
Pöytä kylpee auringossa, kun nostat keltaisen herkkukeiton esille. Inkivääri ja sriracha tuovat soppaan pientä potkua.
Auringonpilkahduksia on luvassa ainakin ruokapöytään, kun laitat tarjolle tätä pirteän väristä porkkana-kookoskeittoa. Nuudelit ja katkaravut tekevät keitosta ruokaisan ja täyspainoisen aterian.
Lämmittävää aasialaista makumaailmaa luovat keiton liemeen lisätyt valkosipuli, inkivääri ja sriracha yhdessä kookosmaidon kanssa. Porkkanat keitetään liemessä kypsäksi, jonka jälkeen keitto soseutetaan. Tämän jälkeen lisätään vielä kesäkurpitsaa sekä maissia, jotka antavat keitolle rakennetta.
Nuudelit keitetään erikseen ja jaetaan valmiiksi keittolautasille, jotta ne eivät kypsy liian pehmeiksi. Katkaravut lisätään keiton joukkoon aivan viimeiseksi, jotta ne eivät sitkisty pitkästä kuumennuksesta. Kuuma keitto kauhotaan lautasille nuudeleiden päälle ja annokset viimeistellään chilillä, limellä, korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.
-
Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat pieneksi. Lisää kattilaan ja paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, porkkanamehu, kookosmaito, sriracha ja suola. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
-
Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja annostele kulhojen pohjalle.
-
Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kesäkurpitsa ja maissi ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on al dente.
-
Lisää lopuksi limen mehu ja katkaravut. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Nosta nuudeleiden päälle kulhoihin.
-
Purista päälle lisää limen mehua. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Tarjoa chiliviipalaiden ja hienonnetun korianterin kanssa.
Jos reseptissä on lähemmäs 20 erilaista ainesosaa, se ei ole erityisen helppo eikä ainakaan halpa...
Kookosmaito maistuu enemmän kookokselle, jos sitä ei keitä. Kannattaisi siis lisätä se vasta loppupuolella ja vain hauduttaa hetki.