Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2910 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lastaa tortillojen päälle paahdettuja kukkakaalinnuppuja, fetaa ja cashewtahnaa. Liotetut pähkinät tekevät tahnasta ihanan kermaista. 

Tacot eli käsin syötävät, taitettavat tortillat ovat yhä suositumpia. Tällä kertaa tortilloihin lastataan mausteisia, uunissa paahdettuja kukkakaalinnuppuja sekä cashewpähkinöistä soseutettua tahnaa.

Jotta pähkinät soseutuisivat kermamaisen pehmeäksi, ne on hyvä liottaa ensin. Muuten itse tacoateria valmistuu käden käänteessä.

Valitse kaupasta pieniä maissitortilloja, jotka on helppo syödä taitettuina. Voit täyttää tacot valmiiksi tai antaa jokaisen ruokailijan lastata oman tortillansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pähkinöiden liotus 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalitacot ja cashewtahna

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1–2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
Cashewtahna
2
dl
cashewpähkinöitä
1
limetti
1
vihreä jalapeno
½
ruukku
korianteria
½
dl
öljyä
¼
tl
suolaa
n. ½
dl
vettä
Lisäksi
8
maissitortillaa
150
g
fetaa
½
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa yön yli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nypi kukkakaali pieniksi nupuiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, öljy, savupaprika ja suola kukkakaaleihin. Levitä kukkakaalit uunipellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Tee cashewtahna kukkakaalien paahtuessa. Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Purista limetin mehu joukkoon. Poista jalapenosta kanta ja siemenet. Lisää kaikki tahnan ainekset sekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Ohenna vedellä tahnamaiseksi.

  4. Lämmitä tortillat foliossa uunissa, pari minuuttia, tai kuumenna paistinpannussa noin 15 sekuntia kummaltakin puolelta.

  5. Levitä cashewtahnaa tortillalle ja lado kuumia kukkakaalinuppuja päälle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele korianterilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Feta ei ole vegaanista.

Vierailija

Eihän missään ole väitettykään että tämä olisi vegaaninen ruoka.

Vierailija

Iltasanomien insertissä, josta linkki tänne mainostettiin teinien vegeruokana.

Vierailija

Turhan monimutkaista.  Itse laitamme jotain lihaa (usein itse paistettua kanan rintaa jo valmiina pakasteesta, sulatettuna), kaikenlaisia vihanneksia ja jotain maukasta kastiketta wrapin sisaan, se lautaselle ja mikroon.  Valmis!  Olemnme tehneet nain vuosikausia.

K.O.

Ei ollut yhtään monimutkaista. Fetan tilalle vegaanista turkkilaista jogurttia. Muutama pisara savustettua chipotle kastiketta kruunasi kaiken. Koko perhe nauttii, myös lapset. Jatkossakin varmasti teen tätä.

Vierailija

Voisi kyllä ruoan nimen korjata, nämä ovat tortilloja. Tacot ovat eri asia.

Vierailija

Melkein jokainen kommentoija nipottaa jostain. Relax 😊. Ohje on hyvä. Jos teillä on rakkaat kanssaihmiset muutos- tai parannusehdotuksia ohjeeseen, niin niitä kommentteja lukisin mielelläni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2910 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kuumat perunat imaisevat itseensä yrttisen kastikkeen maut. Jos maltat, anna salaatin vetäytyä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuningasperunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
2–4
kananmunaa
2
dl
herneitä (pakaste)
1
ps (50 g)
kuorettomia suolaamattomia pistaaseja
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku minttua
oliiviöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
25
g
parmesaania
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia. Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.

  2. Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.

  4. Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani ja sekoita se kulhossa muiden aineiden kanssa.

  5. Valuta perunat ja leikkaa ne puoliksi. Laita perunat kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Lisää lopuksi kananmunat ja koristele yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2910 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Letut voi paistaa niin tulella kuin hiilloksellakin. Siksi ne ovatkin oivaa evästä perheretkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen lettutaikina

Ainekset

dl
kauramaitoa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
ohrajauhoja
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
öljyä tai margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kauramaito, jauhot, öljy, suola ja sokeri vispilällä keskenään. Kaada taikina 1½ litran vetoiseen pulloon.

