Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Muutaman aineksen juustopasta cacio e pepe on roomalainen klassikko. Kastike sekoitetaan hienoksi raastetusta pecorinojuustosta ja pastan keitinvedestä. Makua antavat kuivalla pannulla paahdetut, murskatut mustapippurit.

Oheisen pastan valmistustapa on uskollinen alkuperäiselle reseptille, mutta eräs aines tekee pastasta erityisen herkullisen. Keitinveden joukkoon lisätään nimittäin japanilaista misotahnaa, joka tuo pastaan ihanaa umamisuutta. Vaikka yhdistelmä on villi, se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Mison lisäksi pastan mausteena on chiliä. Voit halutessasi vaihtaa chilihiutaleet alkuperäisen juustopastan paahdettuihin mustapippureihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (4)

Vierailija

Mitä sillä jäljelle jääneellä misoliemellä tehdään?

Erityisasiantuntija

Missä on pepe,

Rouva Rooma

Ja alkuperäisen cacio e pepen kanssa ei tällä ole mitään tekemistä. Misotahnaa ja chiliä... voi elämän kevät näitä ”ammattilaisia”.

Vierailija

Varmaan ihan hyvää, mutta miksei voi kutsua vaikka misopastaksi kun ei ole sitä alkuperäistä nähnytkään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
1
Kpl
Sipulia
4
Siivua
Pekonia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Rosmariinia
1
Mitta
Suolaa
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppu ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)