Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 210 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipulin ystävän lempipiirakassa on paksu kerros matalassa lämmössä haudutettua sipulia.

Galette-tyylisen piirakan idea on oikeastaan sama kuin karjalanpiirakan. Sen reunat taitellaan täytteen päälle, jolloin piirakan voi paistaa pellillä ilman pelkoa täytteen karkaamisesta.

Lopputuloksena on rapeapohjainen piirakka, jossa on mehevä täyte.

Tällä kertaa pellillä paistettavan piirakan täytteeksi haudutetaan runsaasti sipulia. Miedolla lämmöllä kuullotettaessa sipuli makeutuu ja pehmenee. Joukkoon lisätään paksua jogurttia ja yksi kananmuna, joka riittää sitomaan ainekset yhteen.

Sipulipiirakka sopii sellaisenaan iltapalaksi tai maistuu salaatin kanssa pienenä ateriana. Parhaimmillaan se on hetken jäähdyttyään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1t 30min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Täyden kilon sipulipiirakka

Ainekset

Taikina
2–2½
dl
vehnäjauhoja
dl
ruisjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
150
g
kylmää voita
1
dl
kylmää turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
Täyte
1
kg
sipulia
3
rkl
rypsiöljyä
3
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
kananmuna
2
tl
rakuunaa tai dijoninsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kuutioi kylmä voi, lisää se jauhoihin ja nypi seos murumaiseksi. Lisää jogurtti ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin tiiviiksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin reiluksi tunniksi.

  2. Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa
    tai kahdessa pienemmässä pannussa, lisää sipulit ja kuullota matalalla lämmöllä sekoitellen läpikuultavaksi, noin 5–10 minuuttia. Lisää sokeri ja suola, sekoita hyvin. Nosta lieden lämpöä ja paista sipuleita vielä 20 minuuttia. Niihin saa tulla hieman väriä, mutta älä ruskista. Anna sipulien jäähtyä taikinan kaulimisen ajan.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperilla levyksi (40 cm x 30 cm). Siirrä uunipellille.

  4. Mittaa jogurtti kulhoon. Sekoita kananmuna, mausteet ja sipulit jogurttiin. Levitä täyte piirakkapohjalle, jätä noin 7 cm reunasta ilman täytettä. Käännä reuna täytteen päälle ja voitele kananmunalla. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  5. Tarjoa sipulipiirakka huoneenlämpöisenä.

Kommentit (4)

Vierailija

Voisiko tämän tehdä myös piirakkavuokaan

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi! Tämä piirakka on suunniteltu tehtäväksi pellille, jossa pohja paistuu mureaksi kosteasta ja runsaasta täytteestä huolimatta. Jos innostut kuitenkin kokeilemaan, kerro kuinka onnistui :)

Vierailija

Onnistuukohan tämä pelkistä vehnäjauhoista? Ruisjauhoja on vaikea löytää täältä missä asun.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa!
Pohja onnistuu hyvin pelkistä vehnäjauhoista, tarvitset pelkkiä vehnäjauhoja 3 1/2 - 4 dl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.