  2. Kuumenna pannu nuotiolla. Lättypannun alla kannattaa pitää tulta pienillä puilla, jolloin lämpötilaa on helppo säädellä.

  3. Sulata margariini tai kuumenna öljy pannussa. Ravista taikina pullossa tasaiseksi ja annostele taikinaa pannulle. Odota että taikina on hyytynyt kokonaan ennen kuin käännät letun. Paista toinenkin puoli rapeaksi.

Vinkki Jos sinulla on pullo tai termari, jossa on leveä suu, voit tehdä taikinan suoraan pulloon ja ravistaa ainekset kunnolla sekaisin

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2910 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Raaka-makkarat kannattaa esikypsentää keittämällä tai höyryttämällä, ja antaa grillin hoitaa vain vastustamaton paistopinta. Rasvaisen makkaran kylkeen sopii hieman hapan perunasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunasalaatin maustuminen 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarat ja piimä-perunasalaatti

Ainekset

400
g
raakamakkaroita (rasvaa 20–30 %)
n. 2
l
vettä
1
vahva lihaliemikuutio
Piimä-perunasalaatti
6
keskikokoista kiinteää perunaa
2
kananmunaa keitettynä
1
iso punasipuli
1
ruukku ruohosipulia
1
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
1
dl
piimää (rasvaa vähintään 2 %)
½
dl
majoneesia
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kiehuvassa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

  2. Keitä myös kananmunat melko koviksi (noin 6 minuuttia). Jäähdytä munat ja irrota kypsät keltuaiset valkuaisista. Soseuta keltuaiset haarukalla. Pilko valkuaiset pieniksi paloiksi.

  3. Kuori punasipuli. Leikkaa punasipuli ja ruohosipuli hyvin hienoksi.

  4. Pilko jäähtyneet perunat reilunkokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää ruohosipuli, punasipuli ja valkuainen.

  5. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä piimä, majoneesi sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Sekoita kastike peruna-sipuliseokseen. Anna maustua jääkaapissa.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Liuota joukkoon lihaliemi- kuutio. Lisää raakamakkarat kiehuvaan veteen 1–2 erässä. Anna makkaroiden kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 5–6 minuuttia.

  8. Ota makkarat liemestä. Makkaran pitää tuntua hieman napakalta liemestä nostettaessa. Laita makkarat talouspaperin päälle ja taputtele ne kuiviksi.

  9. Paista makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia. Sekoita salaatti ennen tarjoilua, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2910 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Valkoinen pizza eli bianco on mainio alunen broccolinille. Sinihomejuusto sopii lisättäväksi sekä ennen uunia että vasta sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
15 min + kohotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza bianco

Ainekset

TAIKINA
25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
tl
oliiviöljyä
1
luomusitruunan kuori hienoksi raastettuna
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
400
g
varsiparsakaaleja (broccolini)
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hasselpähkinöitä
150
g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
n. 6
dl
rucolanlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Raasta sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Yhdistä ricotta, ranskakerma ja suola. Halkaise broccolinit ja pyörittele öljyssä.

  3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina pöydälle, jaa se kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kauli ne ohuiksi pizzapohjiksi (Ø noin 25 cm) erillisille leivinpapereille.

  4. Laita tyhjä pelti uuniin. Lusikoi ricottaseosta pizzapohjalle, asettele broccolineja ja ripottele pähkinöitä päälle. Liu’uta pizza varovasti leivinpaperin kanssa kuumalle pellille. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pizza on kypsä. Tee samoin loput pizzat.

  5. Murustele sinihomejuustoa ja ripottele rucolaa kuuman pizzan päälle. Viimeistele halutessasi oliiviöljyllä.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on pizza bianca uskokaa nyt!