Appelsiinin ja maalaissinapin maustama uunilohi on rehevä ruoka, kuin suoraan Ranskan maaseudulta.
Tarjoile raikkaan salaatin, rapean vaalean leivän ja perunoiden kanssa.
Raikas ja sinappinen uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Poista kalasta ruodot ja pyyhi kala puhtaaksi. Voitele uunivuoka voinokareella ja nosta kala vuokaan.
- Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä pienessä kattilassa kerma, sinappi, rosmariinin oksa ja appelsiininkuori ja mehu. Kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada kermaseos kalan päälle vuokaan. Laita vuoka uuniin ja kypsennä lohta alatasolla 20–30 minuttia kalan paksuudesta riippuen.
Vinkki! Appelsiinissa ja sinapissa on hapokkuutta, joten kastike saattaa juoksettua. Käytä siis kunnon kuohukermaa.
Ei kyllä meillä maistunut tämä resepti laisinkaan, vaikka tein täsmälleen ohjeen mukaan. Maku oli aikas etova.
Oli hyvää. Suosittelen. Käytin tosin kookosmaitoa kuohukerman sijaan.
Ei nyt etova, mutta kerma ja sinappi ei tässä tuo mitään lisää ja lähinnä peittävät lohen maun. 2/5 ei jatkoon.
Meillä kyllä tykättiin ja teen varmaan uudestaankin. 👍