
Saammeko esitellä: huijarin kaalilaatikko! Varhaiskaalista valmistuva ruoka syntyy näppärästi paistinpannussa ja sopii kiireiseen arkeen paremmin kuin uunissa hautuva esikuvansa. Tarjoa kaalilaatikon kaverina hölskykurkkuja.
Kaalilaatikko kasarissa
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi sipuli.
-
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää kaali ja sipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi ja mausteet sekä siirappi, vesi, fondi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Laske lämpöä, peitä pannu kannella ja anna kaalilaatikon hautua 10–15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
-
Pese kurkut ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi kannelliseen kulhoon. Lisää hunaja, etikka ja suola joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja vajaa minuutti, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa kurkut kaalilaatikon kanssa.
Laatikkoruoka valmistetaan uunissa. Tämä on pataruoka.
Kuinka paljon kaalia tarvitaan kahteen litraan suikaleita?
Kiitos kysymyksestä! Varhaiskaalien koko vaihtelee paljon, joten tähän ruokaan tarvitaan 1–2 varhaiskaalia. Jos kaalit ovat pienehköjä, niitä saattaa tarvita kaksi. Jos kaali on iso, yhdelläkin voi pärjätä hyvin.
Tämä ruoka on kyllä kaalipata eikä laatikko. Kokilla termit hukassa...
Minulla on 90-luvulta kaalipadan resepti, joka valmistetaan juuri kuten tämäkin kaalilaatikko kasarissa.
Näyttää joltain riisimössöltä.
Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla!
Miksi näihin kaaliruokiin pitäis laittaa riisiä? En minä ainakaan halua syödä mitään kaalipuuroa.
Kyllä, kaalipataa tämä on!
Kaalipataa! Äitikin muinoin tätä laittoi. Siirappi on tarpeetonta. Helppo herkullinen ruoka.
Voi kiesus sentään, pata vai laatikko, mitä väliä? Olen useasti tehnyt tätä ja hyvää on.