Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lastaa tortillojen päälle paahdettuja kukkakaalinnuppuja, fetaa ja cashewtahnaa. Liotetut pähkinät tekevät tahnasta ihanan kermaista. 

Tacot eli käsin syötävät, taitettavat tortillat ovat yhä suositumpia. Tällä kertaa tortilloihin lastataan mausteisia, uunissa paahdettuja kukkakaalinnuppuja sekä cashewpähkinöistä soseutettua tahnaa.

Jotta pähkinät soseutuisivat kermamaisen pehmeäksi, ne on hyvä liottaa ensin. Muuten itse tacoateria valmistuu käden käänteessä.

Valitse kaupasta pieniä maissitortilloja, jotka on helppo syödä taitettuina. Voit täyttää tacot valmiiksi tai antaa jokaisen ruokailijan lastata oman tortillansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pähkinöiden liotus 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalitacot ja cashewtahna

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1–2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
Cashewtahna
2
dl
cashewpähkinöitä
1
limetti
1
vihreä jalapeno
½
ruukku
korianteria
½
dl
öljyä
¼
tl
suolaa
n. ½
dl
vettä
Lisäksi
8
maissitortillaa
150
g
fetaa
½
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa yön yli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nypi kukkakaali pieniksi nupuiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, öljy, savupaprika ja suola kukkakaaleihin. Levitä kukkakaalit uunipellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Tee cashewtahna kukkakaalien paahtuessa. Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Purista limetin mehu joukkoon. Poista jalapenosta kanta ja siemenet. Lisää kaikki tahnan ainekset sekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Ohenna vedellä tahnamaiseksi.

  4. Lämmitä tortillat foliossa uunissa, pari minuuttia, tai kuumenna paistinpannussa noin 15 sekuntia kummaltakin puolelta.

  5. Levitä cashewtahnaa tortillalle ja lado kuumia kukkakaalinuppuja päälle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele korianterilla.

Kommentit (6)

Vierailija

Feta ei ole vegaanista.

Vierailija

Eihän missään ole väitettykään että tämä olisi vegaaninen ruoka.

Vierailija

Iltasanomien insertissä, josta linkki tänne mainostettiin teinien vegeruokana.

Vierailija

Turhan monimutkaista.  Itse laitamme jotain lihaa (usein itse paistettua kanan rintaa jo valmiina pakasteesta, sulatettuna), kaikenlaisia vihanneksia ja jotain maukasta kastiketta wrapin sisaan, se lautaselle ja mikroon.  Valmis!  Olemnme tehneet nain vuosikausia.

K.O.

Ei ollut yhtään monimutkaista. Fetan tilalle vegaanista turkkilaista jogurttia. Muutama pisara savustettua chipotle kastiketta kruunasi kaiken. Koko perhe nauttii, myös lapset. Jatkossakin varmasti teen tätä.

Vierailija

Voisi kyllä ruoan nimen korjata, nämä ovat tortilloja. Tacot ovat eri asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Katkaravut ja ricotta antavat pastaan raikkaansuolaisen maun. Kesäkurpitsalla kevennettyyn katkarapupastaan sopii ohuenohut spagetti, esimerkiksi angel’s hair.

Juomasuositus: Herkkä ja kevyt katkarapupasta yhdistyy herkullisesti miedon valkoisen teen kanssa. Esimerkiksi Nordqvistin hopeanuppu Silver Needle on mainio yhdistelmä pastan kanssa, sillä siinä on pehmeä, hiukan pähkinäinen aromi. Toinen vaihtoehto on Théhuoneen Pai Mu Tan -luomutee,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-ricottapasta

Ainekset

1
keskikokoinen kesäkurpitsa
350
g
pastaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
40
g
parmesaania
4
rkl
oliiviöljyä
1
prk (250 g)
ricottaa
16–20
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsasta spiraalileikkurilla tai veitsellä ohuita nauhoja. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kesäkurpitsanauhat keitinveteen viimeisen vajaan minuutin ajaksi. Kun valutat pastan, ota hieman keitinvettä talteen.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja rasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta juusto.

  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää ricotta ja anna lämmetä. Laita ravut pannuun, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.

  4. Yhdistä pasta ja kastike. Lisää tarvittaessa keitinvettä ja öljyä. Viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla basilikalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkullisen umaminen, misolla maustettu sienitartar on hyvä vaihtoehto klassiselle tartarille. Tästä ei alkuruoka parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu sienitartar

Ainekset

300
g (yhteensä)
kuningasosterivinokkaita ja shimei-sieniä (tai enokisieniä, siitakesieniä tai herkkusieniä)
75
g
voita
tl
soijakastiketta
tl
tummaa misotahnaa
Päälle
2
keltuaista
1
rkl
raastettua parmesaania
(rouhittua mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi osterivinokkaat ohuiksi ja irrota shimei-sienet erilleen.

  2. Sulata voi pannulla. Sekoita soijakastike ja miso keskenään ja lisää voin joukkoon. Lisää sienet ja paista kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sienet ruskistuvat.

  3. Jaa lautasille ja riko keskelle kananmunan keltuainen. Raasta annosten päälle parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vihreää vihreällä! Tämän tofu-kasviscurryn maun salaisuus on pökerryttävän hyvä itse tehty currytahna.

Juomavinkki! Vihreän kasviscurryn seuraan sopii mitä parhaiten kevyt vihreä tee, joka ei ole maultaan liian kitkerää tai vahvaa. Valitse esimerkiksi japanilainen vihreä teelaatu, gyokuru. Varjossa kasvaneista teelehdistä tehdyn teen maussa on umamisuutta, joka istuu hienosti curryn...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Curry vihreistä kasviksista

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
500
g
tofua
2
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
vihreää currytahnaa (ohje alla)
1
dl
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa (ei kevyt)
200
g
broccolinia tai parsakaalia
200
g
vihreitä papuja tai parsaa
150
g
litteitä herneenpalkoja
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
Lisäksi
jasmiiniriisiä, thaibasilikaa, korianterinlehtiä ja limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Tee ensin currytahna (ohje alla).

  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuivaa ja kuutioi tofu. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Sekoita currytahna joukkoon. Ota tofut pois pannusta.

  3. Tee kasvisliemi pienessä kattilassa ja lisää se kookosmaidon kanssa pannuun, kiehauta. Lisää broccolinit ja pavut, keitä 4 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä minuutti.

  4. Mausta curry sokerilla ja lisää tofupalat liemeen. Tarjoa keitetyn riisin, thaibasilikan, korianterin ja limetin kanssa.

Vihreä currytahna

Ainekset

2
mietoa vihreää chiliä
2
sitruunaruohoa
3
cm
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
3
kevätsipulia
1
limetti
3
kaffirlimetin lehteä
1
ruukku korianteria
1
tl
korianterinsiemeniä
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
palmu- tai ruokokidesokeria
½
tl
suolaa
suolaa
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista chileistä kannat ja siemenet. Poista sitruunaruohoista kovat lehdet ja leikkaa pehmeät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit. Laita kaikki tehosekoittimen kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu muiden aineiden joukkoon.

  3. Nypi korianterin lehdet ja säästä ne ruoan koristeluun. Lisää korianterin varret, korianterinsiemenet, soija, sokeri, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.

Vinkki Itse tehty currytahna säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.

Kommentit (0)