Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 158 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pöytä kylpee auringossa, kun nostat keltaisen herkkukeiton esille. Inkivääri ja sriracha tuovat soppaan pientä potkua.

Auringonpilkahduksia on luvassa ainakin ruokapöytään, kun laitat tarjolle tätä pirteän väristä porkkana-kookoskeittoa. Nuudelit ja katkaravut tekevät keitosta ruokaisan ja täyspainoisen aterian.

Lämmittävää aasialaista makumaailmaa luovat keiton liemeen lisätyt valkosipuli, inkivääri ja sriracha yhdessä kookosmaidon kanssa. Porkkanat keitetään liemessä kypsäksi, jonka jälkeen keitto soseutetaan. Tämän jälkeen lisätään vielä kesäkurpitsaa sekä maissia, jotka antavat keitolle rakennetta.

Nuudelit keitetään erikseen ja jaetaan valmiiksi keittolautasille, jotta ne eivät kypsy liian pehmeiksi. Katkaravut lisätään keiton joukkoon aivan viimeiseksi, jotta ne eivät sitkisty pitkästä kuumennuksesta. Kuuma keitto kauhotaan lautasille nuudeleiden päälle ja annokset viimeistellään chilillä, limellä, korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla

Ainekset

1
rkl
raastettua inkivääriä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
3
(keskikokoista) porkkanaa
5
dl
kasvislientä
3
dl
porkkanamehua
2
dl
kookosmaitoa
½
rkl
srirachaa
½
tl
suola
Lisäksi
200
g
nuudeleita
1
pieni (keltainen) kesäkurpitsa
3
dl
pakastemaissia
180
g
katkarapuja
½
limen mehu
Päälle
(keltaista) chiliä
limeä
korianteria
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat pieneksi. Lisää kattilaan ja paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, porkkanamehu, kookosmaito, sriracha ja suola. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

  3. Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja annostele kulhojen pohjalle.

  4. Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kesäkurpitsa ja maissi ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on al dente.

  5. Lisää lopuksi limen mehu ja katkaravut. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Nosta nuudeleiden päälle kulhoihin.

  6. Purista päälle lisää limen mehua. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Tarjoa chiliviipalaiden ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (2)

P2

Jos reseptissä on lähemmäs 20 erilaista ainesosaa, se ei ole erityisen helppo eikä ainakaan halpa...

Vierailija

Kookosmaito maistuu enemmän kookokselle, jos sitä ei keitä. Kannattaisi siis lisätä se vasta loppupuolella ja vain hauduttaa hetki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.