Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Amerikkalaishenkinen paistettu juustokakku kypsennetään hitaasti miedossa lämmössä. Näin se säilyttää silkkisen rakenteensa eikä lähde halkeilemaan. Mikäli et halua valmistaa kakun päälle kiillettä, voit koristella kakun marjoilla tai tuoreilla hedelmillä.

Tämän kakun pohjana on amerikkalaistyylinen kypsennetty juustokakku ja päällä kerros mangokiillettä. Aivan tavallinen juustokakku ei ole kyseessä, sillä osa tuorejuustosta on vaihdettu raikkaaseen rahkaan.

Pehmeän koostumuksen salaisuus on yksinkertainen. Kakku kypsennetään todella matalassa lämpötilassa, jolloin tuorejuusto-rahkaseokseen lisätyt kananmunat ja keltuaiset sitovat täytteen muuttamatta sitä kovaksi tai rakeiseksi.

Tärkeintä on ottaa kakku uunista silloin, kun sen täyte on vielä tutisevaa. Kuuman seoksen kypsyminen jatkuu nimittäin vielä uunin ulkopuolellakin. Kun kakku on jäähtynyt, sen voi siirtää vuoassaan jääkaappiin, jolloin rakenne kiinteytyy leikattavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10
Valmistusaika
1½ h + paistaminen ja jäähdyttäminen
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeä rahkajuustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestivekeksejä
90
g
sulatettua voita
Täyte
200
g
pehmeää maitorahkaa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Philadelphia)
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
3
keltuaista
½
dl
kuohukermaa
¾
dl
passio- tai mangomehua
½
dl
sitruunamehua
Kiille
3
dl
mangososetta (esimerkiksi Piltti)
3
rkl
sitruunamehua
3
liivatelehteä
Koristeeksi
suklaamunia
suklaamakeisia

Työvaiheet

  1. Aloita kakun valmistus hienontamalla digestivekeksit yleiskoneessa tai esimerkiksi perunasurvimella kulhossa.
  2. Sulata voi ja kaada se keksimurujen päälle. Sekoita hyvin.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja taputtele keksimurut pohjalle hyvin tiiviisti. Voit nostaa keksimurukerrosta hivenen myös vuoan reunoille.
  4. Valmista seuraavaksi täyte sekoittamalla maitorahka, tuorejuusto ja sokeri hyvin keskenään joko yleiskoneessa lapavatkainta käyttäen tai kulhossa vispilällä.
  5. Lisää kananmunat ja keltuaiset ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  6. Lisää lopuksi kerma sekä passio- ja sitruunamehu ja sekoita vielä hyvin. Kaada täyte vuokaan.
  7. Paista kakkua miedossa 130 asteen lämmössä noin 50–60 minuuttia, kunnes se on hyytynyt, mutta silti keskeltä pehmeän ”tutiseva”. Kakku kypsyy loppuun jäähtyessään ja ei halkeile niin helposti, kun sitä ei paista täysin kypsäksi. (Huom. Uunit saattavat olla erilaisia, eikä lämpötila ole aina niin korkea kuin mittari osoittaa. Tarkkaile kakun kypsymistä ja kypsennä tarvittaessa ohjeen aikaa kauemmin.)
  8. Anna kakun jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä se sitten kylmään jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi.
  9. Kun kakku on jäähtynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa sitruunamehu ja mangosose kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Nosta liivatteet vedestä ja purista niistä enin vesi pois. Kaada kulhossa oleva vesi pois. Lisää liivatteet kuuman mangososeen joukkoon ja sekoita erittäin hyvin, kunnes liivatteet ovat sulaneet.
  10. Anna mangokiilteen jäähtyä hetken aikaa ja lusikoi se sitten juustokakun päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.
  11. Irrota kakku vuoasta varovasti. Irrottaminen on helpompaa, kun pyöräytät kakun reunoja pitkin ensin terävällä veitsellä.
  12. Nosta juustokakku varovasti tarjoiluastialle ja koristele se suklaamunan puolikkailla asettamalla niitä limittäin toistensa päälle.

Kommentit (3)

Vierailija

60 minuuttia ei riitä, sisältä ihan valuva.

Vierailija

Mulla oli uunissa 62 min ja kunnon jäähdytys, siis monta tuntia ja oli aivan täydellistä.

Vierailija

Kannattaa käyttää juuri sen kokoista vuokaa kuin reseptissä sanotaan.  Tuollainen tuuman paksuinen juustokakku onnistuukin hyvin noilla ohjeilla mutta jos tekee kakun pienempään vuokaan, siitä tulee paksumpi ja se tarvitsee pidemmän paistoajan.

terveisin

oikea kokki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ihanan keväinen pasta saa makunsa nokkoshummuksesta ja limetillä maustetuista kalapyöryköistä.

Vinkki! Monitoimikone on kalapyörykkäkokin ystävä. Kone jauhaa myös lisukkeena tarjottavan nokkoshummuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Säynepyörykkäpasta ja nokkoshummus

Ainekset

Pyörykät
500
g
säynefileetä tai muuta vaaleaa kalafileetä
4
rkl
maissitärkkelystä
½
rkl
leivinjauhetta
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
iso limetti
1
tl
suolaa
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Nokkoshummus
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
n. 1
l
nokkosen lehtiä (1 dl ryöpättynä ja puristettuna)
2
isoa valkosipulinkynttä
½
ruukku
tilliä
2
rkl
makeaa chilikastiketta
2
rkl
mantelitahnaa tai tahinia
2
rkl
öljyä
2
rkl
limetinmehua
¼
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
(vettä)
Lisäksi
400
g
pastaa
1
dl
versosekoitusta

Työvaiheet

  1. Hienonna kala monitoimikoneessa. Lisää maissitärkkelys, leivinjauhe ja ruohosipuli. Pese ja raasta limetin kuori ja lisää se seokseen. Mausta suolalla ja soseuta tasaiseksi. Siirrä seos toiseen kulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Pese monitoimikoneen kulho ja leikkuuterä hummusta varten.

