Grillipihvi uudistuu raikkaalla marinadilla, johon tulee purkkiananasta, soijakastiketta ja inkivääriä. Kun muistat pari niksiä, pihveistäsi tulee takuulla meheviä.
Mehukkaiden pihvien salaisuus on ehdottomasti se, että ne paistetaan aina huoneenlämpöisenä, eikä koskaan suoraan jääkaapista. Liha kannattaa paistaa isoina paloina ja tarvittaessa voi käyttää paistomittaria apuna. Grillatun lihan tulee antaa vetäytyä vielä 15 minuuttia ennen syömistä. Nämä säännöt pätevät niin lihaan kuin lihaan. Noudata näitä ohjeita niin pihvit pysyvät suussa sulavan mehukkaina.
Ananasmarinoitu entrecôte
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liha suljettavaan muovipussiin.
- Valuta ananas ja laita hedelmät sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulit ja inkivääri. Soseuta. Lisää soija, öljy ja sokeri.
- Kaada marinadi lihan päälle muovipussiin ja annan marinoitua huoneen lämmössä 15–30 minuuttia.
- Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnalta ja paista pihvit kuumassa grillissä tai parilalla molemmin puolin 2–3 minuuttia, pihvien paksuudesta riippuen. Ripottele pinnalle suolaa ja kääri pihvit folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Kävisikö tämä ohje esim. Porsaan sisäfileelle ja uunivuoassa haudutettuna.
En syö itse lihaa, mutta voisin tarjota siitä pitäville:)
Kiitos kysymyksestäsi, marinadi sopisi varmasti myös possunfileen marinointiin. Mutta tarkoitatko, että marinadia käytettäisiin myös haudutuksessa? Siitä saattaisi tulla oikein maukaskin lopputulos näillä aineksilla. Jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui!
Tämän ohjeen kypsennysaikoja ja -lämpötilaa voisi seurata porsaan sisäfileen uunikypsennyksessä: https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-lisukkeet/konjakki-appelsiinimarin...