Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Peltibebe tyydyttää isommankin makeannälän. Lusikoi kahvikuorrute rennoin vedoin beben päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Murea pohja, kreemitäyte ja sokerikuorrutus. Klassisten bebeleivosten lumo perustuu kolmen kerroksen yhdistelmään. Ei siis ihme, että niiden valmistus vaatii hieman näpertelyä.

Millä konstilla bebeleivosten makuun pääsisi hieman helpommin?

Vastaus on peltibebe! Tämä jättikokoinen bebeleivos valmistetaan aivan pienten esikuviensa tapaan. Pohjataikina vain kaulitaan leivinpaperin päälle pellille sen sijaan, että se paineltaisiin erillisiin leivosvuokiin pala kerrallaan.

Jäähtyneen pohjan päälle levitetään kreemikerros ja lopuksi sokerikuorrutus. Tällä kertaa leivos saa makunsa kuorrutukseen lisätystä kahvitilkasta.

Entä annostelu? Peltibeben voi tarjota juhlissa kakun tapaan niin, että jokainen leikkaa kakkulapiolla levystä itselleen sopivan leivospalan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20–24 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkabebe XL

Ainekset

Pohja
200
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
Täyte
150
g
pehmeää voita
1
dl
kahvikermaa
½
dl
vahvaa, kylmää kahvia
1
kananmunankeltuainen
¾
dl
sokeria
rkl
maissitärkkelysjauhoja
Kuorrutus
n. 4
dl
tomusokeria
3
rkl
vahvaa, kylmää kahvia
Lisäksi
hasselpähkinöitä
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna seokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperille ohueksi, noin uunipellin kokoiseksi (30 cm x 40 cm) levyksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Varmista, että täytteeseen tuleva voi on huoneenlämpöistä ja kahvi on kylmää. Laita aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee kiisselimäiseksi, tähän menee muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota voi sähkövatkaimella. Vatkaa sitten kiisseli voivaahtoon. Levitä täyte bebepohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  4. Sekoita tomusokeri ja kahvi kulhossa. Valuta kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele levy hasselpähkinöillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Eikö näihin uunipellin kokoisiin voisi laittaa sitä uunipellin kokoa? Olen monta kertaa huomannut, että ainakaan minun uunipellille nämä ohjeet ei ole riittävän isoja.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään tiedon ohjeeseen.

Vierailija

Mitä vikaa on pienissä bebeissä?
Peltisitä, peltitätä, peltimitävaan. Hampurilaisravintoloiden XXL annoksia kyllä jaksetaan kritisoida, mutta makeaa mättöä pitäisi tehdä tolkuttomasti. Ei ihme että ihmisten koronakilot lisääntyvät.
Nämä peltileivonnaiset sitäpaitsi näyttävät heti ihan törkeiltä kun se ensimmäinen pala on rähmitty jostain reunasta..

Vierailija

Kiitos tästä- aion kyllä kokeilla! Ja edelliselle ;eihän niissä pikkubebeissä mitään vikaa ole vaikka joku tekisikin pellillä😁! ( ei vaikka ole pikkuvuokia käytössä...)!
Itse ajattelin leikata valmiiksi annospaloiksi - ei törkeän näköistä kun eka ottanut pelliltä palan-ja koristella ehkä vähän toisin...

Leipomo La Corona

Pikkubebeissä ei ole mitään vikaa, mutta joissakin tapauksissa peltisellaiset säästävät aikaa. Kuvittele vaikka että leivot niitä isoihin juhliin. Tai isolle perheelle, ja aika on vähissä. Leivosten tekemiseen kuluu enemmän aikaa kuin ison leipomiseen. Ei kai pellillistä ole tarkoitettukaan yhdelle tai kahdelle hengelle heti syötäväksi. Ei niistä tule rumia kun leikkaa palat valmiiksi kuten tuossa toinen kommentoija jo totesi. Erilaiset piirakat voi tietenkin myös leipoa isolle uunipellille, mikäli laittaa osan niistä vaikka pakastimeen. Muuten piirakkavuoka on yleensä riittävä

Vierailija

Onnistuisikohan tehdä maidottomana, margariinilla ja kahvikerma barista kaurajuomalla?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä onnistuu, ainakin jos käyttää rasvana leivontamargariinia eikä pehmeämpiä rasiaversioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.