
Paketillinen jauhelihaa ja kahdeksan annosta! Riittoisan bolognesevuoan salaisuutena ovat juurekset, täysjyväpasta sekä parmesaanilla höystetty tomaattikastike, joka sitoo ainekset yhteen.
Makaronilaatikko on tunnetusti lapsiperheen suosikkiruoka, joka sopii myös seuraavana päivänä lämmitettäväksi. Tämä bologneselta maistuva vuoka tehdään hieman eri tavoin, mutta lopputulos on yhtä käytännöllinen.
Pastavuoan esivalmistelut tehdään yhdessä paistokasarissa. Koska aineksia tulee runsaasti, on hyvä valita keittiön tilavin paistokasari tai turvautua tarvittaessa vaikka isoon kattilaan.
Paistetun jauhelihan lisäksi vuokaan uppoaa raastettuja porkkanoita ja täysjyväpastaa. Tomaattinen liemi sitoo ainekset yhteen. Esikypsennyksen jälkeen seos on valmis kumottavaksi laakeaan vuokaan. Päälle ripoteltu parmesaani gratinoi pastan herkulliseksi uunissa samalla kun ainekset kypsyvät loppuun.
Bolognesevuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat ja selleri hienoksi raasteeksi. (Jos omistat monitoimikoneen, raastaminen käy helpoiten sen avulla.)
- Paista jauheliha omassa rasvassaan isossa paistokasarissa (vetoisuus noin 3 l). Jos käytät kasvisjauhista, paista se tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit ja anna niiden kuullottua. (Jos et omista isoa paistokasaria, voit paistaa jauhelihan ja sipulit ensin pannulla, kumota ne viiden litran kattilaan ja jatkaa kypsennystä siinä.)
- Lisää porkkana- ja selleriraaste, pasta ja mausteet. Pyöräytä sekaisin. Kaada päälle tomaattimurskat, huuhdo tölkit vedellä ja kaada joukkoon.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää ja imaissut suurimman osan nesteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Voitele iso lasagnevuoka (vetoisuus vähintään 4 l) öljyllä. Kaada pastaseos vuokaan. Ripottele päälle juusto ja kauho pastaa hieman, jotta juusto sekoittuu kevyesti sen joukkoon.
- Kuorruta pastaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Yhdessä annoksessa 419 kcal, rasvaa 15 g (tyydyttynyt 6 g), proteiinia 22,7 g, hiilihydraattia 41,5 g.
Vuoka voi olla hyvää mutta kuvan astiat ja muu rekvisiita vie huomion pois ,kuvaaja luulee että on niin fiksua käyttää epäsiistin näkoisiä astioita,hyi sentään.
Samaa ajattelin minäkin, fanitan pastaruokia, mutta nuo kamalan näköiset lautaset ja haarukka kyllä vievät ruokahalua, mutta ehkä se onkin tarkoitus, piilodietti.
16 ainesosaa,jos pikaisesti oikein laskin. Huh huh! Ei siinä enää ne perusaineet juurikaan maistu, mutta jokainen taaplaa tyylillään.
Miksi näissä ohjeissa on aina valtavasti mausteita?
Niitä mausteitahan ei ole pakko laittaa sinne ruokaan, jos ei tykkää.
Aivan ihanat lautaset ja haarukka, sitä kutsutaan lavastukseksi. Kotona voi syödä Ikean lautasilta, jos tykkää.
Hyvä ja helppo ohje, erinomainen arjen kotiruoka. Ja näitähän kannattaa aina tuunata! Lisää tai ottaa pois miten itse kokee sopivaksi, samoin maustaminen oman mielen mukaan. Ruokaohjeitahan voi aina pitää suuntaa-antavina, ei kannata yhden ainesosan estää, jossei tykkää tai ei löydy kaapista. Meidän versiossa jauhelihaa ja pastaa oli vähän reilummin, myös porkkanaa tuli enemmän ja yksi raastettu palsternakka juurisellerin sijaan. Laitettiin myös pakastesekavihanneksia: herne-maissi-paprikaa ja wok-vihanneksia, koska pakastevihanneksia nyt kannattaa aina lisätä joka paikkaan, sehän on vaan täytettä päivän vihanneskiintiöön. Voin sanoa, että oli kasari aika täynnä! Mausteiksi meni nuo mitä ohjeessakin, tosin basilikaa vähemmän, ja niiden lisäksi grillaus-ja yleismaustetta. Tuli mielettömän hyvää!