Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pikkuisten pizzojen pohjina toimivat munakoisoviipaleet. Tarjoa herkut vastapaistettuina, ne ovat silloin parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15–20 kpl
Valmistusaika
1 h 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-minipizzat

Ainekset

1
pitkä kapea munakoiso
suolaa
2
kananmunaa
Jauholeivitys
1 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
Juustoleivitys
1
dl
(panko)korppujauhoja
¾
dl
raastettua parmesaania
Paistamiseen
öljyä
Päälle
1
pieni sipuli
½
vihreä paprika
½
dl
mustia oliivirenkaita
1
dl
kaupan valmista pastakastiketta
4
rkl
raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin sentin paksuiksi kiekoiksi vierekkäin leivinpaperin päälle uunipellille. Hiero pintaan suolaa ja anna ”itkeä” noin 20 minuuttia. Huuhtele ylimääräinen suola pois viileällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko kananmunat yhdelle lautaselle ja vatkaa haarukalla tasaiseksi. Yhdistä jauholeivityksen ainekset toiselle lautaselle ja juustoleivityksen ainekset kolmannelle. Kasta munakoisoviipaleet ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi juustokorppujauhoseokseen.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja paista erissä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli, kunnes kiekot ovat kullanruskeita. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia.

  4. Kuori ja suikaloi sillä aikaa sipuli ja paloittele paprika pieneksi.

  5. Ota munakoisokiekot uunista ja lusikoi päälle pastakastiketta. Nosta kiekoille kasviksia ja ripottele päälle parmesaania ja basilikan lehtiä. Laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Vaikuttaa hyvältä, mutta kovin on monimutkainen valmistus. Ja mitään pizzojahan nämä e i v ä t ole, vaan yksinkertaisesti munakoisokiekkoja. Voisin kyllä kokeilla, vaikka aika monivaiheinen lisuke onkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylvetä maksat marsalaviinissä ja tee jauhemaksapihvejä, jotka tarjoat pikkuisilla paahtoleivillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerinmaksatoastit

Ainekset

300
g
(tuoretta) broilerinmaksaa
½
dl
marsalaviiniä
1
salottisipuli
1
rkl
öljyä
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
2
rkl
ranskankermaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
12
viipaletta vehnäpaahtoleipää
1
dl
ranskankermaa
25
g
voita paistamiseen
12
salvian lehteä
Karamellisoidut sipulit ja puolukat
3
salottisipulia
1
rkl
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Kääntele broilerinmaksat marsalan kanssa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
  2. Kuori ja viipaloi 4 salottisipulia. Kuullota ne öljyssä pannussa miedolla lämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Ota ¼ sipuleista pois pannusta ja jatka karamellisoimalla pannuun jäävät sipulit. Lisää fariinisokeri ja suola pannuun ja kuumenna noin 5 minuuttia tai kunnes fariinisokeri on sulanut. Lisää puolukat ja siirrä pannu pois liedeltä. Lusikoi sipulipuolukkaseos pieneen kulhoon ja pyyhkäise pannu talouspaperilla puhtaaksi.

  3. Valuta broilerinmaksat talouspaperin päällä. Murenna kuivahtanut leipäviipale muutamaan osaan ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää maksat, erikseen otettu paistettu sipuli, ranskankerma, muna, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.

  4. Ota paahtoleipäviipaleista muotilla tai juomalasilla pyöreitä leipäsiä. Paahda ne halutessasi uunissa tai leivänpaahtimessa. Sipaise leiville ohuelti ranskankermaa.

  5. Kuumenna voi pannussa. Jaa maksaseos pannuun reilun ruokalusikallisen kokoisiksi minipihveiksi. Paista noin ½ minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit leiville sellaisinaan tai puolitettuina. Lusikoi karamellisoitua sipulia ja puolukkaa päälle. Viimeistele tuoreella salvialla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeassa suklaamoussessa maistuu tuhti tumma suklaa ja vivahdus merisuolaa. Täyteläinen ja tyylikäs jälkiruoka tekee yksinkertaisestakin ateriasta juhlan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen suklaamousse

Ainekset

200
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 75 %)
4
kananmunaa
30
g
voita
1
dl
kuohukermaa
½
dl
tomusokeria
ripaus
merisuolahiutaleita
Tarjoiluun
1
dl
kuohukermaa (+ sokeria)
tummaa kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita

Työvaiheet

  1. Murskaa suklaa omassa paketissaan pöytää vasten. Kaada suklaamurska lämmön kestävään metalli- tai lasikulhoon.
  2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin.
  3. Valmistele vesihaude. Lisää pienen kattilan pohjalle vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laske sitten lämpöä pienemmälle ja aseta suklaakulho päälle niin, ettei kulhon pohja kosketa vettä. Sekoita suklaata muutaman kerran sulamisen aikana. Sekoita paloiteltu huoneenlämpöinen voi joukkoon. Nosta kulho pois vesihauteesta.
  4. Lämmitä 1 dl kermaa pienessä kasarissa tai mikrossa kädenlämpöiseksi ja kaada suklaa-voiseokseen. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Mausta pienellä ripauksella merisuolahiutaleita. Tarkista, että seos on hieman kädenlämpöistä lämpimämpää mutta ei kuumaa. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöiset keltuaiset. Sekoita.
  5. Ota esiin puhdas ja kuiva kulho valkuaisia varten. Vatkaa valkuaisia kulhossa, kunnes ne ovat vaahtoutuneet. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Lisää valkuaisvaahto suklaaseoksen joukkoon kolmessa erässä kevyesti kääntäen samalla kulhoa pyöritellen. Älä sekoita, ettei kuohkeus kärsi.
  6. Jaa massa kulhoihin, laseihin tai kuppeihin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  7. Nosta annokset kylmästä juuri ennen tarjoilua. Sirottele pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja pieni ripaus merisuolahiutaleita ja nosta päälle lusikallinen löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2739 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)