
Viime vuosina maailmalla suureen suosioon noussut cacio e pepe -pasta muuntautuu sesonkiruoaksi paahdettujen porkkanoiden avulla. Hittipastan alkuperäinen idea on simppeli, sen tärkeimmät ainekset ovat juusto (usein pecorino) ja paahdettu pippuri, eli cacio e pepe.
Cacio e pepe -pasta paahdetuilla porkkanoilla
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmistele ensin porkkanat. Raaputa tai kuori ne puhtaiksi. Paista porkkanat pannulla öljyssä rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Paahda pippuria kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sen sulaa.
-
Valuta pasta. Ota keitinvesi talteen.
-
Lisää kauhallinen keitinvettä pastan kanssa pannulle. Lisää juustoraaste muutamassa osassa sekoittaen, kunnes siitä muodostuu kastike. Lisää sen verran vettä, että pasta on kosteaa.
-
Nosta pasta lautasille. Viimeistele porkkanoilla, mustapippurilla ja juustoraasteella.
Höm. Italialaiset ei käytä voita, vaan oliiviöljyä. Cacio e pepessä ei käytetä parmesania. Lastuina ostettava pecorino on yleensä aikamoista sontaa. Jaksaa sen itsekin raastaa.
-Keitä pasta suolavedessä al denteksi (pari minuuttia vaille pakkauksen ohjeen)
-Paahda samalla mustapippuria kuivalla pannulla. Älä polta.
-Pannulle desi-pari pastan keitinvettä. Keittele jonkun aikaa.
-Raastetun pecorinon joukkoon kauhallinen keitinvettä, sekoita siten, että siitä tulee koostumukseltaan vähän löysempää kuin muovailuvaha.
-Nosta 2-3min vaille kypsä pasta pannulle. Sekoita kunnolla. Lisää pippuria. Keittele 2-3 min, siten että pasta on kypsää.
-Pannu pois lämmöltä
-Pecorino-mössö pannulle, sekoita kunnolla. Lisää vettä tarvittaessa. Tavoitteena on kostea ja "kermainen" kastike, ei kuiva niinkuin kuvassa.
-Nosta pasta lautaselle, viimeistele pippurilla ja juustoraasteella.
Eihän teillä ollut kuin valmistusaineet ja -ohjeet pielessä, muuten hyvä resepti.
Tää on niinkuin karjalanpaistiresepti, jossa lihana on kanaa. Tai mustamakkara ilman verta. Varmasti hyvä ruokia, mutta kyllä sitä reseptiä muuttaessa muuttuu sitten otsikkokin.
Porkkanapastaa? No eipä tule biojätettä kun SYÖ sen. Kas kun ei kaurapuuro porkkanoilla...