Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lastaa tortillojen päälle paahdettuja kukkakaalinnuppuja, fetaa ja cashewtahnaa. Liotetut pähkinät tekevät tahnasta ihanan kermaista. 

Tacot eli käsin syötävät, taitettavat tortillat ovat yhä suositumpia. Tällä kertaa tortilloihin lastataan mausteisia, uunissa paahdettuja kukkakaalinnuppuja sekä cashewpähkinöistä soseutettua tahnaa.

Jotta pähkinät soseutuisivat kermamaisen pehmeäksi, ne on hyvä liottaa ensin. Muuten itse tacoateria valmistuu käden käänteessä.

Valitse kaupasta pieniä maissitortilloja, jotka on helppo syödä taitettuina. Voit täyttää tacot valmiiksi tai antaa jokaisen ruokailijan lastata oman tortillansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pähkinöiden liotus 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalitacot ja cashewtahna

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1–2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
Cashewtahna
2
dl
cashewpähkinöitä
1
limetti
1
vihreä jalapeno
½
ruukku
korianteria
½
dl
öljyä
¼
tl
suolaa
n. ½
dl
vettä
Lisäksi
8
maissitortillaa
150
g
fetaa
½
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa yön yli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Nypi kukkakaali pieniksi nupuiksi kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, öljy, savupaprika ja suola kukkakaaleihin. Levitä kukkakaalit uunipellille ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Tee cashewtahna kukkakaalien paahtuessa. Valuta pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Purista limetin mehu joukkoon. Poista jalapenosta kanta ja siemenet. Lisää kaikki tahnan ainekset sekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Ohenna vedellä tahnamaiseksi.

  4. Lämmitä tortillat foliossa uunissa, pari minuuttia, tai kuumenna paistinpannussa noin 15 sekuntia kummaltakin puolelta.

  5. Levitä cashewtahnaa tortillalle ja lado kuumia kukkakaalinuppuja päälle. Murustele feta pinnalle ja viimeistele korianterilla.

Kommentit (8)

Vierailija

Feta ei ole vegaanista.

Vierailija

Eihän missään ole väitettykään että tämä olisi vegaaninen ruoka.

Vierailija

Iltasanomien insertissä, josta linkki tänne mainostettiin teinien vegeruokana.

Vierailija

Turhan monimutkaista.  Itse laitamme jotain lihaa (usein itse paistettua kanan rintaa jo valmiina pakasteesta, sulatettuna), kaikenlaisia vihanneksia ja jotain maukasta kastiketta wrapin sisaan, se lautaselle ja mikroon.  Valmis!  Olemnme tehneet nain vuosikausia.

K.O.

Ei ollut yhtään monimutkaista. Fetan tilalle vegaanista turkkilaista jogurttia. Muutama pisara savustettua chipotle kastiketta kruunasi kaiken. Koko perhe nauttii, myös lapset. Jatkossakin varmasti teen tätä.

Vierailija

Voisi kyllä ruoan nimen korjata, nämä ovat tortilloja. Tacot ovat eri asia.

Vierailija

Melkein jokainen kommentoija nipottaa jostain. Relax 😊. Ohje on hyvä. Jos teillä on rakkaat kanssaihmiset muutos- tai parannusehdotuksia ohjeeseen, niin niitä kommentteja lukisin mielelläni.

Vierailija

Tacot eivät ole eri asia vaan nämä ovat tacoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 436 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppotekoiset broilerinjauhelihapyörykät nostetaan bbq-kastikkeella ja maustepippurilla maustetun tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-kanapyörykkäkastike

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tlk
(400 g) paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
3–5
rkl
Bbq-kastiketta
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
suolaa
1
dl
tuoretta hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja suola jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta pieniä pyöryköitä.
  2. Kiehauta paistokasarissa paseerattu tomaatti ja vesi.
  3. Lisää liemikuutio, Bbq-kastike, fariinisokeri, maustepippuri ja suola. Nosta kastikkeen joukkoon broileripyörykät.
  4. Kypsennä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä.
  5. Maista ja mausta tarvittaessa vielä Bbq-kastikkeella ja suolalla.
  6. Viimeistele kastike hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoile riisin, nauhapastan tai vaikka vain hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Himoittu omena-sipuli 18.9.2016

Ainekset

1
dl
Soijamaitoa
1,5
tl
Omenaviinietikkaa
3
dl
Öljyä
2
rkl
Vaahterasiirappia
Merisuolaa
2
kpl
Sipulia
2
kpl
Makeaa omena

Työvaiheet

Sekoita sauvasekoittimella soijamaito ja omenaviinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes
seos on majoneesimainen. Lisää vaahterasiirapi ja suola.

Leikkaa sipuli ohuiksi slaisleiksi ja raasta kuorittu, putsattu omena. Sekoita omena ja sipuli majoneesiin ja anna vetäytyä puolisen tuntia.

Resepti kopioitu Satu Silvon silvoplee kirjasta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 436 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Lisää vesi, ruokakerma, liemikuutio, curryjauhe ja sipulijauhe. Kypsennä keskilämmöllä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  5. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

 

Reseptiä editoitu 21.3.2023 klo 9.30: Reseptiin lisätty puuttunut työvaihe.

Kommentit (2)

Vierailija

Taisi jäädä muutama työvaihe pois ohjeesta? Tokihan tuon kastikkeen osaisi tehdä pelkillä määrilläkin,  mutta varmuuden vuoks se ohje olisi hyvä. Ja ihan ei ehkä teelusikallinen  mustaherukkahyytelöä riitä  neljään annokseen, eli kai pikku moka siinäkin.

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kiitos kommentista ja tarkkaavaisuudesta, puuttunut työvaihe on nyt lisätty reseptiin. Roosa/Soppa365

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)