Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Pretzelit, popparit ja tahmainen karamel­likastike tiivistyvät namuksi, joka ei jätä makeanhimoisia rauhaan ennen kuin kulho on tyhjä.

Oli tulossa sitten synttärit, lukupiiri tai baby showerit, nämä herkut katoavat takuulla parempiin suihin viimeisiä muruja myöten.

Maissijyvät poksautellaan popcorneiksi, joiden sekaan voi lisätä paloiteltuja minipretzeleitä. Karamelli keitetään voista, sokerista ja siirapista korkeareunaisessa kasarissa. Korkeat reunat ovat ehdoton vaatimus, sillä karamelliin lisätään hieman soodaa, joka saa sen kuohumaan voimakkaasti. Tässä vaiheessa tulee toimia nopeasti ja varovasti.

Kuuma ja kuohuva karamelli kaadetaan popcornien joukkoon ja sekoitetaan heti. Paakkuuntunut seos levitetään pellille ja sitä paahdetaan matalalla lämmöllä välillä käännellen ja lopuksi annetaan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 iso kulhollinen
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suolakaramellipopcornit

Ainekset

1
dl
popcornjyviä
3
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
ps (à 150 g)
pretzel-suolakeksejä (esim. Taffel)
200
g
voita
5
dl
ruokosokeria
½
dl
vaaleaa siirappia
1
tl
soodaa

Työvaiheet

  1. Laita jyvät ja öljy isoon kattilaan. Peitä kannella ja lämmitä hitaasti kuumaksi, kun­nes jyvät alkavat poksahdella. Ravista katti­laa välillä. Kun poksahtelu laantuu, noin mi­nuutin kuluttua, siirrä kattila pois liedeltä ja kaada popcornit kulhoon. Mausta suolalla. Riko pretzelit popcornien joukkoon.
  2. Laita voi, sokeri ja siirappi keskikokoiseen kasariin. Ota sooda valmiiksi odottamaan. Lämmitä voiseosta hitaasti välillä nuolijalla reunoja ja pohjaa myöten pyöräyttäen. Kun seos alkaa kuplia, laske lieden lämpöä ja keitä noin 2 minuuttia tai kunnes seos muut­tuu karamellin väriseksi.
  3. Siirrä kasari pois liedeltä, lisää sooda voi­makkaasti vatkaten – kuuma karamelli alkaa kuohua, joten ole varovainen. Kaada kara­melli kuohuvana popcornien päälle ja sekoi­ta heti. Popcornit tahmaantuvat möykyiksi, joten sekoita varovasti.
  4. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Levitä pop­cornseos leivinpaperille ja paahda sitä uu­nissa 45 minuuttia vartin välein käännellen. Anna poppareiden jäähtyä hyvin ennen kuin pakkaat ne rasiaan.

Kommentit (2)

Vierailia

Ihan jäätävä duuni, törkeesti kaloreita ja kyse on in the end _poppareiden_ bling blingaamisesta :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.