
Carbonara-henkisessä pastassa käytetään valmiiksi pestyjä, patavalmiita simpukoita. Ruokaan tulee makua ja rakennetta simpukoiden ja pastan keitinliemistä.
Simpukkapasta carbonaran tapaan
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele simpukat kylmällä vedellä ja heitä rikkoutuneet yksilöt pois. Napauta avoinna olevia simpukoita pöytää vasten. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä voissa, laakeassa kattilassa pari minuuttia. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää persiljanoksat ja vesi, ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Kaada simpukat kattilaan ja anna kypsyä kuumimmalla teholla kansi kiinni 4–5 minuuttia. Nosta simpukat reikäkauhalla jäähtymään laakeaan kulhoon. Poista kiinni jääneet simpukat. Jätä liemi liedelle ja pidä se kuumana matalalla lämmöllä. Irrota simpukoista lihat talteen.
-
Keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä).
-
Raasta parmesaani. Riko keltuaiset kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada kuumaa simpukkalientä ja pastan keitinvettä keltuaisten joukkoon. Lisää desi parmesaania sekoittaen. Kaada seos kuuman pastan joukkoon, lisää mausteet sekä simpukoiden lihat ja sekoita. Tarjoa loppu parmesaani pastan pinnalla.
No niin ja seuraavaksi tehdään karjalanpaisti carbonaran tapaan.