
Puttanesca-tyylinen kalapasta saa mehevyytensä tomaateista ja spagetin keitinvedestä.
Kuha-pinaattispagetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia ja chiliä muutama minuutti, lisää valkosipulinkynnet ja jatka vielä noin minuutin ajan.
-
Puolita tomaatit ja oliivit ja lisää joukkoon. Lisää myös kaprikset, etikka, mausteet ja noin ½ desiä pastan keitinvettä.
-
Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja nosta kastikkeeseen. Laita kansi päälle ja hauduta noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeavaa.
-
Valuta pasta ja sekoita pinaatinlehdet joukkoon. Sekoita kastike joukkoon ja jaa heti lautasille.
-
Hienonna päälle lehtipersiljaa.
Omaa suomalaista ruokakulttuuria ei osata näköjään jalostaa. Sensijaan tarjotaan pilvin pimein muunnoksia muiden maiden resepteistä. Mihin kotimaiset perunat käytetään kun pastareseptejä tarjotaan päivittäin? Pasta pääruokana ja isoina annoksina kuten Suomessa on tapana syödä on lihottavaa. Muissa maissa pasta on erittäin harvoin pääruoka.
Totta puhut, Vierailija.
Suolaa tähän tarvii kyllä reippaammin, kala ei muuten pääse oikeuksiinsa. Muuten oikein hyvää!