Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 262 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pannulla kypsennetyt kurpitsaviipaleet saavat pedin kuohkeaksi vatkatusta fetadipistä. Annos viimeistellään upealla chilihunajalla, jota tekee mieli lorauttaa päälle kaksinkertainen määrä.

Muistatko vielä vaahdotetun fetadipin? Pari kesää villinnyt hittidippi muuttuu kertaheitolla paremmaksi, kun siihen yhdistää makeantulisen chilihunajan.

Fetadippi maustetaan tässä ohjeessa tahinilla, joka tuo siihen sopivaa pähkinäisyyttä. Fetadippiä ei kannata vatkata liian pitkään, jotta se ei juoksetu. Chilihunaja valmistuu pienessä paistinpannussa muutamassa minuutissa ja se saa makua valkosipulista, tuoreesta chilistä ja sitruunanmehusta.

Fetadipin ja chilihunajan liitto on taivaallinen. Pannulla kypsennetty makeahko kurpitsa on niille oiva lisuke. Kurpitsalohkot kypsyvät pannulla puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannukurpitsa ja fetadippi

Ainekset

1
myskikurpitsa (n. 600 g)
1
tl
korianterinsiemeniä
25
g
voita
2
dl
vettä
2
rkl
sitruunanmehua
1
tl
suolaa
Fetadippi
200
g
fetaa
1
dl
kermaa
4
rkl
vaaleaa tahinia
200
g
tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria myllystä
Chilihunaja
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
hunajaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Anna dippiin tulevan fetan lämmetä hyvissä ajoin huoneenlämpöiseksi.

  2. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa. Kuumenna voi isossa paistinpannussa, lisää korianterinsiemenet ja kurpitsalohkot. Paista 5 minuuttia, käännä lohkot ja paista vielä 5 minuuttia.

  3. Laske lieden lämpöä ja kaada vesi pannuun. Hauduta kurpitsoja kannen alla 15–20 minuuttia kääntäen lohkot pari kertaa. Kurpitsat ovat valmiita, kun ne ovat pehmeitä ja neste on kiehunut pois.

  4. Tee fetadippi ja chilihunaja kurpitsan hautuessa. Murenna feta sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja tahini, soseuta seos nopeasti sileäksi. Älä sekoita liian pitkään, ettei seos juoksetu. Vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa vispilällä notkeaksi. Lisää fetasose, öljy ja pippuri ja vispaa seos pehmeäksi.

  5. Tee chilihunaja. Kuori valkosipulit. Viipaloi valkosipulit ja chili. Kuullota niitä öljyssä pannussa 1–2 minuuttia. Lisää loput aineet ja kuumenna, kunnes hunaja lämpenee juoksevaksi.

  6. Purista sitruunan mehu pannuun kypsän kurpitsan päälle, kiehauta mehu ja mausta kurpitsat suolalla. Levitä fetadippi lautaselle, lisää kurpitsat päälle ja viimeistele lämpimällä chilihunajalla.

Kommentit (3)

Ruokakriitikko

Miksi nykyään aina tyrkytetään fetaa joka paikkaan? Se on pahaa. Antakaa jokin vaihtoehto sille joka reseptissä (mieluummin suomalainen juusto).

kävin

Itse tehty ricottajuusto sopisi myös tähän. Helppo tehdä.  Vähän mieluisia mausteita vaan sekaan kerman kanssa.

Puuhavaari

Minua ei häiritse fetasuositus tässä eikä muualla, kyllä kotikokin pitää ymmärtää, että aina voi muuttaa jonkun raaka-aineen tai mausteen mikäli joku oma inhokki on reseptiin merkitty.
Jokaisen kokkaajan makuun istuvaa reseptiä ei ole olemassa, joten otetaan nämä kokkailuun suuntaa-antavina neuvoina tai sitten ei pidä näitä katsella vaan kokata omalla mielikuvituksella.
Suomalaista " fetaa" on kyllä olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.