

Ainekset

50
g
voita
1
appelsiini
2
kananmunaa
1
dl
sokeria
n. 5¼
dl (200 g)
kookoshiutaleita
Koristeluun
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Pese appelsiini ja raasta puolet oranssista kuores­ta, noin 1 rkl.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri jouk­koon. Lisää sulatettu voi, kookoshiutaleet ja appelsiininkuoriraaste. Anna taikinan tekey­tyä 20 minuuttia.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoi­le kahden kostutetun lusikan avulla kartion muotoisia leivonnaisia leivinpaperin päälle.
  5. Paista kookoshuippuja uunin keskitasol­la 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikros­sa. Kasta kookoshuiput suklaaseen ja anna jähmettyä. Voit tarjoilla kookoshuiput myös ilman suklaakoristelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt saa unohtaa näpertelyn! Moderneimmat pikkuleivät murretaan jättikeksistä, joka on lainannut makunsa klassisilta lusikkaleiviltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25–30 palaa
Valmistusaika
1 t + voin jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Peltilusikkaleipä

Ainekset

Taikina
300
g
voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
tl
ruokasoodaa
Täyte
2
dl
vadelmamarmeladia
2
dl
tuoreita vadelmia
Lisäksi
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa ja keitä hiljalleen sekoitellen 10–15 minuuttia tai kunnes voi alkaa punertua. Varo polttamasta voita. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita sokerit voihin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Yhdistä jauhot ja sooda. Siivilöi seos voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä 2/3 taikinasta ohueksi levyksi leivinpaperoidun pellin toiselle puolikkaalle. Levitä loppu taikina kapeaksi levyksi isomman viereen. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12–15 minuuttia.

  4. Sekoita marmeladi ja vadelmat. Levitä täyte ohueksi kerrokseksi isommalle keksilevylle. Murustele toinen levy täytteen päälle.

  5. Juuri ennen tarjoilua siivilöi keksilevylle hieman tomusokeria. Murra keksi varovasti veitsen avulla paloiksi.

Kommentit (2)

Mummu151

Miksi musteltava taikina pitää tehdä levyksi voihan sen murustella kasastakin.

Vierailija

Lusikkaleipä? Peltilusikkaleipä? Onko tätä tarkoitus syödä peltilusikalla vai miksi rinnastus maukkaisiin pikkuleipiin?

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Ripaus suolaa saa makean banaanikakun loistamaan. Tähän kakkuun se lisätään suolapähkinöiden muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 t + jäähtyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-suolapähkinäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
kypsää banaania
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
suolapähkinöitä karkeasti rouhittuna
Kuorrutus
1
dl
juoksevaa hunajaa
75
g
voita
150
g
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran vetoinen vuoka. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittajalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen.

  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja rouhitut suolapähkinät keskenään. Kääntele seos nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

  3. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Ota kakku uunista ja anna levätä noin 15 minuuttia. Irrota kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakun kosteus haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Tee kuorrutus. Mittaa hunaja ja voi pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele noin minuutti, kunnes voi on sulanut ja seos hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon kokonaiset suolapähkinät. Anna jäähtyä, kunnes seos on paksuhkoa. Lusikoi kakulle ja anna jähmettyä.

Kommentit (0)