
Rapupastan salaiset aseet ovat suolainen pekoni ja kullankeltainen sahrami.
Sardinialainen rapupasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuutioi chili ja pekoni. Paista sipuleita, chiliä ja pekonia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää ravut ja sahrami ja paista muutama minuutti.
-
Kalttaa tomaatit: tee kantoihin ristiviillot ja laita tomaatit kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja poista kuoret. Kuutioi ja lisää vermutin kanssa pannuun. Kiehauta ja sekoita hyvin.
-
Raasta sitruunan kuoresta 1 rkl hienoa raastetta ja purista hedelmästä 3 rkl mehua. Hienonna lehtipersilja. Mausta kastike sitruunankuorella ja -mehulla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä kastike, pasta ja persilja. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Tarjoa heti.
Pitää varmaan olla kaksi luomutomaattia? Tästä tulee melkein 1 kg pastaa ja 2 luumutomaattia kaltettuna ja kuutoituna..
Kiitos viestistäsi! Pastaan tulee kaksi normaalikokoista luumutomaattia, tässä ei siis käytetä pikkuisia miniluumutomaatteja. Pastan ei ole tarkoitus olla tomaattipasta, vaan kastike on öljypohjainen, tomaatit antavat vain makua.
Jaa, no minä luulin että luumutomaatit on niitä pieniä. Siinä mä sitten oli 1 kg pastan, ja kahden kaltetun MINIluumutomaattien kanssa. 😅 My bad. Ensi kerralla tiedän