Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 181 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lastaa tortillojen päälle paahdettuja kukkakaalinnuppuja, fetaa ja cashewtahnaa. Liotetut pähkinät tekevät tahnasta ihanan kermaista. 

Tacot eli käsin syötävät, taitettavat tortillat ovat yhä suositumpia. Tällä kertaa tortilloihin lastataan mausteisia, uunissa paahdettuja kukkakaalinnuppuja sekä cashewpähkinöistä soseutettua tahnaa.

Jotta pähkinät soseutuisivat kermamaisen pehmeäksi, ne on hyvä liottaa ensin. Muuten itse tacoateria valmistuu käden käänteessä.

Valitse kaupasta pieniä maissitortilloja, jotka on helppo syödä taitettuina. Voit täyttää tacot valmiiksi tai antaa jokaisen ruokailijan lastata oman tortillansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pähkinöiden liotus 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalitacot ja cashewtahna

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1–2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
Cashewtahna
2
dl
cashewpähkinöitä
1
limetti
1
vihreä jalapeno
½
ruukku
korianteria
½
dl
öljyä
¼
tl
suolaa
n. ½
dl
vettä
Lisäksi
8
maissitortillaa
150
g
fetaa
½
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa yön yli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nypi kukkakaali pieniksi nupuiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, öljy, savupaprika ja suola kukkakaaleihin. Levitä kukkakaalit uunipellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Tee cashewtahna kukkakaalien paahtuessa. Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Purista limetin mehu joukkoon. Poista jalapenosta kanta ja siemenet. Lisää kaikki tahnan ainekset sekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Ohenna vedellä tahnamaiseksi.

  4. Lämmitä tortillat foliossa uunissa, pari minuuttia, tai kuumenna paistinpannussa noin 15 sekuntia kummaltakin puolelta.

  5. Levitä cashewtahnaa tortillalle ja lado kuumia kukkakaalinuppuja päälle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele korianterilla.

Kommentit (8)

Vierailija

Feta ei ole vegaanista.

Vierailija

Eihän missään ole väitettykään että tämä olisi vegaaninen ruoka.

Vierailija

Iltasanomien insertissä, josta linkki tänne mainostettiin teinien vegeruokana.

Vierailija

Turhan monimutkaista.  Itse laitamme jotain lihaa (usein itse paistettua kanan rintaa jo valmiina pakasteesta, sulatettuna), kaikenlaisia vihanneksia ja jotain maukasta kastiketta wrapin sisaan, se lautaselle ja mikroon.  Valmis!  Olemnme tehneet nain vuosikausia.

K.O.

Ei ollut yhtään monimutkaista. Fetan tilalle vegaanista turkkilaista jogurttia. Muutama pisara savustettua chipotle kastiketta kruunasi kaiken. Koko perhe nauttii, myös lapset. Jatkossakin varmasti teen tätä.

Vierailija

Voisi kyllä ruoan nimen korjata, nämä ovat tortilloja. Tacot ovat eri asia.

Vierailija

Melkein jokainen kommentoija nipottaa jostain. Relax 😊. Ohje on hyvä. Jos teillä on rakkaat kanssaihmiset muutos- tai parannusehdotuksia ohjeeseen, niin niitä kommentteja lukisin mielelläni.

Vierailija

Tacot eivät ole eri asia vaan nämä ovat tacoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkimaustettu uunilohi

Ainekset

1
(n. 700 g)
kirjolohifilee
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SITRUSKASTIKE
½
verigreippi (noin 1⁄2 dl mehua)
1
valkosipulinkynsi
2
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
2
dl
täysjyväcouscousia
¼
tl
suolaa
dl
vettä
1
appelsiini
½
verigreippi
50
g
lehtikaalia tai babypinaattia

Työvaiheet

  1. Laita filee öljyttyyn vuokaan nahkapuoli alaspäin ja hiero pintaan suola ja pippuri. Kypsennä 175-asteessa noin 15 minuuttia.

  2. Purista greippimehu. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä kastikkeen aineet ja jätä kastike odottamaan.

  3. Laita couscous ja suola lasi- tai metallikulhoon. Kiehauta vesi ja kaada couscousin päälle. Anna couscousin vetäytyä peitettynä 10 minuuttia. Pöyhi se haarukalla.

  4. Kuori sitrukset veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi ne. Hienonna lehtikaali. Lisää sitrukset, leikkuulaudalle kertynyt mehu ja lehtikaali couscousin joukkoon.

