Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Papupihveillä, kirsikkatomaattihillokkeella ja cheddarjuustolla täytetyissä burgereissa rouskuvat nachot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 1 h hillokkeen tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolaiset papu-nachoburgerit

Ainekset

4
perunaburgersämpylää
Papupihvit
1
tlk (230 g)
kypsiä kidneypapuja
1
kananmuna
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
vehnäjauhoja
¾
tl
suolaa
muutama kierros
mustapippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
Kirsikkatomaatti-tabascohilloke
500
g
kirsikkatomaatteja
dl
hillosokeria
3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
muutama tippa
Tabascoa
Lisäksi
raastettua cheddarjuustoa, rapeaa salaattia, majoneesia, nachoja

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kirsikkatomaatti-tabascohilloke. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne kattilaan. Lisää hillosokeri, punaviinietikka ja suola. Kuumenna ja anna seoksen kiehua hiljalleen poristen ilman kantta noin 10 minuuttia. Mausta Tabascolla oman maun mukaan. Kaada hilloke purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se sitten jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
  2. Huuhtele pavut lävikössä ja kaada kulhoon. Lisää kananmuna. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Pehmennä sipulikuutiota mikrossa täydellä teholla noin minuutti tai kuullota ne pannulla tilkassa öljyä. Lisää papumassan joukkoon sipulit, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna pannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Nosta pannulle papupihvitaikinaa neljäksi nokareeksi. Muotoile ne pyöreiksi pihveiksi. Paista keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Voit paistaa pihvit myös lettupannulla tai hyvin öljytyn parilalevyn päällä. Ripottele raastettua cheddarjuustoa kuuman pihvin päälle .
  5. Kuumenna sämpylät.
  6. Kokoa hampurilaiset. Levitä pohjasämpylälle pari lusikallista kirsikkatomaatti-tabascohilloketta. Lisää pihvi, salaatinlehti, majoneesia ja nachoja. Nosta päälle sämpylänpuolikas kanneksi.

Vinkki: Hilloketta tulee kerralla reilu satsi, ja se säilyy jääkaapissa syötävänä vähintään kuukauden.

Kommentit (4)

Akrasia

Jos nyt kuitenkin jätetään pois ne kanan kuukautiset. TÄYSIN TARPEETONTA

Vanitas vanitatum et omnia van...

Purilaisen sisällä pönöttää papulätty.

Tei eilen härkäpapu, peruna,porkkana,purjosipulin,lipstikka, kanamuna, tattarijauho pläjäyksiä. Eivät olleet mitenkään huonon makuisia..

Mutta, että pihvi?

Jonain päivänä listalla on särki, säynävä, lahna pihvejä.

Vierailija

Herkullisia tuli. Tosin ei välttämättä oikeastaan meksikolaisia. Meksikolainen ruoka on hyvin erikoista eivätkä pelkät pavut, nachot ja chili tee ruoasta meksikolaista.
Pitäisikö näitä kutsua vaikka pihvikkeiksi jotta hiustenhalkojat olisivat tyytyväisiä?

Vierailija

Miksi näistä tehdää monimutkaisia ja miljoonalla erinlaisella sörsellillä lisättän jollin KÖYHÄLLÄ ei taaskaan ole varaa???Hurraa suomi,,,söisin todella terveellisesti jos olisi varaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.