Tässä Tarte Tatinin inspiroimassa jälkiruokaherkussa on käytetty pakastimen takaseinään jo jäätyneet lehtitaikinalevyt sekä vanilijajäätelö. Ulkonäöstään huolimatta kyseessä on erinomainen ja helppo makea herkku.
Kyseinen torttu on valmistettu 15cm halkaisijaltaan olevassa pienessä irtopohjavuuassa. Halutessaan torttua voi toki valmistaa isomman erän. Kyseessä on todella makea herkku jota ei montaa lusikallista tarvitse syödä makean nälän tyydyttääkseen.
Päärynäinen pikkupiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja palottele päärynät. Päärynöitä saa olla koko valmistusastian täydeltä ja kypsyessään ne painuvat hieman kasaan.
Sulata voi ja sokeri pannulla, lisää joukkoon päärynät ja kypsennä miedolla lämmöllä pehmeiksi (noin 20 minuuttia).
Asettele päärynät leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai muuhun uunin kestävään astiaan. Kaada joukkoon hieman sulanutta voi+sokeri lientä.
Peitä vuoka kaulitulla lehtitaikinalevyllä ja paista uunissa 225 asteessa noin 15minuuttia eli kunnes lehtitaikina on kauniin ruskeaa.
Kippaa torttu lautasen avulla ympäri ja nauti lisukkeiden kera.
Nam !