
Mison maustamat sienet ja uunitofu on ihanan helppo ruoka.
Vinkki! Jos kuivaat tofun jo edellisenä iltana ja laitat sen jääkaappiin odottamaan, se imee paistuessaan itseensä enemmän makua.
Misotofu ja paahdetut sienet
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Valuta tofua siivilässä, leikkaa se leveyssuunnassa puoliksi ja kääri palat tiukasti talouspaperiin. Laita paino päälle, jotta tofu kuivuu. Siisti sienten jalat ja paloittele siitakesienet puoliksi. Irrota shimejisienet toisistaan.
-
Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri kulhoon. Lisää loput misomarinadin aineet hyvin sekoittaen.
-
Kääntele tofupalat misomarinadissa ja laita viipaleet matalaan uunivuokaan tai pellille. Kääntele sienet marinadissa ja lisää ne tofun ympärille. Paahda uunissa 20 minuuttia.
-
Viipaloi sillä välin kevätsipulit ja chili. Hienonna korianteri. Ripottele ne tofun ja sienten päälle. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hei!
Laitetaanko marinadi myös uunivuokaan ainesten päälle?
Ideana on käännellä ainekset marinadissa, jolloin tarvittava määrä marinadia tarttuu kyytiin. Jos makua haluaa kuitenkin lisätä, esimerkiksi tofut voi vielä sipaista marinadilla ennen paahtamista.
Hyvää tulee varmasti, jos mukaan laittaisi koko marinadinkin, mutta liika neste heikentää ainesten paahtumista.
Tuolla kaapissa olisi monenmoista suomalaista sienisatoa, lähiruokaa parhaimmillaan.
Mitkä suomalaiset sienet olisi sopivia ruokaan?
Ei taida olla Japanilasita tofua, edes firm. Ei kesta tuollaista käsittelyä.
Suomalaisista sienistä tähän sopivat ainakin suppilovahverot. Jos niitä löytää vielä tuoreena metsästä, paikoin saattaa olla, kannattaa paistaa sienistä ylimääräinen neste pois ennen marinointia ja paahtamista.
Toimi oikein hyvin palastetuilla kanttarelleillä su suppiksilla. Paistoin sienet ensin pannulla yöimääräisen nesteen poistamiseksi. Resepti menee jatkoon!