Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Grillipihvi uudistuu raikkaalla marinadilla, johon tulee purkkiananasta, soijakastiketta ja inkivääriä. Kun muistat pari niksiä, pihveistäsi tulee takuulla meheviä.

Mehukkaiden pihvien salaisuus on ehdottomasti se, että ne paistetaan aina huoneenlämpöisenä, eikä koskaan suoraan jääkaapista. Liha kannattaa paistaa isoina paloina ja tarvittaessa voi käyttää paistomittaria apuna. Grillatun lihan tulee antaa vetäytyä vielä 15 minuuttia ennen syömistä. Nämä säännöt pätevät niin lihaan kuin lihaan. Noudata näitä ohjeita niin pihvit pysyvät suussa sulavan mehukkaina. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmarinoitu entrecôte

Ainekset

600
g
entrecôte-pihviä
MARINADI
1
tlk (227/139g)
ananasta
2
valkosipulinkynttä
40
g
inkivääriä
2
rkl
soijaa
2
rkl
öljyä
2
tl
fariinisokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita liha suljettavaan muovipussiin.
  2. Valuta ananas ja laita hedelmät sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulit ja inkivääri. Soseuta. Lisää soija, öljy ja sokeri.
  3. Kaada marinadi lihan päälle muovipussiin ja annan marinoitua huoneen lämmössä 15–30 minuuttia. 
  4. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnalta ja paista pihvit kuumassa grillissä tai parilalla molemmin puolin 2–3 minuuttia, pihvien paksuudesta riippuen. Ripottele pinnalle suolaa ja kääri pihvit folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailijs

Kävisikö tämä ohje esim. Porsaan sisäfileelle ja uunivuoassa haudutettuna.
En syö itse lihaa, mutta voisin tarjota siitä pitäville:)

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, marinadi sopisi varmasti myös possunfileen marinointiin. Mutta tarkoitatko, että marinadia käytettäisiin myös haudutuksessa? Siitä saattaisi tulla oikein maukaskin lopputulos näillä aineksilla. Jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui!

Tämän ohjeen kypsennysaikoja ja -lämpötilaa voisi seurata porsaan sisäfileen uunikypsennyksessä: https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-lisukkeet/konjakki-appelsiinimarin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ruoka olisi ihan hyvä nimetä niin, että saa käsityksen käytetyistä raaka-aineista.

En tajua, miten kastike voi syntyä "oivaltavasti". Mikä on näiden reseptien kohderyhmä? Tiktok-nuoriso varmaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Situunaruohosta aromia saava kana viimeistellään polttavalla karamellisoidulla sipulilla, jota maustavat chili, kalakastike sekä kaffirlimetinlehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 4 t marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaruohokana

Ainekset

1
kg
luullisia ja nahallisia broilerin paistileikkeitä (reisipaloja)
MARINADI
2
sitruunaruohoa
6
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
limetin mehu
osterikastiketta
dl
kalakastiketta
osterikastiketta
dl
osterikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
KARAMELLISOITU SIPULI
400
g
salottisipuleita
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
punainen chili
1
dl
rypsiöljyä
5
kaffirlimetinlehteä (kuivattua)
1
rkl
kalakastiketta
2
rkl
vettä
TARJOILUUN
riisiä
limettiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi: poista sitruunaruohoista kuivat kannat ja latvoista muutama senttimetri, sekä tarvittaessa uloin kuorikerros, jos sitruunaruoho on kuivaa. Aseta sitruunaruohot leikkuulaudalle ja mäiski niitä muutaman kerran veitsen hamarapuolella, jotta sitruunaruoho hieman pehmenee ja sen aromit irtoavat helpommin. Paloittele sitruunaruoho muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen.

  2. Paloittele kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri muutamaan osaan ja lisää sitruunaruohojen kanssa tehosekoittimeen. Purista limetin mehu. Laita kaikki ainekset sekoittimeen ja soseuta karkeaksi marinadiksi.

  3. Kaada marinadi kulhoon kanan kanssa. Pyörittele kanoja marinadissa ja laita kylmään marinoitumaan 4–10 tunniksi. Sekoita paloja muutaman kerran marinoinnin aikana.

  4. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

  5. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä, laita sipulit ja inkivääri öljyyn kuullottumaan. (Jos sipulit alkavat ruskistua, alenna lämpöä.) Murskaa kaffirlimetinlehdet kämmenissä ja ripottele sipuleiden joukkoon. Kuullota noin 20 minuuttia rauhassa sekoitellen välillä, kunnes sipulit ovat ihan pehmeitä ja alkavat muuttua läpinäkyviksi.

  6. Lisää chilirenkaat, kalakastike ja tilkka vettä sipuleihin, nosta hieman lämpöä ja odota että sipulit alkavat muuttua kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Sekoittele seosta välillä. Kun sipuli on tahmeaa ja ruskistunut kauniisti, kumoa kulhoon ja pidä huoneen lämmössä grillaamiseen saakka.

  7. Valmistele grilli. Ota lihat huoneenlämpöön odottamaan grillin lämpenemistä. Nosta ne marinadista suoraan grilliin, grillaa suorassa lämmössä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen. Kun broilereissa on ruskistunut pinta, siirrä ne tarvittaessa epäsuoraan lämpöön kypsymään loppuun.

  8. Nosta lihat lopuksi grillistä, peitä foliolla ja anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista. Lusikoi päälle karamellisoitua sipulia ja tarjoile riisin ja limetin kanssa.

Vinkki Sitruunaruohoja myydään vihannesosastolla yleensä neljän kappaleen paketeissa. Voit pakastaa ylimääräiset sitruunaruohot myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Majoneesi kelpaa myös marinadiksi ainaisen dippiroolinsa sijaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Majoneesikasvikset

Ainekset

750
g
kasviksia, kuten varsiparsakaalia, parsaa ja paprikaa
MAJONEESIMARINADI
1
dl
majoneesia
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
murskattua valkosipulinkynttä
tl
suolaa
1
tl
savupaprikaa
1
tl
kuminan siemeniä
PÄÄLLE
basilikaa ja/tai minttua

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki majoneesimarinadin ainekset keskenään. Paloittele kasvikset tarvittaessa ronskisti marinadin joukkoon esimerkiksi isoon muovipussiin. Marinoi noin tunti pussia välillä heilutellen.

  2. Grillaa muutaman minuutin ajan, älä ylikypsennä kasviksia. Siirrä tarjoiluvadille ja hienonna päälle tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Leivitetty possu- tai kanapihvi ja tomaattinen kastike ovat lyömätön yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Katsu sando

Ainekset

4
possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä
suolaa ja pippuria
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
dl
pankokorppujauhoja
noin 1½
dl
rypsiöljyä paistamiseen
TONKATSUKASTIKE
4
rkl
ketsuppia
2
rkl
worcester-kastiketta
2
rkl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
sinappia
LISÄKSI
8
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
majoneesia
tuoretta korianteria
TARJOILUUN
raastettua kaalia

Työvaiheet

  1. Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vat- kaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

  3. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

  4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä ovat sänkkärit? Olisikohan parempi esittää ruokaohjeet ilman tik-tak-nuorisoslangia?