
Klassinen paahtovanukas saa ihanan maun kermaan uutetusta sitruunaruohosta. Tarjoa jälkkäri esimerkiksi marjojen, mintunlehtien tai passiohedelmän kanssa.
Crème brûlée sitruunaruoholla
Ainekset
Työvaiheet
-
Kaada kerma kattilaan. Kuori ja paloittele sitruunaruoho joukkoon. Halkaise ja raavi vaniljatangon siemenet sekaan, laita myös tanko. Kuumenna keskilämmöllä höyryäväksi. Siirrä levyltä ja kaada kulhoon. Siirrä jääkaappiin noin 6 tunniksi.
-
Siivilöi sitruunaruohon palaset ja vaniljatanko pois ja kuumenna uudelleen höyryäväksi.
-
Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään löysäksi vaahdoksi. Lisää ruokalusikallinen kuumaa makukermaa joukkoon ja kaada loput hitaasti erissä koko ajan vatkaten. Lisää limetin mehu.
-
Siivilöi seos 4–6 pieneen vuokaan ja nosta ne isompaan uunivuokaan. Täytä uunivuoka vähintään puolilleen, kiehuvan kuumalla vedellä.
-
Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinni, mutta kermamassa vielä hieman tutisee.
-
Nosta vesihauteesta ja kuivaa annosvuoat. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin 3 tunniksi.
-
Ripottele annosten pinnalle sokeria, ja polta se rapeaksi kaasupolttimella.
Vinkki! Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna uuni 250 asteeseen grillivastuksille. Laita vuoat ihan uunin ylätasolle ja anna sokerin ruskistua noin minuutin ajan. Silmä kovana: sokeri palaa herkästi.
Miksi kohdassa 1 kuumennetaan uuni? Jos kuitenkin laitetaan jääkaappiin? 😂
Hyvä huomio! Korjaan virheen :)