
Superhelppo omenagalette leivotaan valmiiseen murotaikinapohjaan. Pinnalla rouskuu rapea pähkinämuru, joka saa makunsa kardemummasta.
Valmis murotaikina, muutama hapokas omena ja ainekset herkulliseen pähkinämuruun. Muuta ei tarvita tähän herkulliseen mutta helppoon omenagaletteen.
Galette on ranskalainen rento piirakka, joka tehdään suoraan pellille ilman piirakkavuokaa. Pohja kaulitaan ohueksi, sitruunalla piristetyt ohuet omenalohkot ladotaan pohjan päälle niin, että reunoille jää noin viisi senttiä tilaa. Pähkinämurun ainekset yhdistetään ja ripotellaan omenoiden päälle.
Sitten vain taitetaan pohjan reunat täytteen päälle, voidellaan reunat ja laitetaan piirakka paistumaan. Parasta tällainen piirakka on vaniljajäätelön kanssa.
Omenagalette
Ainekset
Työvaiheet
-
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Kauli se sitten leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Siirrä paperi taikinoineen pellille.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi omenat. Pirskottele niille sitruunamehua. Levitä omenaviipaleet piiraspohjalle, jätä reunoista noin 5 cm:n kaistale ilman täytettä.
-
Yhdistä pähkinät, sokeri, jauhot ja kardemumma. Levitä seos omenoille. Ripottele voi nokareina päälle.
-
Taittele taikinan reunat täytteen päälle. Voitele reuna kananmunalla ja paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä.
-
Tarjoa jäähtynyt galette kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Omenapiirakka suomeksi.
Hyvää on.
Helppo ja helppo...mulla on kyllä helpompi ja nopeampi.