Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 214 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Anna Huovinen

Mison maustamat sienet ja uunitofu on ihanan helppo ruoka.

Vinkki! Jos kuivaat tofun jo edellisenä iltana ja laitat sen jääkaappiin odottamaan, se imee paistuessaan itseensä enemmän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Misotofu ja paahdetut sienet

Ainekset

1
(250 g)
kiinteä tofu
1
rs (150 g)
siitakesieniä
1
rs (150 g)
shimeji- tai enokisieniä
Misomarinadi
2
valkosipulinkynttä
3
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
seesamiöljyä
3
rkl
misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
sitruunamehua
(2
tl
chiliöljyä)
Lisäksi
2
kevätsipulia
1
punainen chili
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Valuta tofua siivilässä, leikkaa se leveyssuunnassa puoliksi ja kääri palat tiukasti talouspaperiin. Laita paino päälle, jotta tofu kuivuu. Siisti sienten jalat ja paloittele siitakesienet puoliksi. Irrota shimejisienet toisistaan.

  3. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri kulhoon. Lisää loput misomarinadin aineet hyvin sekoittaen.

  4. Kääntele tofupalat misomarinadissa ja laita viipaleet matalaan uunivuokaan tai pellille. Kääntele sienet marinadissa ja lisää ne tofun ympärille. Paahda uunissa 20 minuuttia.

  5. Viipaloi sillä välin kevätsipulit ja chili. Hienonna korianteri. Ripottele ne tofun ja sienten päälle. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (6)

Ulla B

Hei!

Laitetaanko marinadi myös uunivuokaan ainesten päälle?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ideana on käännellä ainekset marinadissa, jolloin tarvittava määrä marinadia tarttuu kyytiin. Jos makua haluaa kuitenkin lisätä, esimerkiksi tofut voi vielä sipaista marinadilla ennen paahtamista.

Hyvää tulee varmasti, jos mukaan laittaisi koko marinadinkin, mutta liika neste heikentää ainesten paahtumista.

Käyttäjä8631
Seuraa 
Liittynyt12.2.2018

Tuolla kaapissa olisi monenmoista suomalaista sienisatoa, lähiruokaa parhaimmillaan.

Mitkä suomalaiset sienet olisi sopivia ruokaan?

Käyttäjä27110
Seuraa 
Liittynyt22.10.2020

Ei taida olla Japanilasita tofua, edes firm. Ei kesta tuollaista käsittelyä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Suomalaisista sienistä tähän sopivat ainakin suppilovahverot. Jos niitä löytää vielä tuoreena metsästä, paikoin saattaa olla, kannattaa paistaa sienistä ylimääräinen neste pois ennen marinointia ja paahtamista.

SMR

Toimi oikein hyvin palastetuilla kanttarelleillä su suppiksilla. Paistoin sienet ensin pannulla yöimääräisen nesteen poistamiseksi. Resepti menee jatkoon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  4. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Fish & chips -annoksesta inspiroituneessa perjantaiherkussa maistuvat savukala ja etikan puraisu. Etikka kannattaa pirskotella ranujen päälle pikkulusikan kautta, jotta ei tule vahinkolorausta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkuperunat ja savukalamajoneesi

Ainekset

10
keskikokoista kiinteää perunaa (esim. Annabelle)
1
l
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
tl
sormisuolaa
SAVUKALAMAJONEESI
2
dl
majoneesia (ks. ohje)
200
g
savusilakoita tai savusiikaa
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
½–1
rkl
punaviinietikkaa
10
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin majoneesi (ks. ohje). Poista kaloista nahka ja ruodot. Laita kalat ja majoneesi sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta ainekset. Purista sitruunamehu joukkoon. Nosta kylmään maustumaan.

  2. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa perunoista ohuita tikkuja tai höylää perunat keittiömandoliinilla. Kuivaa perunatikut huolellisesti talouspaperilla.

  3. Lämmitä rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Mittaa öljyn lämpötila elektronisella lämpömittarilla. (Pidä kansi käden ulottuvilla ja lämpö tasaisena lieden tehoa säätämällä.)

  4. Uppopaista perunoita kourallinen kerrallaan 4–5 minuuttia. Valuta ne talouspaperin päällä. Mausta sormisuolalla.

  5. Laita tikkuperunat vadille. Valuta päälle maun mukaan punaviinietikkaa. Hienonna lopuksi pinnalle ruohosipulia.

Pikamajoneesi

Ainekset

2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
etikkaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista majoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Laita öljy, sinappi ja etikka sauvasekoittimen kulhoon. Riko päälle huoneenlämpöinen kananmuna.

  2. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon niin, että keltuainen jää terän alle. Käynnistä sekoitin ja anna sen käydä, kunnes majoneesi on tasaista ja paksua. Mausta suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun arkicurryn kypsentää kattilan sijaan uunissa annoskulhoissa, eivät kalapalat pääse hajoamaan sekoittelusta. Raikas kurkkuraita viilentää curryn makuja sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kalacurry

Ainekset

n. 500
g
kalakuutioita (pakaste, esim. seitikuutiot MSC)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
½
tl
suolaa
dl
kookosmaitoa (extra smooth)
2
dl
tomaattimurskaa
1
tl
fariinisokeria
2
tl
kalakastiketta
KURKKURAITA
1
dl
kurkkua raastettuna
¼
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
juustokuminaa
¼
tl
chilihiutaleita
2
tl
limetinmehua
1
rkl
minttua hienonnettuna
LISÄKSI
4
dl
basmatiriisiä
1
limetti lohkoina

Työvaiheet

  1. Jaa jäiset kalakuutiot ja tomaatit neljään, uuninkestävään annosvuokaan.

  2. Hienonna valkosipulit kulhoon. Sekoita öljy, currytahna ja suola joukkoon. Jaa seos vuokiin ja kääntele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Sekoita kookosmaito, tomaattimurska, sokeri ja kalakastike keskenään. Nosta vuoat uunista ja jaa kastike päälle. Nosta vuoat takaisin uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kastike kuplii reunoilta.

  4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Raasta kurkku ja sekoita suola raasteeseen. Puristele raasteesta irtoava neste pois. Lisää loput kurkkuraitan ainekset.

  6. Tarjoa kalacurry riisin, kurkkuraitan ja limetinlohkojen kanssa.

Kommentit (1)

Raakaa seitiä

Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.