  2. Valmista hummus. Valuta kikherneet. Ryöppää nokkoset keittämällä lehtiä vähässä vedessä noin 1 minuutti. Valuta siivilässä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Purista käsin kuivaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Säästä tillistä muutama oksa annosten koristeluun, hienonna loppu tilli. Soseuta kaikki hummuksen aineet monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Jos seos tuntuu liian kiinteältä, lisää tilkka vettä.

  3. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja pidä lämpimänä.

  4. Pyörittele kalaseoksesta noin 20 pientä pyörykkää ja paista ne öljyssä pannussa keskilämmöllä kypsiksi ja kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia.

  5. Tarjoa pyörykät hummuksen ja pastan kanssa. Viimeistele tillillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Heather on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Fresh from the oven!
Fresh from the oven!
Ready to eat!
Ready to eat!

Quick and easy, no kneading, no rolling! Quickly mix your ingredients, pop the dough in the fridge overnight and bake in the morning for scrumptious bread rolls for breakfast.

Originally added by Kodin Kuvalehti, link in the comments.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 mins mixing + 12 hours proving + 30 minutes baking
Vaikeustaso
Helppo

Easy Peasy Breakfast buns

Ainekset

3
dl
Oat or rye flakes
3
dl
Wheat flour
2
dl
'Hiiva' or 'Sämpylä' flour
0.5
dl
Seedmix
1
pk
Dried yeast
1.25
tsp
salt
4
dl
Cold water
0.5
dl
Oil

Työvaiheet

1) Mix dry ingredients together in large bowl.
2) Add water and oil, mix to get a thick porridge like dough / batter.
3) Cover bowl with cling wrap (elmu kelmu!) and place in refrigerator overnight
4) Heat oven to 225 deg C
5) Cover baking tray with baking paper.
6) Scoop dough onto tray using two spoons.
7) Garnish with seeds, flakes or flour as desired.
8) Bake in the bottom of the oven around 30 minutes.

* Feel free to substitute other flours and seeds. I've used spelt flour and sunflower seeds in the pictures above.

Kommentit (1)

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Anjoviksia, parmesaania ja tomaatteja. Tämä mehevä ja luonteikkaan makuinen uunipasta on oikea umamipommi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Umaminen uunipasta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
4
anjovisfileetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
pikkukapriksia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
400
g
pastaa
2
dl
hienonnettuja yrttejä (esimerkiksi lehtipersilja ja basilika)
1
tlk
(noin 300 g) öljyyn säilöttyjä artisokan sydämiä
2
dl
raastettua parmesaania
¾
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna sellerin varsi ja anjovikset.

  2. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja paista kasviksia, anjoviksia ja chilihiutaleita reilu 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja tomaattimurskat ja keitä keskilämmöllä, silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.

  3. Lisää kastikkeeseen kaprikset ja mausteet ja keitä kastiketta kasaan noin 25 minuuttia.

  4. Keitä sillä aikaa pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  5. Hienonna yrtit ja valuta artisokan sydämet ja paloittele vähän pienemmiksi. Kääntele molemmat kastikkeeseen yhdessä pastan kanssa suoraan uunivuokaan.

  6. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinjansiemeniä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta munakoisot makeansuolaisella misomarinadilla. Rinnalla maistuu pähkinäinen porkkanatahna ja superhelppo rapea coleslaw.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset tahmeat munakoisot

Ainekset

450
g
(japanilaisia) munakoisoja
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
miriniä
2
rkl
sokeria
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
vettä
1
tl
seesamiöljyä
Porkkana-pähkinätahna
300
g
porkkanaa
3
dl
cashewpähkinöitä
2
paahdettua säilykepaprikaa
½
tl
suolaa
Punakaalislaw
400
g
punakaalia
4
rkl
(vegaanista) majoneesia
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
tummia siemenettömiä viinirypäleitä
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot 2 cm:n viipaleiksi. Le­vitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille suola ja jätä odottamaan puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita marinadin aineet keskenään.
  3. Tee tahna. Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Paahda pähkinöitä pannus­sa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen 2–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia. Valuta paprikat. Yhdistä kaikki tahnan ai­neet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  4. Paahda lisukkeeksi tulevia seesaminsie­meniä pannussa koko ajan liikutellen 1–2 minuuttia. Kaada paahtuneet siemenet heti pois pannusta, etteivät ne pala.
  5. Kuivaa munakoisot talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä pannussa pehmeiksi, muu­tama minuutti molemmin puolin. Siirrä pan­nu pois levyltä ja valuta marinadi munakoi­soille. Kääntele hyvin ja jätä maustumaan.
  6. Valmista punakaalislaw. Suikaloi kaali ohuesti ja laita kulhoon. Sekoita majoneesi ja suola kaaliin.
  7. Halkaise rypäleet halutessasi. Tarjoa mu­nakoisot porkkanatahnan, punakaalin ja rypäleiden kanssa. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Kommentit (0)