Kun mielesi tekee todella makeaa herkkua, kokeile tätä!
Tee 2,5 dl pullataikina ja anna nousta. Sitten näpräämään täytettä...
Sticky buns
Ainekset
Työvaiheet
1. Voitele muffinipellin kolot voilla.
2. Rouhi 3 dl pekaanipähkinöitä. Halkaise loput pituussuunnassa kahtia.
3. Mittaa jokaiseen muffinipellin koloon noin ruokalusikallinen siirappia. Sirottele kuhunkin koloon vielä teelusikallinen sokeria. Jaa puolitetut pähkinät koloihin
4. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi suorakaiteeksi (noin 35 cm x 25 cm). Levitä ranskankerma levylle. Sirottele sen päälle pähkinärouhe, fariinisokeri ja kaneli.
5. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin.
6. Peitä pullat kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia
7. Paista pullia 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Laita uunin pohjalle leivinpaperiarkki, koska siirappi pursuaa herkästi yli. Anna kypsien pullien jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa pelti sen jälkeen leivinpaperin päälle. Anna siirapin valua pullien päälle. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua, sillä siirappi on polttavan kuumaa.
Me Naisten- jutusta lähtöisin.
Kokeiltu ja tykätty, vaikkakin osan mielestä liiankin maksea. Mutta meille herkkusuille varsin ihanaa!!
Olen tosi huono leipuri, mutta näissä on jotain, mitä ei vain voi jättää testaamatta. Minkä kanssa näitä kannattaisi maistella, Pia? Kaakaon tai kahvin?
Kun näissä riittää tuota makeutta niin lähtisin kahviin... Itse taisin pistellä yhden kylmän kokiksen kanssa, eikä ollut huono, jos limpparista tykkää:)