  5. Ota kala uunista ja murra se heti haarukalla lohkoiksi. Kaada päälle sitruskastike. Tarjoa couscousin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu sardiini-riisi

Ainekset

1
ps (200 g)
herneitä (pakaste)
1
ps (100 g)
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
2
prk (à 85 g)
sardiineja öljyssä
2
rkl
sardiinien öljyä
400
g
kypsää riisiä (halutessasi maustettua, esim. kookos-sitruunaruoho)
2
rkl
rapeaa valkosipuliöljyä
1
ruukku thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Sulata herneet. Suikaloi kevätsipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja chilit.

  2. Kuullota valkosipulit sardiinien öljyssä. Lisää riisit. Paista sekoittaen 5 minuuttia.

  3. Lisää herneet, chilit, kevätsipulit ja valutetut, paloitellut sardiinit. Kuumenna. Tarjoa lisäksi valkosipuliöljyä ja thaibasilikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kiinalainen musta etikka yllättää pehmeällä maullaan. Parhaimmillaan se on nuudeleiden kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustaetikkanuudelit

Ainekset

1
pkt (300 g)
sobanuudeleita
keittämiseen 1
l
vettä ja 2 tl suolaa
2
grillattua broilerin koipireittä
3
kevätsipulia
½
dl
kuorettomia maapähkinöitä
KASTIKE
rkl
kiinalaista mustaa etikkaa
2
rkl
tummaa soijakastiketta
1
rkl
rapeaa chiliöljyä
½
rkl
vettä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita nuudelivesi kiehumaan. Mausta se suolalla.

  2. Poista broilereista nahka ja revi liha suupaloiksi. Viipaloi kevätsipulit. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia.

  3. Yhdistä pienessä kulhossa etikka, soijakastike, chiliöljy ja vesi. Raasta valkosipulit kastikkeeseen ja mausta sokerilla.

  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, 3–4 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit lävikössä nopeasti kylmällä vedellä. Kumoa ne takaisin kattilaan.

  5. Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon ja jaa nuudelit kulhoihin. Lisää broilerit, kevätsipuli ja maapähkinät. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3189 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Hyvän kuskusin salaisuus on runsas määrä kastiketta ja reilulla kädellä annostellut yrtit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-kuskussalaatti

Ainekset

1
dl
kuorellisia manteleita
4
dl
(täysjyvä)kuskusia
n. 4
dl
kasvislientä
5
appelsiinia (osa veriappelsiinia tai -greippiä)
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
za’ataria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
oliiveja
1
tuuhea ruukku minttua
2
kevätsipulia
LISÄKSI
marokkolaista uunilohta (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Jäähdytä ja rouhi ne.

  2. Hauduta kuskus kypsäksi kuumassa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. (Tarkista liemen määrä käyttämäsi kuskusin pakkauksesta.)

  3. Pese appelsiinit. Raasta kahden appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi. Purista yhden appelsiinin mehu. Leikkaa loput appelsiinit kalvottomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Purista tarvittava määrä sitruunamehua.

  4. Yhdistä appelsiininkuoriraaste, sitrusmehut, öljy, siirappi ja mausteet. Kääntele seos kuskusin joukkoon. Lisää mantelit ja oliivit. Hienonna minttu ja kevätsipuli joukkoon.

  5. Tarjoa salaatti marokkolaisittain maustetun lohen lisukkeena tai kääntele lohi paloiteltuna muiden aineiden joukkoon.

Uunilohi marokkolaisittain

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua sitruunankuorta
(1–2
sitruunan kuori)
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
paprikajauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
sokeria
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori hienoksi raasteeksi. Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä valkosipuli, sitruunankuoriraaste ja mausteet kulhossa.

  2. Laita lohifilee pellille leivinpaperin päälle ja hiero mausteet lohen pintaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes sisälämpö on 55 astetta.

  3. Irrottele lohi pienemmiksi paloiksi ja tarjoa appelsiini-kuskussalaatin kanssa.

Vinkki Voit uunikypsennyksen sijaan paistaa lohen annospaloina öljyssä, 3–4 minuuttia/puoli. Tällöin mausteseos kannattaa lisätä lohelle vasta paistamisen jälkeen.

Kommentit (1)

Vierailija

Käytin tähän bulguria tuli tosi herkullinen salaatti.