
Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.
Pehmeät banoffee-keksit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
- Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
- Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
- Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.
Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.
Voisiko maapähkinävoin korvata pähkinäsuklaalevitteellä?
Miksi koristellut keksit eivät sovi lapsille? Tätä en ymmärrä.
Kiitos kommenteista! Maapähkinävoin voi varmasti hyvinkin korvata pähkinäsuklaalevitteellä.
Koristelun sopivuudesta lapsille: vinkissä puhutaan aivan pienistä lapsista. Varmaankin sillä tarkoitetaan, että banaanilastut saattavat olla vielä sormiruokailua opettelevalle vaikeaa natusteltavaa, eikä ruokavalio siinä vaiheessa kaipaa ylimääräistä sokerilisäystä toffeekastikkeen muodossa.
Mietin miten nämä kannattaisi säilyttää? Hyvin onnistui ja lisäsin mustikoita ekaan satsiin sekä kaakaojauhetta toiseen. Nämä hyviä välipalana!
Keksit ovat varmaankin parhaimmillaan vastavalmistettuina, mutta jos jää ylimääräisiä, ne säilyvät todennäköisesti parhaiten koristelemattomina tiiviissä rasiassa.
Sopiiko tavalliset kaurahiutaleet, jos ei ole pikapuuroa?
Uskoisin, että tavalliset kaurahiutaleet sopivat yhtä hyvin tähän tarkoitukseen.
Olisiko maapähkinää sisältävien tuotteiden tilalle jotain muuta? Olen pähkinöille ja mantelille allerginen.