Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Peltibebe tyydyttää isommankin makeannälän. Lusikoi kahvikuorrute rennoin vedoin beben päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Murea pohja, kreemitäyte ja sokerikuorrutus. Klassisten bebeleivosten lumo perustuu kolmen kerroksen yhdistelmään. Ei siis ihme, että niiden valmistus vaatii hieman näpertelyä.

Millä konstilla bebeleivosten makuun pääsisi hieman helpommin?

Vastaus on peltibebe! Tämä jättikokoinen bebeleivos valmistetaan aivan pienten esikuviensa tapaan. Pohjataikina vain kaulitaan leivinpaperin päälle pellille sen sijaan, että se paineltaisiin erillisiin leivosvuokiin pala kerrallaan.

Jäähtyneen pohjan päälle levitetään kreemikerros ja lopuksi sokerikuorrutus. Tällä kertaa leivos saa makunsa kuorrutukseen lisätystä kahvitilkasta.

Entä annostelu? Peltibeben voi tarjota juhlissa kakun tapaan niin, että jokainen leikkaa kakkulapiolla levystä itselleen sopivan leivospalan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20–24 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkabebe XL

Ainekset

Pohja
200
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
Täyte
150
g
pehmeää voita
1
dl
kahvikermaa
½
dl
vahvaa, kylmää kahvia
1
kananmunankeltuainen
¾
dl
sokeria
rkl
maissitärkkelysjauhoja
Kuorrutus
n. 4
dl
tomusokeria
3
rkl
vahvaa, kylmää kahvia
Lisäksi
hasselpähkinöitä
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna seokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperille ohueksi, noin uunipellin kokoiseksi (30 cm x 40 cm) levyksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Varmista, että täytteeseen tuleva voi on huoneenlämpöistä ja kahvi on kylmää. Laita aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee kiisselimäiseksi, tähän menee muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota voi sähkövatkaimella. Vatkaa sitten kiisseli voivaahtoon. Levitä täyte bebepohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  4. Sekoita tomusokeri ja kahvi kulhossa. Valuta kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele levy hasselpähkinöillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (7)

Vierailija

Eikö näihin uunipellin kokoisiin voisi laittaa sitä uunipellin kokoa? Olen monta kertaa huomannut, että ainakaan minun uunipellille nämä ohjeet ei ole riittävän isoja.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään tiedon ohjeeseen.

Vierailija

Mitä vikaa on pienissä bebeissä?
Peltisitä, peltitätä, peltimitävaan. Hampurilaisravintoloiden XXL annoksia kyllä jaksetaan kritisoida, mutta makeaa mättöä pitäisi tehdä tolkuttomasti. Ei ihme että ihmisten koronakilot lisääntyvät.
Nämä peltileivonnaiset sitäpaitsi näyttävät heti ihan törkeiltä kun se ensimmäinen pala on rähmitty jostain reunasta..

Vierailija

Kiitos tästä- aion kyllä kokeilla! Ja edelliselle ;eihän niissä pikkubebeissä mitään vikaa ole vaikka joku tekisikin pellillä😁! ( ei vaikka ole pikkuvuokia käytössä...)!
Itse ajattelin leikata valmiiksi annospaloiksi - ei törkeän näköistä kun eka ottanut pelliltä palan-ja koristella ehkä vähän toisin...

Leipomo La Corona

Pikkubebeissä ei ole mitään vikaa, mutta joissakin tapauksissa peltisellaiset säästävät aikaa. Kuvittele vaikka että leivot niitä isoihin juhliin. Tai isolle perheelle, ja aika on vähissä. Leivosten tekemiseen kuluu enemmän aikaa kuin ison leipomiseen. Ei kai pellillistä ole tarkoitettukaan yhdelle tai kahdelle hengelle heti syötäväksi. Ei niistä tule rumia kun leikkaa palat valmiiksi kuten tuossa toinen kommentoija jo totesi. Erilaiset piirakat voi tietenkin myös leipoa isolle uunipellille, mikäli laittaa osan niistä vaikka pakastimeen. Muuten piirakkavuoka on yleensä riittävä

Vierailija

Onnistuisikohan tehdä maidottomana, margariinilla ja kahvikerma barista kaurajuomalla?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä onnistuu, ainakin jos käyttää rasvana leivontamargariinia eikä pehmeämpiä rasiaversioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.